Lezzet Güneşi
Pantolonlu köfte Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Üstünde ve altında 1 parmak kalınlığında kabuk kalacak şekilde soyun. Limonla ovup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Bolca yıkayıp, sıktıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini oyun. Kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, maydanozu ve haşlanmış pirinci iyice karıştırıp, patlıcanların içine doldurun. Bol yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için domatesi rendeleyin. 1 kaşık tuz, şeker, ketçap ve sarımsak ekleyip, ateşte iyice pişirin. Bu sosu arzu ettiğiniz başka yemeklerde de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız patlıcanları servis tabağına alıp, üzerine domates sosunu dökün. Kuskus makarna veya bulgur pilavı ve cacıkla servis yapın.
8 kişilik
* 1 kg. patlıcan (ufak boy)
* 500 gr. kıyma
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* 2 yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz, karabiber
* Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için: * 4 tane domates
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 1 kesme şeker
* 4 diş sarımsak n Tuz
|