kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Babanın zor kararı
'Başkasına bağışlayacağım'

Kadere bak

Bir babanın en zor kararı... Komadaki kızı ölürse böbrekleri onu yaşatacak. O ise "Kızımın böbreğini almaktansa ölürüm" diyor.

Ablasının çantasını alan kapkaççıyı kovalarken otomobil altında kalan Safiye Deveci'nin ailesinde dram içinde dram yaşanıyor... 15 yaşındaki Safiye iki haftadır komadan çıkamadı. Beyin fonksiyonları büyük ölçüde durdu. Doktorlara göre pek bir umut kalmadı.

ANNE: İKİ ÖLÜM OLMASIN
Safiye'nin 37 yaşındaki babası Mehmet Deveci, böbrek ve kalp hastası. Üç yıldır diyaliz cihazına bağlı yaşıyor. Acil böbrek nakli bekliyor... Safiye'nin annesi Satı Deveci, "Kızım ölürse böbrekleri babasına verilsin. İki ölüm haberi almak istemiyorum" diyor.

"İYİLEŞİP BOYNUMA SARILSA..."
Beş çocuk babası Mehmet Deveci ise bunu duymak bile istemiyor: "Ben yaşadığım kadar yaşadım. Tek ümidim kızımın ayağa kalkması ve baba diyerek boynuma sarılması. Kızım ölürse böbreğini ben nasıl kabul edebilirim ki!"


Babanın zor kararı

Kapkaççıya direnirken otomobilin altında kalan ve komaya giren genç kızın böbrek hastası babası korkunç bir ikilemde: Kızı ölürse böbreği ona nakledilecek.

Safiye Deveci, 15 yaşında bir genç kız... Henüz hayatının baharında, ablasının çantasını almak isteyen kapkaççıya engel olmak isterken hızla gelen bir aracın altında kalarak ağır yaralandı. Beyin fonksiyonlarının büyük kısmını kaybeden genç kız, 14 gündür hastane odasında yaşam mücadelesi veriyor. Odanın kapısında ise genç kızın böbrek hastası olan babası Mehmet Deveci hayatının sınavıdan geçiyor. Eğer hayata tutunamazsa genç kızın böbrekleri diyaliz hastası olan babasına nakledilecek. Ancak gözü yaşlı baba, böyle bir durumda kızının böbreklerini alamayacağını söylüyor. Fuat Soylu İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Safiye Deveci'yi ölüme yaklaştıran, babasına ise hayatının en acı bekleyişini yaşatan olay, Kurban Bayramı'nın arife günü meydana geldi. İki arkadaşıyla alışverişe çıkan 17 yaşındaki abla Şehzade Deveci, evlerinin önüne geldiğinde bir kapkaççının saldırısına uğradı. Çığlıklar üzerine evden fırlayan 15 yaşındaki Safiye, kapkaççının peşine düştü. Vatandaşlar tarafından yakalanan kapkaççı ikinci kez kaçmaya başlayınca peşindeki Safiye ile hızla gelen bir otomobilin altında kaldı.

BEYNİNDE ÖDEM VAR
Beyninde ödem ve midesinde yırtık oluştuğu belirlenen Safiye Deveci hemen yoğun bakıma alındı. Midesi dikilen genç kız, beyin fonksiyonlarının büyük kısmını kaybetti. Ailesi, doktorlarının yüzde 20 yaşama ihtimali olduğunu söylediği kızlarının ölmesi durumunda böbreklerinin, baba Mehmet Deveci'ye nakledilmesini istiyor. 1983'te yüksek tansiyona bağlı olarak iki böbreğini de kaybeden ve 3 yıldır diyalize bağlı olarak yaşayan 37 yaşındaki baba ise bu isteğe karşı çıkıyor. 10 yıl önce de bir kalp krizi geçiren, bu nedenle malulen emekli olan 5 çocuk babası Deveci, hastane kapısında kızının iyileşeceği günü bekliyor. Yavrusunun böbreklerini alamayacağını söyleyen baba, şöyle konuşuyor: "O öldükten sonra ben onun böbrekleriyle nasıl yaşarım. Allah'tan gelene bir şey diyemiyorum. İnşallah kızım iyi olacak. Dua etmekten başka yapacak bir şeyim yok. Sabırla onun aramıza dönmesini bekliyorum. Yaşadığım kadar zaten yaşadım. Tek ümidim onun yeniden yürüyerek, bana gelmesi ve 'baba' diyerek boynuma sarılması. Kızımın böbreklerini almam." Anne Satı Deveci ise "Allah onu bize bağışlasın! Böbrek hastası olan eşim diyalize giriyor. Ancak kızım yaşamını yitirirse doktorlardan isteğim, kızımın böbreğini eşime takmaları. İki ölüm haberini almak istemiyorum" diyor.

Mevlüt YÜKSEL - Fatih ULAª / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Ağca öldürülecekti'
 'Kardeşim İncil'i yeniden yazmak istiyordu'
 Başsavcı, Şener için de takipsizlik kararı vermiş
 Yavruları uyanamadı
 Virüsü yendiler eve döndüler!
 'Türkiye'den korkmayın!'
 Kuş pisliğine dikkat!..
 Eski Vali Yiğenoğlu'na 6 ay hapis
 İçişleri Bakanı Aksu, topu İHD'ye atmış
 Yuvalardan 'eve dönüş' hızlandı
 Lojmanı değil dekanlığı bıraktı
 'Piyanist benden 200 bin YTL aldı'
 Telekulak 6 ay daha rötar yaptı
YILMAZ ÖZDİL
Olur böyle vakalar Türk polisi yakalar
"Eski...
UMUR TALU
Kahkaha ve ciddiyet
Fotoğraf güzeldi.
Hani sık sık...
FATİH ALTAYLI
Siz ne yapardınız!
Birinci sayfanın manşetindeki...
ERDAL ŞAFAK
Beyaz bir sayfa
Bağdat'ta yeni federal hükümeti kurma...
Bolivya'yı da hack'ladık
Latin Amerika'nın Türkiye ile ekonomik ilişkisi yok denecek kadar az...
Bağımsız Kosova'yı göremeden öldü
İbrahim Rugova... Çok geniş kitleler tarafından tanınmasa da dünya...
Eski tas eski hamam : 2-2
Eski tas eski hamam : 2-2
Ligin ilk yarısını hayal kırıklıklarıyla kapatan, ikinci devreye ise...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu