kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal: ''Danimarka Başbakanı özür dilemeli''
Erdoğan: İslam fobia insanlık suçudur
Karikatür protestoları sürüyor
Gül: Karikatür olayı provakasyondur
Baykal: ''Danimarka Başbakanı özür dilemeli''

Baykal: ''Danimarka Başbakanı özür dilemeli''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal konuşmasında İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin ardından yaşanan tartışmalara da değinen Baykal, şunları söyledi:

''Batıda, İslamiyeti terörle özdeşleştirme, İslamiyetin kutsal değerlerini, yüce Peygamberini bir alay konusu haline getirme, dönüştürme yaklaşımlarının düşünce, fikir, ifade özgürlüğü kapsamı içinde ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. Bu süreç karşısında batılı devlet adamlarının gereken basireti, sorumluluğu, kararlılığı sergileyemediklerine tanık oluyoruz. Maalesef o sorumsuzluklar
dünyada çok tahrik edici, tehlikeli bir bölünmeyi destekleme sonucunu doğuruyor. Bundan büyük üzüntü duyuyoruz.''

Din ve kutsal değerler tartışmasının hiçbir yarar getirmediğini anlatan Baykal, başta Danimarka Başbakanı olmak üzere bu yayınların yapıldığı ülkelerin siyasetçilerin, yayın organlarının yöneticilerinin sadece İslam dünyasından değil bütün dünyadan özür dilemek zorunda olduklarını söyledi.

Baykal, ''Fikir özgürlüğüymüş... Fikir özgürlüğü diye Almanya'da Hitler'i, nazizmi methedebilir misiniz? Fikir özgürlüğü diye Hazreti İsa'ya, Musa'ya hakaret edilmesine göz yumabiliyor musunuz? Niçin masum İslam dünyasını terör kavramıyla özdeşleştirip onun yüce Peygamberini en ağır iftiralarla suçlamayı fikir özgürlüğü diye içinize sindiriyorsunuz? Bu çifte standart ortadan kalkmalıdır'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI TARTIŞMASI
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidarın Türkiye'de tartışmalı bir tavrı bulunduğunu savunarak, ''Sandık başına gitmeyenleri, gidip de sana oy vermeyenleri dikkate aldığın zaman sen dar bir çevreyi temsil ediyorsun. Şimdi o dar çevrenin en militan zihniyetini cumhurbaşkanlığına getirip yerleştirmek istiyorsun'' dedi.

CHP il başkanları ve temsilcileri, seçime hazırlık çalışmaları çerçevesinde Ankara'daki toplantıda biraraya geldi. Baykal, toplantıyı açış konuşmasında, ülke gündemine yönelik
değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki dönemde cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'yi kaygılandıran önemli bir konu olduğunu ifade eden Baykal, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi bugünkü iktidarın siyaset planlamasının merkezinde yer alan ana konudur'' diye konuştu.

CHP'nin erken seçim değil, zamanında seçim istediğini, bütün dünyada seçimlerin 4 yılda bir yapıldığını kaydeden Baykal, iktidarın seçimlerin 4 yılda değil 5 yılda bir yapılmasındaki ısrarının ise ''özel bir nedenden kaynaklandığını'' söyledi.

Baykal, cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye için çok önemli olduğunu, Anayasa'da yer alan anlayış çerçevesinde bu makamın günlük sıcak siyasetin bir parçası olarak algılanmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şimdi, parlamentodaki üçte ikilik çoğunluk kendi siyasi anlayışını, değerlerini, zihniyetini bir nevi Cumhurbaşkanlığı'na taşıyacak... Sen parlamentodaki üçte iki çoğunluğa bakma. Türkiye'de çok tartışmalı bir tavrın var, sandık başına gitmeyenleri, gidip de sana oy vermeyenleri dikkate aldığın zaman sen dar bir çevreyi temsil ediyorsun. Şimdi o dar çevrenin en militan zihniyetini Cumhurbaşkanlığı'na getirip yerleştirmek istiyorsun. Bu zihniyet kısa bir süre önce Futbol Federasyonu'nda, Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu seçimlerinde içyüzünü ortaya koymuştur.

Cumhurbaşkanlığı bu zihniyetin yeri değil. Bu zihniyet gelip de ne yapacak, Futbol Federasyonu'nda ne yaptıysa, Anayasa Mahkemesi'nde de onu yapacak. Bir an için Cumhurbaşkanlığı'nda bu zihniyeti, değerleri tasavvur ediniz, öte yandan onunla işbirliği içinde bir parlamento tablosunu da felaket senaryosu olarak zihninizin bir kenarına yazınız, böyle bir Türkiye'yi bir süre sonra ne gibi sıkıntılar, sorunlar bekler bunu görürsünüz.''

PARTİ ÖRGÜTÜNE TALİMAT

Konuşmasında il başkan ve temsilcilerine uyarılarda da bulunan Baykal, tüm seçmenlerle yüzyüze bir çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Baykal, örgütün tüm kademelerinin genel merkezle bir görev paylaşımı anlayışı içinde çalışmasını isteyerek, şimdiye kadar düşüncelerin, anlayışın parti yetkililerinin ağzından ifade edilmesinin yeterli bir çalışma sayıldığını, ancak artık örgütlü bir çabanın gerekli olduğunu anlattı.

Kayıtlı üye sayısının artırılması gerektiğini belirten Baykal, ''Parti içi seçimler için değil halkın oyunu almak için üye yapacağız. Artık parti içi çekişme zamanı değil, onlar geride kaldı. Türkiye'ye sahip çıkacağız, kendimizi yeniden yapılandıracağız'' dedi. Baykal'ın konuşmasının ardından basına kapatılan toplantı yarın sona erecek.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kurşunlama olayı zanlısı yakalandı
 Uyuşturucu suçlarında çocuklar kullanılıyor
 Jandarmadan ''Jaguar'' operasyonu
 'Yazılanlar doğru fazlasını yaşadım'
 Erdoğan Köşk için en güçlü aday çıktı
 Ankara'ya anket bombası
 Kurtlar Vadisi ABD'yi gerdi
 O gün aslında ne oldu?
 'Hoca evlendi' iddiası
 Cumada kadınlara özel ilgi
 Atatürk bröveye geri dönüyor
 Mezarında bile rahat yüzü yok
 Çelik: Öğretmenlere yüzde 27-30 zam olur
YILMAZ ÖZDİL
Muskalı Rambo
Merak edilen soru şu:
"Kurtlar...
FATİH ALTAYLI
Anket değil, çalar saat
Sabah gazetesi iki gündür aralık...
ERDAL ŞAFAK
Şeytan karikatürleri
Batı basınında daha önce de Hazreti...
MEHMET ALTAN
Cinayet ekonomisinde saydamlık tatavası
Osmanlı...
İslam dünyasından karikatür protestosu
Hz. Muhammed'in karikatürüne tepkiler büyüyor. Dünya Müslümanları...
Kızıldeniz yarıldı gemiyi yuttu
Kızıldeniz'de çoğu Mısırlı bin 406 kişiyi taşıyan feribot battı.
Mal varlığı eriyor
Mal varlığı eriyor
Son 4 maçtır kötü oynayan, kupada gruptan çıkma şansını riske atan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu