kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Erken seçim bu millete ihanettir"
AKP'lilere yolsuzluk uyarısı
"Biz zaten halkımızın içindeyiz"

"Erken seçim bu millete ihanettir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin erken seçim beklememesi gerektiğini, böyle bir şeyin olmadığını ifade ederek, ''Biz böyle bir adımı, böyle bir kararı aslında milletimize ihanet olarak görürüz, milletimize saygısızlık olarak görürüz'' dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin Bilkent Otel'deki İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iktidardaki 3. yılın ardından hala milletin teveccühüne ilk günkü gibi mazhar olan bir siyasi hareketin bugününü ve yarınını konuşmak, yeni vizyonunu gelecekteki hedeflerini değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini
söyledi.

Bugün, yeni kalkınma vizyonundan, dünün Türkiyesi'nin aklına getiremeyeceği büyük hedeflerden, bilgi toplumuna geçişten, eksiksiz bir demokrasiden, umutlu bir gelecekten söz edildiğini belirten Erdoğan, AK Parti'nin kısa siyasi geçmişine armağan ettiği en büyük gurur vesilesinin, ''umudun bu topraklara geri dönmesi'' olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bizleri, çocuklarımızın, gençlerimizin, her yaştan insanımızın gözlerindeki parıltı, ekonomik göstergelerdeki tarihi iyileşme rakamlarından çok daha fazla mutlu ediyor. Çünkü o bakışlarda bugünün başarılarından daha fazlasını, geleceğin parlak mutlu ve müreffeh Türkiye'sini görebiliyoruz. Umudun olduğu yerde yakalanan her başarı, yeni ve daha büyük başarıların tetikleyicisi olacak.''

Başbakan Erdoğan, geçen 3 yıl içinde Türkiye'nin, her alanda herkesi heyecanlandıran, bazılarının hayal bile edemeyeceği büyük bir değişimi hayata geçirdiğine işaret ederek, bu değişimin önümüzdeki yıllarda millete kaybettiği zamanı geri kazandıracağını, Türkiye'yi dünyanın birinci ligine taşıyacağını kaydetti. Ekonomide 3 yıl önce bir ülkenin topyekun iflasına işaret eden bütün göstergelerin değiştiğini, Türkiye'nin, enflasyon da dahil pek çok alanda ekonomi otoritelerinin beklemediği şaşırtıcı gelişmelere imza attığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ancak, bundan daha önemlisi demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi alanlarda bu ülkeye asla yakışmayan bazı zaafların önemli ölçüde ortadan kaldırılmasıdır. Bugün hala bazı eksikliklerimizin olduğunun bizler farkındayız. Ancak, Avrupa Birliği kriterlerini yakalamış, toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil bir toplumsal zeminde gölgelerden korkmayan bir demokratik çatı altında yaşatmaya azmetmiş bir Türkiye'nin, geçmişindeki karanlıktan ne kadar uzak olduğu artık aşikardır.''

'SİYASET İNSAN İÇİN...'

Siyasetin, insan için, insanın mutluğu ve toplumun refahı için gerekli olduğunu, bundan gayri arayışların siyasetin meşruiyetine gölge düşüreceğinin bilinciyle yola koyulduklarını anlatan Erdoğan, bu anlayışı siyasi pusulası bellemiş bir siyasi partinin mensupları olarak burada bulunduklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu yola biz böyle koyulduk. Bizler her şeyden önce AK Partiliyiz. Diğer siyasi hareketlerden temel farkımız budur. Bu ülkeye, bu millete hizmet etme noktasında bizim namus borcumuz var ve bunu namus borcu sayıyoruz. Yaptığımız her hareketin, attığımız her adımın hesabını bu millete vermek durumunda olduğumuzu da aklımızdan çıkarmadık, çıkarmıyoruz.

Siyasetimiz bu milletin siyaseti, menfaatimiz bu memleketin menfaatidir. Türkiye'yi sorumluluk duygusuyla 3 yıl önce nasıl karanlıklardan alıp adım adım aydınlıklara taşıdıysak, Allah'ın izniyle ciddiyetimizi kaybetmeden, zamanımızı çarçur etmeden bu ülkenin imkanlarını suiistimal etmeden daha büyük hedeflere de taşıyacağız.''

