kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tatil başladı şimdi eğlence zamanı
Tatil başladı şimdi eğlence zamanı

Çocukların aylardır bekledikleri tatil geldi. Hemen hepsinin sömestr tatiliyle ilgili pek çok isteği var. Plan yapmakta zorlanan anne babaların işini kolaylaştıracak etkinlikleri derledik
Sömestr tatilinde gerek devlet tiyatroları gerekse özel tiyatrolar çocuklar için oyunlar sahneliyor. Örneğin AKM Aziz Nesin Sahnesi'nde 15, 22, 29 Ocak tarihlerinde "Kurşun Askerin Utancı" adlı çocuk oyunu var. 13.00'da başlayan oyunda, savaş düşkünü bir kralın savaştan sonra yıkılmış ülkesinde sadece kendisi ile bir kurşun asker kalmıştır. Barış ve Sevgi adında iki çocuğun oyuncakları bu ülkede kaybolur, onları arayan çocuklar ülkeyi yeniden mutluluğa kavuştururlar. Geçen yıl boyunca tüm Türkiye'yi dolaşarak çocuklara tiyatro aşkını yaşatan "Alaaddin'in Sihirli Lambası" oyunu ise bu yıl sömestr tatilinde de 10 günlük özel programı ile çocukların karşısında. 16-17-18-19-20 Ocak tarihlerinde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 23-24-25-26-27 Ocak tarihlerinde ise Profilo Kültür Merkezi-Salon 1'de saat 13.00'da oyunu izleyebilirsiniz. "Altın Kız" adlı çocuk oyunu 22 ve 29 Ocak'ta Oda Tiyatrosu'nda sahneleniyor. Üvey annesi tarafından horlanan, ezilen güzel kız, kalbinde taşıdığı insan sevgisi ve yardım severliliğiyle herkesin Altın Kızı'dır. Prens de Altın Kız'ı çok beğenir ama üvey anneden kurtulmak o kadar olmayacaktır... Oyun 13.00'da başlıyor. Ümraniye Sahnesi'nde 15, 21, 22, 28 ve 29 Ocak'ta "Çevreci Prens" adlı oyun var. 11.00'da başlayacak olan oyunda Metal Ülkesi'nin prensi bencil, kaba ve çevreye zarar veren bir gençtir. Kral, kraliçe ve öğretmenleri bu durum karşısında çaresizdir. Bir gün Yaprak Ülkesi'nin kralı, kraliçesi ve prensesi Metal ülkesine gelir ve prense bir oyun oynamaya karar verirler. "Sevimli Dinozor Sirkte" adlı tiyatro oyununda, canı sıkılan bir dinozorun başından geçenler anlatılıyor. Aslında "Sevimli Dinozor"un tek istediği sokakta dolaşmaktır. Göztepe Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde Tiyatro Alkış tarafından sahnelenecek olan oyun, ocak ayı boyunda her cumartesi ve pazar 13.00'da başlıyor. Sömestr boyunca sinemaya gitmeden de olmaz. "King Kong", "Spy Kids: Oyun Bitti", "Madagaskar", "İskelet Anahtar", "Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı", "Cesur Civciv", "Rüzgarın Çocukları", "Zathura: Bir Uzay Macerası" ve "Hababam Sınıfı Üç Buçuk" çocukların ilgisini çekecek filmler arasında.

