Kontes böreği
1 çay bardağı unu ayırın. Kalan unun ortasını çukurlaştırıp; margarin, 1 yumurta, tuz ve ılık suyla yoğurarak hamur yapın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tepsiyi yağlayın. Peyniri küp küp doğrayın. Sosisleri robottan geçirin. 2 kaşık yağla sosisleri bir tavada sote edin. Dinlenen hamuru merdane ile açıp, fırın tepsisine yayın. Artan unu yumurta sarıları ile çırpın. Bu karışıma azar azar süt döküp, çırpmaya devam edin. İçine tuz ve karabiber koyun. Yumurta aklarını çırparak kar haline getirip, hazırladığınız karışıma azar azar ilave edin. Dinlenmiş hamuru merdane ile açıp, tepsiye yayın. Üzerine kavrulmuş sosis, küp küp doğranmış kaşar peyniri, en üste de yumurta aklarıyla hazırladığınız karışımı koyun. 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
10 kişilik
* 300 gr. un
* 150 gr. margarin
* 150 gr. kaşar peyniri
* 4 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 4 sosis
* 200 gr. lor peyniri
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
|