kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
Alemde seyyah olanlar
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

30 Aralık Cuma
Sumru Ağıryürüyen'in sesi
Bugün. 30 Aralık Cuma 20:00. Konser. Sesler Dünyası: " Renkli Bahçenin Şarkıları". Çalanlar: CRR sazendeleri. Bazı sanatçılar: Göksel Baktagir -Kanun, Yurdal Tokcan Ud, Selim Güler Kemençe . Konuk Sanatçılar: Sumru Ağıryürüyen (Vokal, Mandolin) ve Fulya Erkoç (Dans). CRR Sazendeleri bu konserde, yüzyıllardır yan yana yaşamış kültürlerin etkileşiminin yarattığı renkli bahçeden sesleri gönüllere ulaştıracak; Türk, Ermeni, Yahudi, Yunan, Makedon, Macar, Kürt, Çerkez, Gürcü ve Azeri ezgilerinden örnekler sunacak. 7,50 lira. Cemal Reşit Rey Konser Salonu. Tel: (0212) 232 98 30. Harbiye. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Üsküdar Beşiktaş motoru açık üst kat. Zaman: 26 Aralık. 11.30. Oturanlar: 17. Etraftaki martılar: 3. Ceple fotoğraf çekenler: 2. Boğaz'dan geçen büyük şilep: 2.

31 Aralık Cumartesi
Çam ağacı tatlıları
Yeni açılan bir mekan. Adı: Muskat. Muskat'ın anlamı: Küçük Hindistan cevizi. Büyük misket büyüklüğünde. Rendelenip tatlılarda kullanılıyor. Hoş bir lezzeti var. Küçük sempatik cafe + dükkanda iki masa ve günlük gazeteler. Tarçınlı kurabiye yerken günlük olaylara göz atma imkanı. Çok çeşitli yeni yıl çam ağacı süsleri olarak paketlenmiş kurabiyeler, tatlılar. Gül Cergel işletiyor. (0212) 287 59 43 Arnavutköy. Global müzik bilgisi: Şarkıcının adı: Abed Azrie. Koyu yeşil vişne çürüğü bir ses rengi var. Öteki Tom Waits. CD'sini adı: Aromates. En öne çıkan şarkısı: Dizziness: 4 dakika 48 saniye.

1 Ocak Pazar
Yeni yıl şarkısı
İsviçre'de son günlerin hit şarkıcısı Baschi, listelerde 1 numara. Şarkısını İsviçre Almancasıyla söylüyor. Şarkının adı: Irgendwie wunderbar. Şarkıdan bazı sözler: Schwlutlos über d nacht, verlierrum und zit, tauche uf und über mir schint d unendlichkait sowiit, mach mini auge zue und looh mi goh, chum mir fliege zu dstliwit entferne irgendwie wuunderbar. chum mir loi eus aifach tribTürkçesi: Harika işte. Keyifsiz bir şekilde gecede uçuyorum, alan ve zamanı kaybediyorum, yeniden yüzeye çıkıyorum. Üzerimdeki sonsuzluk bana çok uzak geliyor, gözlerimi kapatıp kendimi bırakıyorum. Hadi gel yıldızlara uçalım, bir ışık yılı uzaklaşalım. Harika işte. Hadi kendimizi bırakalım. Yararlı hatırlatma: İsviçre Almancası/Almanca sözlüğün yer aldığı bir site: www.swixionary.de Hayal bilgisi: Bugün hangi şairin dizelerinde yer almalı? Sedat Umran. "Tüketti gücünü sonunda harcasa da azar azar /Yerinden kalkamıyor bir türlü tembel Pazar"

2 Ocak Pazartesi
Sofra ve Gökhan Özen
Adı: Çiftesu Sofrası. Belediye'nin karşısında. Büyükçe bir mekan. 80-90 kişilik. Çeşitli yemekler. Self servis. 12.30'da çok kalabalık oluyor. Çevre işyerleri rağbet ediyor. Duvarlarda resimler. Müzik radyodan. Gökhan Özen. "Her şeyde biraz sen varsın." Fiyatlar orta. Taskebabı+pilav+cacık+ kola = 9.5 YTL. (0216) 345 02 60. Kadıköy. Özlü söz bilgisi: Abdülhak Şinasi Hisar. "Meğer sevgilimizin bize yapabileceği en büyük lütuf sıhhatini muhafaza etmesiymiş." Hediye bilgisi: Pangaltı, İnci Pasajı'nda sabahlık 12, pijama 15 lira. Ayrıca Halaskargazi Caddesi 222 no. da bir ilan: "Kepekli Simit Bulunur."