ENERJİLERİNİ ATACAKLAR
Çocuğunuzun doyasıya eğlendiği bir gün yaşamasını istiyorsanız, sömestrde Tatilya'ya gitmeyi unutmayın. 11.00-22.00 saatleri arasında açık olan eğlence merkezinde çocuklar için her şey düşünülmüş. Trenden kamikazeye kadar pek çok eğlenceli alet bulunuyor. Bu arada daha sakin bir eğlence isteyenler için atlıkarınca da var. Ayrıca çocuklar minidisko, kostüm karakter şov ve farklı yarışmalarla da keyifli saatler geçirebilir. Tatilya'ya Taksim, Aksaray, Merter ve Şirinevler'den servis var. Giriş ve 10 oyun kullanımı 20 YTL. 2000 metrekare açık 1000 metrekare kapalı alanı, dev kaydırakları, top havuzu, tırmanma duvarları, ithal oyuncakları, piknikleri, partileri ve okullara özel organizasyonlarıyla Parkorman'daki Partykids, sömestr boyunca hizmet veriyor. Özel animasyonlar, oyunlar ve yarışmalar çocukları bekliyor. Ulus'ta bulunan Smartkids ise 3- 14 yaş arası çocuklar için düşünülmüş, tamamlayıcı bir gelişim merkezi olarak hizmet veriyor. Çocuklar uzmanlar tarafından hazırlanan aktivitelerde hayal kurmakla başlayıp, tasarım, planlama, takım çalışması, paylaşım gibi aşamalardan geçip, hayatlarının her döneminde faydalı olabilecek, özgüven arttırıcı alışkanlıklar, olumlu tavırlar ve kalıcı deneyimler ediniyorlar. 7-14 yaş arasındaki çocuklar için robot yarışları düzenleniyor. Bu yarışlarda çocuklar halat çekme, robo hokey, mini golf, şerit yarışı ve sumo güreşi gibi farklı ve eğlenceli robot yarışları için kendi robotlarını tasarlayıp programlıyorlar. 4-6 yaş arasındaki çocuklar için ise yaratıcı kaşifler yolculuğu var. Bu yolculukta farklı ülkeler ve kültürler arasında eğlenceli bir yolculuğa çıkıp, değişik bilgisayar programları kullanılıyor.

MÜZELERİ UNUTMATIN
Sömestr boyunca kültürel aktivitelerde de bulunmak isteyen çocuklar için pek çok seçenek var. Örneğin hala gezmediyseniz Rahmi Koç Müzesi'nin hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça cazip. Sanayi Müzesi'nde müzede kara ve deniz araçlarının yanı sıra sanayide kullanılmış buhar makinelerini görebilirsiniz. İstanbul Modern'de ise 6-12 yaş arasındaki çocuklar için "Bir Sanatçıyı Tanımak, Sanat Yapıtlarını Anlamak ve Yorumlamak" adlı çalışmalar düzenleniyor. Oyuncakların büyülü dünyasına şahit olmak isteyenler İstanbul Oyuncak Müzesi'ni ziyaret edebilir. Müzede ocak ayı boyunca hafta sonları 13.00'da "İbiş'in Dünyası" adlı kukla tiyatrosu sahneleniyor.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Bu fantastik filmde Türkiye'den izler var
 Kadınlarla seks hayatlarını konuşmak istemiyorum
 Yeni başlayanlar
 Mutfakta bir çocuk mu var
 Herkes kolayca yapabilir
 Geleneksel yazmacılık Kalamış'ta yaşıyor
 Kazansanız da kaybetseniz de eğlence garantisi var
 13'üncü tüp bebek denemesi Alican'ı getirdi
 Dans ve müzikle kendini keşfetti
 Acısı ve tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı
 Her renkten müzik
 Listeler ve karışık kasetler
 En anlamlı hediye
 Objektiflerin arkasında bir manken var
 2006'ya Merhaba Partileri
 Restoran ve Kulüpler
 Ufacık tefecik içi huzur dolu yogicik
 Miniklere özel parti
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Hasankeyf taşınıyor
Hasankeyf taşınıyor
Yaklaşık 50 yıldır Türkiye gündeminde bulunan Ilısu Barajı için artık...
Sitesini de 'hack'ladılar!
Sitesini de 'hack'ladılar!
Ermeni ve Kürt sorununa getirdiği yorumla davalık olan ve adliye...
Bayraklı karşılama
İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm...
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
"Kuş gribini göçmen kuşlar yayıyorsa neden yalnız Türkiye'de görüldü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.