kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 

Hande sınıf değiştirdi

Hande Yener'in yeni albümü ile ilgili bir iki kelam edenler, o birkaç cümle içinde mutlaka 'sınıf atladı' kelimelerini, sosyetik bir anlam kazandırmak için bir arada kullanıyorlar. Etiler'de barlara çıkmaktan vazgeçtiğinden beri, Hande Yener markasını çok daha farklı konumlandırmaya çalışıyor. Ben bir Hande Yener hayranı olarak tanımlanabilirim. Yeni albümün reklamlarını televizyonda görünce çok heyecanlandım. Bu, bayram tatilinde yedi gün yirmidört saat Hande ayini yapılacağı anlamına geliyordu.

ŞOK ETKİSİ YARATTI!
'Apayrı' isimli albüm benim için önce şok sonra da bildik, 'baştan aşağı, şofbende ısıtılırken tüp bitmiş suların dökülmesi' durumuna tekabül etti. (Ben oldum olası tüplü şofbenlerde duş yaparken sıcak su ayarlamasını beceremedim. Ya haşlanırım ya donarım. Hande'nin yeni albümü de sıcacık sularla köpük köpük köpük banyo yapmak isterken, akan buz gibi su ile donarak yalap şap yıkanıp kendini dışarı atma etkisi yarattı.) Aslında albüm kapağı, durum konusunda biraz fikir veriyor. Güzeller güzeli Hande'miz flu ve karanlık fotoğrafların kraliçesi olmuş. Saç rengi konusuna ise girmek bile istemiyorum. Lakin çok talihsiz bir operasyon olmuş. Ellerim titreyerek albümü CD-çalara yerleştirdim. Ve bir çırpıda dinledim. Erdem Kınay, mükemmel aranjeler yapmış. R'n B, Soul hatta yer yer Funk çizgileri taşıyan aranjeler ve harika kayıtlarla süper bir iş çıkarmış. Mete Özgencil ne kadar güzel şarkı sözleri yazabildiğini ve bu konuda ilk üçe girebileceğini yeniden ispatlamış. Eğer bu bir Hande Yener albümü olmasaydı, yepyeni bir alternatif starın doğuşuna tanık olurduk. Ve heyecanla size bunu anlatıyor olurdum şu anda. Ama geçmişinde 'Yeni aşk hayatında mutluluk dilerim', 'Yıldızları indir, bu gece gözlerine', 'Senin aşkın balondu, söndü' (sayamıyorum çünkü gerçekten çok sevdiğim albümlerdi bunlar ve bence boş yoktu) gibi şarkılar olan, sesini, şarkı söylerken yaptığı vurguları, sıfırdan zirveye yükselirken çektiği acılarına saygı duyduğum kadın bu yeni albümde görünüşe göre kendisi olmaktan vazgeçmiş... Sesi öyle değişik tonlanmış ki ilk şarkıda tanıyamadım Hande'yi. Vokal de önceki albümlerin ve ülkemizdeki geleneklerin aksine geride tutulmuş. Erdem Kınay'ın gerçekten başarılı aranjesi ön plana çıkmış ama BU HANDE YENER DEĞİL Kİ!..
Yıllardır Erol Köse ile tırnakları ile kazıyarak oluşturdukları Hande sound'u, aynı emeklerle oluşturdukları Hande hayranları (bkz. ben) ve en önemlisi Hande karakteri bir anda göz ardı edilmiş. Hande bence sınıf atlamamış. Annesi babası gelip müdürle kavga etmiş. Ve çocuklarını o avam mahalle çocuklarının okuduğu sınıftan alıp, zengin çocuklarının sınıfına vermişler. Müzik konusundaki ticari zekası ile hayranlık ve keyifle izlediğim Erol Köse'nin aklında ne vardı bilmiyorum ama biz şimdi Türkçe barlarda hangi Hande şarkısını böğüre böğüre söyleyip dans edeceğiz? Veya ağlamamız gerekince bu 'modern' albüm bize yardımcı olabilecek mi? Şarkıların alt yapıları güzel ama bende bir duygu uyandırmıyorlar.

BANA BİR İZ GEREK!
Bu arada albümün künyesi de Türkçe-İngilizce otuz iki kısım tekmili birden yazılmış ve kavram karmaşaları da taşıyor. Künyede 'Yapım: Erol Köse, Yapımcı: Erol Köse' diyor. Sonra dil değişiyor; Production Company: 3. Göz, Production Director: Erol Köse diyor. Hızını alamıyor (bu arada Türkçe'ye geçerek) Prodüktör: Hande Yener diyor bir de. Ne hoş bir sürü yapımcı bir araya gelmiş. İlginç bir tesadüf ki Production Director (Yapım yönetmeni), yapımcı aynı ismi taşıyor... Ne güzel bir tesadüf değil mi? Görünüşe göre aslında kimse yaptığı işin adını bilmiyor... Hande ne yaptın sen? Bu albümde 'bana seni inandıran bir iz gerek'...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sağduyulu davudi ses!   / 10-01-2006
 Yerime sevemezsin ki!   / 05-01-2006
 Kıraç'ın gizli beste fabrikası   / 03-01-2006
 Aslında bu bir düet!   / 29-12-2005
 Burası Etiler değil, Günay!..   / 27-12-2005
 Denizkızı nerede?   / 22-12-2005
 Cam ustası oldum!   / 20-12-2005
 Ne yaptımsa sevemedim   / 15-12-2005
 Fajita değil Mojito   / 13-12-2005
 Kaç kere sevdiğimi unuttum...   / 01-12-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Hande sınıf değiştirdi
Hande Yener'in yeni albümü ile...
HAKAN & UTKU
'Alo Boğam Kaçtı Hattı' mesajları
* "Benim boğam...
AYŞE TÜTER
Portakallı kek
Kek kalıbını yağlayıp, un serpin. İki...
Akraba evliliğinde sakatlığa son
Akraba evliliğinde sakatlığa son
Tıp dünyası artık yakın akraba evliliği sonucu ortaya çıkan sakat...
Ünlüler bayramda Antalya'yı yıktı geçti
Ünlüler bayramda Antalya'yı yıktı geçti
Kurban Bayramı’nda Antalya’da sahne alan ünlü sanatçı Hülya Avşar,...
Seda yalnızlıktan şikayetçi
Seda yalnızlıktan şikayetçi
Seda Sayan bayram tatili için gittiği Antalya'da yalnızlıktan şikayet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.