3 Ocak Salı
Mantarlı pide
Adı: Leziz Pide Salonu. Küçük müstakil bir ev. Bahçe kapısından içeri giriyorsunuz. İçerisi bir oturma odası gibi. Girişte karşınızda bir soba var, üzerinde bir çaydanlık ve demlik. Hemen onun solunda bir sehpa üzerinde televizyon, onun daha da yukarısında bir müzik seti. Her ikisinin üzerinde bir vazo içinde bazı evlerde olduğu gibi plastik çiçekler. Duvarda büyük bir yağlı boya tablo: göl kenarında küçük bir ev, arkasında 2 adet çam ağacı. Göl üstünde 3 tane yelkenli. 4 kişilik masalardan birine oturuyorsunuz ve siparişinizi veriyorsunuz. Siz istemeden küçük tabaklarda beyaz lahana, kırmızı lahana ve havuçlu bir salata geliyor. Neler var: tavada soslu köfte, mantı, kiremitte kaşarlı mantar bir de pideler. Klasik pidelerin yanı sıra çok lezzetli kaşarlı ve mantarlı pide var ki tadına doyum olmuyor. Pidelerin ebatları da büyük değil, gayet makul ölçülerde, yediğiniz zaman fazla gelmiyor. Bir kıymalı pide, bir mantarlı kaşarlı pide, 2 ayran 5,50 lira. Çaylar müesseseden. Akşam altı buçuğa kadar açık. İçeride müşteri varsa hemen kapatmıyorlar. Artvin'li karı koca Muhterem hanımla Recep bey işletiyor. Düzce Akçakoca yolu üzerinde. Beçi Yörükler Köyü, AİBÜ Kampüsü Karşısı. Tel: (0380) 541 35 56. Düzce. Ek bilgi: Karşısında inşaat halinde olan hastane binasıyla yurt çalışır duruma gelince Muhterem hanım müşterilerinin artacağını umuyor.

4 Ocak Çarşamba
Yeni pişmiş taze balık
Taze balık satıcısı. Ayrıca büyük bir mangalı da var. Ve de fırın tavada. Evden telefonla sipariş verdiğinizde. Diyelim ki yarım kilo pişirilmiş sarı kanat istiyorsunuz. Kapınıza taze ve yeni pişmiş sarıkanat geliyor. Ek olarak roka, soğan, yeşillik yok. Salata getirilmiyor. Adı: Gökhan Balıkmarket. Tel: (0212) 233 57 18. Feriköy. Mektup bilgisi: Ahmet Hamdi Tanpınar. 6 Ocak 1938. "Ben iyiyim, yani canım sıkılıyor, yalnızım ve ne halt edeceğimi bilmiyorum. 'Sohbet' diye bir şiir yazmak istiyorum."

5 Ocak Perşembe
İki lezzet durağı
1. Adı: Anadolu Köfte Salonu. İki katlı. Üst kattan manzara sanki Kuzguncuk gibi çınar ağaçları ile esnaf dükkanları. Bülbül Mahallesi. Mobilyacılar Çarşısı. Tel: (0212) 297 06 28. Dolapdere. 2. Sahici esnaf lokantası. Alçak tavanlı. Seramik dekorasyonlu. Sıcak yemekler. Adı:Tat Lokantası. Ali Hoca Sokak. Galata. Tel: (0212) 251 13 10. Faydalı bilgi: Üsküdar sahilde Öğdül Sokak Belediye Otopark İşletmesi'nde günlük park ücreti eğer sabah 10'dan önce gelirseniz 3 lira, ondan sonra ise 4 lira. Futbol bilgisi: Beşiktaş teknik direktörü Tigane'nin yardımcısı, Fransız kondisiyon hocası 4 x 100 dünya şampiyonu.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Geyşalık bir sanattır
 Aslında bunları ben de yaşadım
 Los Angeles ve ölen insanlık
 Dışarı çıkmadan önce
 Dahiyim ama mutsuzum
 Matematik sorusu tasarlıyor önce oğlu çözüyor
 Hayatın tehlikeli dönemeçleri
 Türk Oscarlar'ı bu ay sahiplerine verilecek
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Dahi yönetmenden terör eleştirisi
 Seksin gizemi, iradenin zaferi ve zombiler
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 2005'e damgasını vuran filmler
 'Sinema' hediye edin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Fulya'ya veto
Fulya'ya veto
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, tüm baskılara rağmen Fulya Projesi'ne...
Gözü kara Tigana
Gözü kara Tigana
Elindeki kadronun sınırlı olmasından şikayet eden Tigana, ligde ve...
'Öcalan, biletini kendi alıp tarifeli uçakla gitti'
Şam yönetiminin lideri Başar Esad ile kriz yaşadığı için, ülkesini...
Askere 'Ebu Garib' davası
Askeri cezaevinde dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen erle ilgili...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.