'NE KADAR KARA DELİK VARSA KAPATILMIŞTIR'

Gelinen noktanın, en az 3 yıl önce bu ülkeyi krizlerden çıkarmak için kolları sıvadıkları kadar kritik bir nokta olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''İktidarımızın şu ana kadar olan döneminde, siyasi ve ekonomik olsun ne kadar kara delik varsa kapatılmıştır ve kapatılmaya devam edilmektedir. Ülkemiz her alanda şimdiye kadar hiç olmadığı kadar sağlam bir zemine kavuşturulmuştur.

Şu anda bazı sıkıntılar var. Nedir bu? Özellikle muhalefet cephesinde sürekli olarak bir şey telaffuz ediliyor. 'Erken seçim, erken seçim.' Bunu telaffuz etmenin tek nedeni vardır: Bir, kendi siyasi gelecekleri açısından artık karanlığı iyice görmeye başlamışlardır. Kendi çatılarının çökmeye başladığını görmüşlerdir. Kendi bünyelerinde artık sağlık açısından bir hastalığın gerçek manadatezahür ettiğini görmeye başlamışlardır. Bir parçalanmayı görmeye başlamışlardır. 'Şimdi bir arada nasıl durabiliriz, iki yıl daha acababenim partim bu işe tahammül edebilir mi?', 'Edemez'. Bunu görmeye başlamışlardır, bunun için de 'artık seçim var, seçim için çalışacağızha gayret, bak bir şeyler olacak ha' diyerek, bir arada tutmanın gayreti, başka bir şey değil.''

'ERKEN SEÇİM, MERKEN SEÇİM YOK'

Başbakan Erdoğan, milletten 5 yıl için vekalet aldıklarını daha önce de söylediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Milletimiz bize bu 5 yıllık vekaleti, bu ülkenin içine düştüğü karanlık günlerden aydınlığa çıkarmak için verdi, ama 5 yıl için verdi. Bizler 5 yıl için bu görevi aldık, parlamentoda yüzde 65'lik bir güce sahibiz ve 5 yılı da bihakkın yerine getirerek, seçime öyle gireceğiz.

Kimse erken seçim, merken seçim beklemesin, böyle bir şey yok. Bizböyle bir adımı, böyle bir kararı aslında milletimize ihanet olarak görürüz, milletimize saygısızlık olarak görürüz. Kimse böyle bir hevesin içerisine girmesin. Onlar da boşu boşuna bu konuda yorulmasın.

Bu konuda iradesini koymuş bir iktidar var. Bütün ekonomik veriler çokaçık, net ortada. Bunlar bu derece ortada iken, 3 yıl öncesiyle bugünümukayese ettiğimiz zaman, bugün 3 yıl öncesine göre daha iyi noktada olan Türkiye'yi kimse karanlığa tekrar geri döndüremez, buna cesaret edemez. Bunlar tabii bu tür şeylere geçmişte alıştılar. Zaten biliyorsunuz, geçmişin son kalıntıları. Yine aynı şeyleri tekerrür ettirerek, yola devam etmek istiyorlar. Yok, onlar geride kaldı.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Aydın Güven Gürkan vefat etti
 Picasso'dan bir şeyler kapmakta fayda var
 Müteahhitin gazabı korgenerali vurdu
 Gül, Rio'yu beğendi ama İstanbul'u özledi
 'Elma suyunu içtim' sözü şakaydı
 Demirel ve Ağar nikâh şahidi
 Kutan, Erdoğan ile kendisini kıyasladı
MUHARREM SARIKAYA
Hyundai gitti yerliler bitti...
Türkiye'nin birçok...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Arınç Çankaya'ya çıkarsa
Bu hafta TBMM Başkanı Bülent...
YAVUZ DONAT
Bir hacının not defteri
On yıl önce bıyıklıydı. Sonra...
Çığ otobüsün üzerine düştü
Bitlis yakınlarında, yol kenarında bekleyen yolcu otobüsünün üzerine...
Miras kavgası karakolluk
Tiyatrocu Behzat Uygur'un eşi Çiğdem Uygur kardeşleriyle birbirine...
Babanın zor kararı
Babanın zor kararı
Kapkaççıya direnirken otomobilin altında kalan ve komaya giren genç...
'Ağca öldürülecekti'
'Ağca öldürülecekti'
Mehmet Ali Ağca'nın yeniden Kartal Cezaevi'ne dönüşü İtalyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu