kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tuzlu peynir algılamayı azaltır
Peynir şarabın tadını bozar mı?
Hiçbir şarap bütün peynirlerle iyi gitmez
Peynir, rakı ile çok daha iyi gider
Amaç ikisini evlendirmek
Tuzlu peynir algılamayı azaltır
Farklı iklimler tatları da etkiler

Tuzlu peynir algılamayı azaltır

Şeyla Ergenekon ('Türk Şarapları' ve 'Şarap ile Tanışma' kitaplarının yazarı).

Eğer çok kaliteli bir şarap içiyorsanız onun tadını bozacak bir şey istemezsiniz. Şarap tadımı yapıyorsanız onun yanına peynir değil hiçbir şey koymak istemezsiniz. Kuru ekmek ve su olabilir en fazla... Ama burada keyifli bir yemekten bahsediyoruz. Her şey her şeyin tadını değiştirir, sadece peynir değil! Simit ve çay da birbirlerinin tadını değiştirir. Herbiri birbirinin tadını gölgeler, tadım açısından bakarsanız. Peynir yağlıdır ve ağız içini kaplar ve onun yanı sıra yediğiniz içtiğiniz şeyi algılamanızı engeller. Çok pahalı bir müthiş bir şarap içiyorsanız onun tadını almanızı engelleyebilir. Ama bir yemek yeniyorsa şarabı tamamlayan uygun bir peynir mutlaka vardır. Her peynir her şarapla uymaz demek en doğrusudur. Örneğin bizim çok tuzlu peynirlerimiz var. Bunlar hiçbir şarapla olmaz. Çok aşırı tuzlu gıdaların çoğu da şarabın tadını bozar.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
 Fatih'in sevdiği karidesler
 İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü
 Rejans'ın mutfak sırları kitap oldu
 Avrupa Topluluğu'nda yüz kızartıcı sokaklar
 Mondovino şarabın merkezine seyahat
 Bulgar şarapları patladı
 Mantar çiçek gibi toplanmaz
 Picasso Şile palamudunu sever miydi?
 Ekmek kokusuyla uyanmak
 Nerenin zeytinyağını kullanıyorsunuz?
 Mutfağın asıl sahibi erkekler
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Salep içimizi ısıtıyor
Karlı günlerde sokaklarda...
Koç ölümünden sonrası için belgesel hazırlattı
Koç ölümünden sonrası için belgesel hazırlattı
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, hayatının belgesel filmini...
Disiplin bütün hayatında var
Disiplin bütün hayatında var
TURAN BAŞARTAN (BELGESELİN YAPIMCISI)
"Rahmi Koç'un...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.