kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Muş'ta kuş gribi ölümü şüphesi
TTB: Çok şey yapılmadı
Mersin Mut'ta bir vakada şüphe
Kuş gribine ilginç önlemler
İllerde son durum

Muş'ta kuş gribi ölümü şüphesi

Muş'un Bulanık ilçesinden kuş gribi şüphesiyle Erzurum'a sevk edilen 11 yaşındaki Sevgi Acar, hastaneye kavuşamadan hayatını kaybetti.

Dün aniden rahatsızlanan ve yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan Sevgi Acar'a (11) önce zatürre, sonra da kuş gribi olabileceği şüphesiyle sevk edildiği hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Yazbaşı Mezrası'nda 10 çocuklu bir ailenin en küçük ve tek kız çocuğu olan Sevgi'nin ne nüfus cüzdanı var, ne de okula gönderilmiş. Kızının salı günü (17 Ocak 2006)
aniden rahatsızlandığını ve ateşinin yükseldiğini belirten baba Ahmet Acar, "Kızımı köyümüze en yakın ilçe Erzurum'un Karaçoban ilçesine getirdik. Burada doktorlar muayene etti ve zatürre olduğunu söylediler. Ama sonra da 'kuş gribi de olabilir' diyerek bizi Erzurum'a gönderdiler. Sabah saat 05.00 sularında Erzurum'a gelirken kızım yolda yaşamını yitirdi." dedi.

Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne getirilen minik Sevgi'nin cenazesi burada morga konuldu. Yapılacak biopsi sonucu ceset aileye teslim edilecek.

Evde başta tavuk olmak üzere kümes hayvanları beslediklerini belirten baba Ahmet Acar, ancak kış nedeniyle hayvanların kapalı alanda olduğunu ve bakımlarının ise eşi tarafından yapıldığını söyledi.

Çocuktlarının kümes hayvanları ile temas etme gibi bir olayın söz konusu olamayacağını savunan acılı baba, köylerinde herhangi bir tavuk veya başka bir kümes hayvanının ölümünün de gerçekleşmediğini bildirdi.

"NÜFUS CÜZDANI YOK"

Bu arada, hayatını kaybeden minik Sevgi'nin en küçük çocuğu olduğunu da hatırlatan baba Ahmet Acar, tek kız çocuğu olan Sevgi'sine 11 yaşında olmasına rağmen henüz daha nüfus cüzdanı çıkaramadığı gibi okula da göndermediğini anlattı. Sadece 8 çocuğunun nüfus cüzdanı olduğunu diğer iki çocuğuna ise nüfus cüzdanı çıkarmak için gittiği İlçe Nüfus Müdürlüğü'ndeki görevlilerin 'sıra çok sonra gel' dediğini söyleyen baba, "Biricik kızıma nüfus cüzdanı bile çıkarmak nasip olmadan hayatını kaybetti. Ne nüfus cüzdanı çıkardım ne de okula gönderdim. Çocuğuma ne nüfus cüzdanı ne de okula gitmek nasip olmadı." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Erzurum Araştırma Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Akın Aktaş ise, gece yüksek ateş nedeniyle kaldırıldığı Karaçoban Devlet Hastanesi'nden kendilerine sevk edilen ancak hastaneye kavuşamadan yolda yaşamını yitiren minik Sevgi'nin akciğerlerinden biopsi alınarak Ankara'ya gönderileceğini açıkladı. Kesin ölüm nedeninin kuş gribinden olup olmadığını bilmediklerini sadece bir şüphe olduğunu söyleyen Aktaş, "Zaten çocuk hastanemize eks olarak geldi. Şimdi kuş gribi var mı yok mu onun kesin belirlenmesi için Göğüs Hastalıkları Kliniği'miz tarafından akciğer biopsisi alınarak Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Müdürlüğü'ne gönderilecek. Bir iki güne kadar sonuçlar sanırım bize kavuşur." dedi.

KIYI BAŞINDA DA BENZER VAKA

Muş'un Kıyıbaşı Köyü'nde kestikleri horozu yiyen Alkan ailesinin 2 yaşındaki kızları Berfin'in 15 gün önce hayatını kaybetmesinin ardından, kuş gribi şüphesiyle ailenin bütün fertleri hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre, baba Abdullah Alkan tarafından kesilen horoz anne Hatice Alkan ve kızı Neşe Alkan tarafından temizlendikten sonra ailenin bütün fertleri tarafından akşam yemeğinde yendi.

