kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazansanız da kaybetseniz de eğlence garantisi var
Kazansanız da kaybetseniz de eğlence garantisi var
Yılbaşında evde olanlar için her zevke göre oyun

Kazansanız da kaybetseniz de eğlence garantisi var

Yeni yıla girerken kalabalık sokaklarda dolaşmak yerine evde oturacaksanız kutu oyunlarını tercih edebilirsiniz. Her zevke göre farklı türleri olan bu oyunlar, keyifli saatler geçirmeyi vadediyor
Yılbaşında ailenizle veya arkadaşlarınızla evde zaman geçirmeye karar verdiyseniz, geceyi renklendirecek detaylara da karar vermeniz gerekiyor. Yemek ve hediye faslından sonra eğlenceli bir oyunla keyifli saatler geçirebilirsiniz. Artık tombaladan sıkıldıysanız, son yıllarda sayıları artmakta olan kutu oyunlarına göz atabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi mutlaka size hitap edecek. Yaklaşık bir yıl önce piyasaya çıkan ilk Türk kutu oyunu olan Pictomania, kısa zamanda meraklıların ilgi odağı oldu. 10 yaş üzerindeki çocukların ve yetişkinlerin oynayabileceği bu oyunda hızlı düşünüp, doğru çizen kazanıyor. İrem Rona İnan'ın yarattığı Pictomania'da, yaklaşık bin tane kartın üzerindeki resimler beş farklı yöntemle çizilmeye çalışılıyor. Bu yöntemler Sırta Çiz, Bakma Çiz, Türet Çiz, Kır Çiz ve Havaya Çiz. İrem Rona İnan bu yöntemlerin farkını şöyle açıklyor: "Sırta Çiz ve Bakma Çiz çok eğlenceli, Türet Çiz düşündürücü. Kır Çiz ise el becerisi ve hız kazandırıyor."

ACABA NE ÇİZİYOR?
Sırta Çiz yönteminde karttaki resmi kendi takımınızdan bir kişinin sırtına çiziyorsunuz. Sırtına çizdiğiniz kişi de algıladığı şekli kağıda çizerek tahmin etmeye çalışıyor. Kır Çiz yönteminde, kırdığınız çubuklardan veya evdeki çubuk makarnalardan şekil oluşturmaya çalışıyorsunuz. Havaya Çiz yönteminde, karttaki resmi havaya çizerek arkadaşınızın bunu anlamasına konuşarak yardım ediyorsunuz. Bakma Çiz yönteminde ise karttaki resmi, önünüzdeki kağıda bakmadan çizmeye çalışıyorsunuz. Son yöntem olan Türet Çiz, türettiğiniz kelimeyi çizerek anlatma esasına dayanıyor. Yılbaşı gecesine eğlence katmak isteyenler için bir diğer önerimiz de Tabu. Dünyanın en çok satan ve oynanan oyunlarından biri olan Tabu, en çok da komik diyaloglarıyla tanınıyor. Öyle ki bu diyaloglar epostalara bile konu oluyor. Hala tabu ile tanışmamış olanlar varsa kısaca Tabu'nun nasıl oynandığını anlatalım. Amacımız takım arkadaşlarınıza kum saati dolmadan mümkün olduğunca fazla kelime anlatmak. Ama her kelime için anlatırken kullanamayacağınız beş yasaklı kelime var. O kelimelerden birini kullanırsanız "tabu" yapmış oluyorsunuz. Tabu'nun çocuklar için hazırlanan Tabu Junior adıyla çıkan şekli de var. Tüm dünyada 40 yıldır, Türkiye'de de yaklaşık iki yıldır oynanan "Cluedo İpucu Peşinde" gizeme maceraya meraklı olanlar için oldukça uygun bir oyun. Amaç gizemli bir cinayeti çözmek. Oyuncular üç soruya cevap arıyorlar: Katil kim, cinayet hangi odada işlendi ve cinayet aleti neydi? Oyun boyunca zar atıp malikane odalarını araştıran oyuncular soruşturmalarını yapıp ipuçlarını topluyorlar. Davayı ilk çözen dedektif oyunu kazanıyor. Kısaca bu oyunda Sherlock Holmes sizsiniz!

KULENİZ YIKILMASIN
Denge konusunda benden iyisi yok diyorsanız, Jenga'yı denemenizi tavsiye ederiz. Bu oyunda amaç, bir kule halinde dizilmiş olan dikdörtgen tahtaları aralardan çekerek üste koymak ve böylece kuleyi uzatmak. Jenga kulesini yıkmadan en son parçayı çeken oyuncu kazanıyor. Bu oyunu oynarken en ufak yanlışla kulenin devrilebileceğini unutmamak gerekiyor. Kelime haznesini sınamak isteyenler için Scrabble, oldukça keyifli bir oyun. Bir kez oynadıktan sonra vazgeçmenin neredeyse imkansız olduğu bu oyun bir tür beyin jimnastiği niteliği de taşıyor. Her oyuncu elindeki harflerle kelime üretmesi esasına dayanan oyunun sonu, tüm oyuncuların elindeki harflerin bitmesiyle geliyor. Sonuçta en yüksek puana sahip olan da kazanmış oluyor. Bu oyunun üç boyutlu olarak oynayabilmeniz de mümkün. Upwords'de yazdığınız kelimeyi oyun tahtasına yerleştiriyorsunuz. Kelimeleri değiştirmek için harflerin üzerine yenilerini ekliyorsunuz. Harf taşlarınız yükseldikçe puanınız da yükseliyor. Saatlerce sürebilecek Upwords'de, sadece bir harf değişikliği bile puanınızı fırlatmayı sağlayabilir. Daha hareketli bir oyun arıyorsanız Twister'ın eğlenceyi garanti ettiğini söyleyebiliriz. Bu oyunda çarkı çeviriyorsunuz. Daha sonra el ve ayaklarınızı oyun alanında hakemin söylediği yerlere koyuyorsunuz. Ayakta kalan oyunu kazanıyor!

Ece KOÇAL

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Bu fantastik filmde Türkiye'den izler var
 Kadınlarla seks hayatlarını konuşmak istemiyorum
 Yeni başlayanlar
 Mutfakta bir çocuk mu var
 Tatil başladı şimdi eğlence zamanı
 Herkes kolayca yapabilir
 Geleneksel yazmacılık Kalamış'ta yaşıyor
 13'üncü tüp bebek denemesi Alican'ı getirdi
 Dans ve müzikle kendini keşfetti
 Acısı ve tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı
 Her renkten müzik
 Listeler ve karışık kasetler
 En anlamlı hediye
 Objektiflerin arkasında bir manken var
 2006'ya Merhaba Partileri
 Restoran ve Kulüpler
 Ufacık tefecik içi huzur dolu yogicik
 Miniklere özel parti
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Hasankeyf taşınıyor
Hasankeyf taşınıyor
Yaklaşık 50 yıldır Türkiye gündeminde bulunan Ilısu Barajı için artık...
Sitesini de 'hack'ladılar!
Sitesini de 'hack'ladılar!
Ermeni ve Kürt sorununa getirdiği yorumla davalık olan ve adliye...
Bayraklı karşılama
İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm...
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
"Kuş gribini göçmen kuşlar yayıyorsa neden yalnız Türkiye'de görüldü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.