kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Portakallı kek

Kek kalıbını yağlayıp, un serpin. İki adet portakalı mutfak fırçasıyla iyice yıkayın, derin bir kaba koyup, üzerlerine çıkıncaya kadar su ekleyin. Portakallı kabı benmari usulü bir başka kaba oturtun ve portakalları 2 saat kaynatın. Delikli kepçe ile çıkarın, her bir portakalı 4'e kesin ve püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Yumurta sarıları, portakal likörü ve tozşekeri iyice çırpın, portakal püresine katıp, iyice harmanlayın. Yumurta beyazlarını kar gibi köpük oluncaya kadar mikserle çırpın.

ALÜMİNYUM FOLYO KULLANIN!
Portakallı karışıma badem ve kabartma tozu ekleyin, yumurta beyazlarını yavaşça ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak yedirin ve unlu kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında, üzeri hafif sertleşene kadar pişirin. Üzeri pişme süresinden önce kızarırsa alüminyum folyo ile kapatın. Kek kalıbında soğuyuncaya kadar dinlendirin. Portakal suyu ve tozşekeri, orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ateşi kısın ve karışım yarı yarıya azalıncaya kadar 20 dakika daha kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Kalan üç portakalın kabuklarını ve beyaz kısımlarını iyice temizleyip, dilimleyin. Üzerine portakal dilimi yerleştirin, şurup gezdirip, kremayla servis yapın.

6-8 kişilik
*
5 adet büyük portakal

* 6 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış)

* 1 çorba kaşığı portakal likörü 1,5 su bardağı tozşeker

* 300 gr. badem

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

* 2,5 su bardağı taze portakal suyu (süzülmüş)

* 1/2 su bardağı tozşeker

* Krema (servis için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sebzeli kuru sote   / 11-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-01-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 09-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 07-01-2006
 Nazlı sultan   / 06-01-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 05-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-01-2006
 Hamsi pilaki   / 30-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-12-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Hande sınıf değiştirdi
Hande Yener'in yeni albümü ile...
HAKAN & UTKU
'Alo Boğam Kaçtı Hattı' mesajları
* "Benim boğam...
AYŞE TÜTER
Portakallı kek
Kek kalıbını yağlayıp, un serpin. İki...
Akraba evliliğinde sakatlığa son
Akraba evliliğinde sakatlığa son
Tıp dünyası artık yakın akraba evliliği sonucu ortaya çıkan sakat...
Ünlüler bayramda Antalya'yı yıktı geçti
Ünlüler bayramda Antalya'yı yıktı geçti
Kurban Bayramı’nda Antalya’da sahne alan ünlü sanatçı Hülya Avşar,...
Seda yalnızlıktan şikayetçi
Seda yalnızlıktan şikayetçi
Seda Sayan bayram tatili için gittiği Antalya'da yalnızlıktan şikayet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.