Bir gün sonra horozu yiyen ailenin 2 yaşındaki kızları Berfin Alkan'ın aniden hayatını kaybetmesinden sonra, ailenin 15 yaşındaki kızı Neşe Alkan da bir hafta önce rahatsızlanarak Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan Neşe Alkan, daha sonra kuş gribi şüphesiyle Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Genç kız, Diyarbakır'da tedavi altında bulunurken, dün gece ailenin 4 yaşındaki çocuğu Hüseyin'in de ateşinin yükselmesinin ardından, kuş gribinden korkan anne Hatice Alkan olayı Muş Valiliği Kriz Masası'na bildirdi. Muş Valisi İbrahim Özçimen'in talimatları doğrultusunda Kıyıbaşı Köyü'ne giden 112 Acil Servis ekipleri 4 yaşındaki Hüseyin'e ilk müdahaleyi evde yaptı. Daha sonra anne Hatice Alkan ve Hüseyin Alkan, Muş Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Şu anda Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde tedavi altında bulunan Neşe Alkan'dan alınan numunelerin incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiği ve sonucun henüz gelmediği bildirildi. Olayın ardından Kıyıbaşı Köyü'ndeki vatandaşlar, köylerindeki kanatlı hayvanların tamamının itlaf edilmesi için başvuracaklarını söyledi. Anne Hatice Alkan ise kendisi ve kızı Neşe'nin horozu temizlediklerini, diğer iki çocuğunun da kendilerinin yanında olduğunu, ancak kuş gribinin hiç aklına gelmediğini belirtti.

PROF. DR. AKIN AKTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş, Muş'un Bulanık İlçesi'nden zatürree hastalığına yakalandığı düşünülerek Erzurum'un Karaçoban Devlet Hastanesi'ne kaldırılan S.A'nın (11), kuş gribi şüphesiyle hastanelerine sevk edildiği sırada yolda hayatını kaybettiğini ifade etti.

Çocuğun cesedinin hastanenin morguna kaldırıldığını belirten Aktaş, kesin ölüm nedenini belirmek üzere çocuğun cesedinden alınan numunenin tetkik için Ankara'ya gönderileceğini bildirdi. Aktaş, tahlil sonuçları belli olana kadar çocuğun cesedinin hastane morgunda tutulacağını ifade etti.

POZİTİF SONUÇLU HASTANIN DURUMU KÖTÜ DEĞİL

Aktaş, bu arada, hastanelerinde kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan ve test sonucu daha sonra pozitif çıkan Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Çetenli Köyü'nden F.T'nin tedavisine devam edildiğini bildirdi.

Hastanın sağlık durumunun kötü olmadığını ifade eden Aktaş, ''Ancak sağlık durumunun ne olacağı belirsiz. Şu anda yemesini içmesini kendisi yapıyor. Hastayı yakından takip ediyoruz'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 350 terörist kıskaçta
 Tanju Çavuş tahliye oldu
 Kuş gribi tehlikesi yayılıyor
 Türkiye'ye olumlu rapor
 Ümraniye'de yangın: 5 ölü
 "Hollywood Ağca'nın peşinde"
 Yine 'Bekçi Murtaza'
 Ağca'nın kaderi yine Şirin'in elinde
 Kaçaklara kabir azabı
 İran'da kaçırılan üç paraşütçü serbest
 Öcalan'ın üzüm bağı var
 'İran dünyaya tehdit'
 'Beni Terminatör'e vermeyin'
 Komşuyla enerji işbirliği
 Bucak yeniden yargılanacak
 İşte Amanos Dağları'ndaki esrarengiz tesis
 Köye dönüşçüye iç hukuk tavsiyesi
 Oral Çalışlar'a 4 bin Euro
 Çocuk parçalayan köpek uyutuldu
 'İddaa'yı kurdular işsiz kaldılar
 Bismil'de ağa jandarma korumasında tarla sürdü
UMUR TALU
Yaşanmış ve öldürmüş hayat hikâyeleri
12 Eylül'den bir...
FATİH ALTAYLI
İyi haberler de var
Sabah Coca Cola'dan Gürtay...
ERDAL ŞAFAK
Norveç'e dikkat!
PKK ile mücadele konusunda Avrupa'dan...
Yine muslukçu sancısı
AB'de 'iş göçü kısıtlaması' tartışması yine alevlendi: Yeni üyelere...
Votka bulunmazsa komünizm gelebilir
Çok sağlıksız koşullarda üretim yapan fabrikalar kapatılınca,...
Ortaçağ bitti
Ortaçağ bitti
Bıçakcı: Kim seçilirse seçilsin hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu