kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKP'lilere yolsuzluk uyarısı
"Erken seçim bu millete ihanettir"
AKP'lilere yolsuzluk uyarısı
"Biz zaten halkımızın içindeyiz"

AKP'lilere yolsuzluk uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmetler götürülürken asla bölgesel, yerel yolsuzluklara prim verilmemesi gerektiğini belirterek, ''Teşkilatımızda görev alan arkadaşlarımızın bu tür bağlantılar içerisinde direkt, endirekt olduğunu, asla duymamalıyız, görmemeliyiz, bilmemeliyiz. Görürsek, bilirsek, duyarsak, kusura bakmayın, yollar ayrılır, yolunuz yolunuza,biz yolumuza'' dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin Bilkent Otel'deki İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2006 yılının hizmette bir zirve yılıolacağını ifade ederek, ''Ben tüm teşkilat
mensubu arkadaşlarıma söylüyorum, bütün bu adımlar atılırken asla bölgesel, yerel yolsuzluklara prim verilmemeli'' dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Teşkilatımızda görev alan arkadaşlarımızın bu tür bağlantılar içerisinde direkt, endirekt olduğunu, bakın kongreler dönemine giriyoruz, asla duymamalıyız, görmemeliyiz, bilmemeliyiz. Görürsek, bilirsek, duyarsak, kusura bakmayın, yollar ayrılır, yolunuz yolunuza,biz yolumuza. Biz bu şekilde devam ederiz. Bizim en güçlü yanımız bu. Dikkat ederseniz, buradan saldırmaya çalışıyorlar. Bizler de bu tezgahı kurmak isteyenlere, tuzağı kurmak isteyenlere prim vermeyeceğiz. Her zaman söylüyorum, böyle duyum alanlar, bilgisiyle, belgesiyle bana ve teşkilattaki arkadaşlarımıza lütfen ulaştırsınlar. Türkiye şu anda bütün hizmetlerde farklı bir dönem yaşamaya başladıysa, yatırımlarda farklı bir dönem içine girmişse bunun tek sebebi var. işte o da, hortumların kesilmeye başlamış olmasıdır.''

Başbakan Erdoğan, bilgi toplumuna geçişi hızlandırmak gerektiğini,kısa vadede Türk insanının düşünme, üretme ve tartışma imkanlarını güçlendirmenin şart olduğunu vurgulayarak, bu bakımdan tüm teşkilatın genel merkezle diyalog halinde, yoğun bir şekilde, bir taraftan kongrelerini yapacağını, diğer taraftan da sempozyumlar, paneller düzenleyeceğini kaydetti. Erdoğan, bu süreçte gençlik kolları, kadın kolları da dahil yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını, 2006-2007'nin bu şekilde geçeceğini anlattı. Erdoğan, ''Çünkü 2006'da yapacağımız bu kongrelerimiz, inşallah 2007 seçimlerini de götürecek olan teşkilatlarımız olacaktır'' dedi.

''KONGRELERİMİZDE FİKİRLER, PROJELER YARIŞMALI''

''Dünyaya açık olmak, farklı anlayışları, kültürleri tanımak, dolayısıyla kendi medeni dağarcımızı zenginleştirmek durumundayız'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bugün sadece il teşkilatlarımızın temsilcileri değil, gençlik kollarımız ve kadın kollarımız da buradadırlar. AK Parti davasına gönül veren her ferdi, büyük Türkiye hayaline inanan, ömrünü o hayali gerçeğe dönüştürmeye adamış bir öncü olarak görüyoruz. Gençlerimiz, gösterecekleri performansla bu ülkenin geleceğinin nerede olduğunu ortaya koyacaklardır. Kadınlarımız sanıldığının aksine, siyasetin en aktif rolünü üstlenerek, hem siyasete doğrudan katkıda bulunacak, hem de siyasetin düzeyinin yükselmesine, yeni fikirlerin ortaya çıkmasına,medeniyet perspektifimizin gelişmesine öncülük edecekler.

Kongrelerimiz yaklaşıyor. Hep beraber bütün AK Partililer olarak seviyemizi, kalitemizi ve diğerlerinden farkımızı koruyarak kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim kongrelerimizde fikirler, projeler, idealler yarışmalı. AK Parti teşkilatı, kısır çekişme siyasetine asla geçit vermeyecektir. Bundan hiç şüphe duymuyorum. Milletimizin gözünün üstünde olduğunu unutmadan, hayal kırıklığına uğratmadan kongrelerimizi yapacağız. Yenilenmiş, güçlenmiş gelecek hedefleri için bilenmiş olarak bu kongrelerden inşallah çıkacağız. AK Parti'nin Türkiye'nin yegane umudu olduğunu unutmayacağız, o umudu asla karartmayacağız.''

AK Parti'nin bir siyasi parti olarak çok şey ifade ettiğini anlatan Erdoğan, AK Parti'nin isminde birlikte yer alan ''adalet'' ve ''kalkınma'' kavramlarının Türkiye'nin geleceği için anahtar kavramlarolduğunu söyledi. Erdoğan, AK Parti'nin siyasette değişimin, bir başkadeğişle, değişen siyasetin simgesi olduğunu da ifade ederek, ''Kışkırtmalara gelerek, baskıları kaldırmayarak ya da ham heyecanlarakapılarak siyaseten menfaatimize de olsa millet doğrularından ayrıldığımız gün, yakamızdaki rozetleri karartmış oluruz'' diye konuştu.

ERDOĞAN, YAKASINA AK PARTİ ROZETİNİ TAKTI

Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcıoğlu'nu yanına çağırarak, şunları söyledi:

''Şimdi Hayati Bey, sen bize rozetlerimizi getir bakalım. Bugün, genel merkezimiz, il başkanları, teşkilat başkanları, kadın kolları vegençlik kollarına birer tane hediye sunacak.

Rozetimiz değiştiğinden değil, bu rozeti Türkiye genelinde inşallah yaygınlaştıracak ve çoğaltarak her AK Partili arkadaşın yakasında AK Parti rozetini taşımak suretiyle, AK Partililik bilincinibütün ülkemize hep birlikte yayacağız. Bu konuda büyük bir gayret içinde olacağız. Kampanyamız, çalışmalarımız buna göre devam edecek. Şimdi, yakaya taktığınız zaman herhangi bir şeye uğramaması için arkadaşlarımız bu defa altyapıyı sağlam hazırlamış.''Daha sonra bir rozet alarak, ceketinin yakasına takan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti.

''Milletimizin önüne, başımız önde çıkmak istemiyorsak, kalplerimizdeki hakkaniyet duygusunu asla kaybetmeyeceğiz. Türkiye, büyük bir ülke. Eskiler, 'büyük başın derdi büyük olur' derlerdi.

Büyük bir değişim yaşıyoruz. Kimse, böyle bir değişimin sancısız olmasını bekleyemez. Önümüzdeki süreçte de sıkıldığımız, üzüldüğümüz, baskıya maruz kaldığımız zamanlar olacaktır. O zamanlarda bilelim ki, bu kadirşinas millet arkamızdadır ve bu aziz millet, dünya milletleri arasında eğriyi, doğruyu en iyi ayırt edebilen milletlerdendir. Şartlar ne olursa olsun, doğruyu yapmaya, eğilip bükülmemeye ve seviyemizi asla kaybetmemeye mecburuz. Bu sebeple, hepinizden azami hassasiyet göstermenizi, bu milletin yükünü sabırla, ciddiyetle taşımanızı AK Parti siyasetini yüceltmenizi bekliyorum. AK Parti bu milletin gururu olmaya devam edecekse, biliniz ki bu yük tek tek her birinizin omuzuna yüklenmiştir. Her zaman olduğu gibi bu yolda ter dökün, kilometrelerce yol kat edin, şehirlerden en ücra köylere kadar ulaşın ve bu davayı anlatın. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hepinize ayrı ayrı inanıyor ve güveniyorum. Bu medeniyet bayrağını, butoprakların her bir köşesinde en yükseğe kaldırmak hepimizin görevidir.''

'MEDENİYET YARIŞI'

Erdoğan, şu anda kış mevsiminde olunduğunu hatırlatarak, dün Bitlis'te meydana gelen çığ olayında hayatını kaybeden 8 vatandaşa rahmet diledi. Erdoğan, ''Durmak yok, çok koşacağız, çok çalışacağız.

Onun için de sürekli olarak 15 bin kilometrelik duble yol diyoruz. Bu bizim medeniyet yarışında üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birtanesi, KÖYDES projesi. İnşallah, 2007 seçimlerine kadar artık yolu olmayan, suyu olmayan köyümüz kalmasın'' diye konuştu.

Erdoğan, il başkanlarına, gençlik ve kadın kollarına seslenerek, belediye başkanlarıyla, kaymakamlarla, muhtarlarla sürekli diyalog halinde olmalarını, nerede yolu, suyu olmayan alanlar varsa bunları ilgili mercilere bildirmelerini istedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Çünkü medeniyet yoldan geçiyor, yol medeniyettir. Medeniyet sudan geçiyor, su medeniyettir. Bunu başarmak için bu yıl asgari 2 katrilyon lira ayırdık. 2 katrilyon lirayı bu işler için harcayacağız.İnşallah hazinemiz daha çok bereketlenir, daha çok harcarız. Menzili hayırlarla, bereketlerle dolu bu uzun ve zorlu yolda Allah yardımcımız olsun.''

Toplantı dolayısıyla Bilkent Oteli'nde sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, toplantıya katılanların üstleri ve eşyaları arandı.
Toplantıda il başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ile teşkilat başkanlarına parti rozetleriyle birlikte çeşitli dokümanlar da verildi. Ayrıca, girişte kurulan bir standda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ''kuş gribine'' ilişkin hazırladığı broşürler dağıtıldı.

Toplantıya, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile bazı milletvekilleri de katıldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Aydın Güven Gürkan vefat etti
 Picasso'dan bir şeyler kapmakta fayda var
 Müteahhitin gazabı korgenerali vurdu
 Gül, Rio'yu beğendi ama İstanbul'u özledi
 'Elma suyunu içtim' sözü şakaydı
 Demirel ve Ağar nikâh şahidi
 Kutan, Erdoğan ile kendisini kıyasladı
MUHARREM SARIKAYA
Hyundai gitti yerliler bitti...
Türkiye'nin birçok...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Arınç Çankaya'ya çıkarsa
Bu hafta TBMM Başkanı Bülent...
YAVUZ DONAT
Bir hacının not defteri
On yıl önce bıyıklıydı. Sonra...
Çığ otobüsün üzerine düştü
Bitlis yakınlarında, yol kenarında bekleyen yolcu otobüsünün üzerine...
Miras kavgası karakolluk
Tiyatrocu Behzat Uygur'un eşi Çiğdem Uygur kardeşleriyle birbirine...
Babanın zor kararı
Babanın zor kararı
Kapkaççıya direnirken otomobilin altında kalan ve komaya giren genç...
'Ağca öldürülecekti'
'Ağca öldürülecekti'
Mehmet Ali Ağca'nın yeniden Kartal Cezaevi'ne dönüşü İtalyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu