kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağca serbest
Mehmet Ali Ağca Dosyası
Yabancı basın da tahliyeyi takip etti
Bu adalete olan güveni sıfıra indirir
Anne basınla görüşmeyi reddetti
TKP'li grup Ağca'yı protesto etti
İtalya Ağca'yı tartışıyor

Ağca serbest

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi'nin öldürülmesine ilişkin idam, Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikast girişimi nedeniyle de müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ali Ağca (48), 5.5 yıldır hükümlü bulunduğu Kartal H Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu.

Mehmet Ali Ağca, sivil plakalı beyaz otomobille polisler eşliğinde önce Pendik Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne, sonra da saat 09.55'te Maltepe'deki Pendik Askerlik Şubesi'ne götürüldü.

Ağca'nın burada askerlik sorunu nedeniyle gerekli işlemlerinin yapılacağı öğrenildi. Ağca'nın tahliyesi nedeniyle yerli ve yabancı basın kuruluşlarından çok sayıda gazeteci, Kartal H Tipi Cezaevi önüne geldi. Çevik Kuvvet polisi, sabah saatlerinde cezaevi önünde barikat kurdu. Ağca'yı karşılamaya gelenlerden bazılarının elinde sarı ve kırmızı renkli karanfiller
olduğu görüldü. Ağca'nın çıkışı sırasında, ellerinde Türk Bayrakları olan bir grup sevgi gösterisinde bulundu.

Ağca, daha sonra Tuzla Piyade Okulu'na getirildi, Pendik Askerlik Şubesi'nden aldığı tebliğ pusulasıyla adres bildiriminde bulundu. Bunun üzerine askerlik şubesi de Ağca'yı, Tuzla Piyade Okulu'nda bulunan askeri revire sevk etti. Mehmet Ali Ağca'nın, revirde yapılacak muayenenin ardından serbest kalacağı, ancak ikametgah olarak gösterdiği Pendik Çamçeşme Mahallesi'ndeki evinden sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez polis karakoluna gidip imza atacağı bildirildi.

Mehmet Ali Ağca, Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'ndan çıktı. Ağca, tahliye olmasının ardından getirildiği Pendik Askerlik Şubesi'nde yapılan işlemden sonra sevk edildiği Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'nda yaklaşık yarım saat kaldı. Mehmet Ali Ağca, askeri revirdeki işleminden sonra buradan siyah renkli bir otomobille ayrıldı.

Mehmet Ali Ağca, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne geldi. Ağca, Kartal H Tipi Cezaevi'nden bu sabah tahliye edilmesinden sonra sırasıyla götürüldüğü Pendik Askerlik Şubesi ve Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'nda yapılan işlemlerinin ardından saat 11.45'te sivil otomobille GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne geldi.

MEHMET ALİ AĞCA ŞU ANDA SERBEST

Mehmet Ali Ağca'nın Avukatı Mustafa Demirbağ, Ağca'nın serbest olduğunu ifade ederek, ''Özgür bir insanın yapabileceği şekilde hayatını sürdürecek'' dedi

Demirbağ, Ağca'nın Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'ndaki işlemleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin ''Kendisiyle konuştunuz mu, tahliyeyi nasıl karşıladı?'' sorusu üzerine Demirbağ, ''Gayet sakin ve mutlu karşıladı'' dedi.

Demirbağ, ''Ölüm tehdidi aldığına ilişkin iddialar hakkında ne diyeceksiniz?'' sorusuna karşılık, ''Onu iddia sahiplerine sormak lazım. Niye böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydular? Bizim böyle bir tedirginliğimiz yok. Türkiye sınırları dahilinde öldürülmek veya can güvenliği noktasında en küçük bir endişemiz yok. Türk devleti büyük bir devlettir'' diye konuştu. ''Serbest kaldıktan sonra ne yapmayı düşünüyor?'' sorusu üzerine Demirbağ, ''O konuda bir planı yok şu anda. Özgür bir insanın yapabileceği şekilde hayatını sürdürecek'' dedi.

''İTALYA'YA TURİST OLARAK GİDEBİLİR''

Avukat Demirbağ, ''Bildiklerini anlatması karşılığında İtalya'ya yerleşmesi ve koruma verilmesi konusundaki haberlerin'' hatırlatılması üzerine de ''Komik bir açıklama. Ağca, Türk vatandaşı. O haber hangi sebeple çıktı doğrusu biz de merak ediyoruz. O açıklamaların devamını bekliyoruz'' dedi.

''Ağca herhangi bir şekilde İtalya'ya gitmeyi düşünüyor mu?'' sorusu üzerine de Demirbağ, ''Şu anda bir şey söyleyemem, ama turist olarak gidebilir'' dedi. Demirbağ, ''Cezasının yanlış hesaplandığına ilişkin iddialara ne diyeceksiniz?'' sorusuna ise ''Şu anda bu tartışmaları yaratmak
isteyenler Ağca'nın dosyasını bilmiyorlar'' karşılığını verdi.

''Ağca'nın evlilikle ilgili planı var mı?'' sorusu üzerine de Demirbağ, ''Bu konuda biz daha önce gerekli açıklamaları yaptık. Müvekkilim hiçbir şekilde evlenmedi, nişanlanmadı, kimseye de verilmiş bir söz yok'' şeklinde konuştu. Demirbağ, Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'nda ne tür işlemler yapıldığına ilişkin ise ''Rutin, olması gereken nedenlerle buradayız.
Yasalar ne emrediyorsa, prosedüre uygun olarak davranıyoruz. Şubeden
buraya sevk edildi. Biz de buraya o yüzden geldik. Mehmet Ali Ağca şu
anda serbest'' dedi.

''Ağca'nın bedelli askerlikle ilgili başvurusu olup olmadığı'' yolundaki soru üzerine de Demirbağ, müvekkilinin yurtdışında bulunduğu dönemde bedelli askerlik için başvuruda bulunduğunu ve yasal haklarından yararlanmak istediğini söyledi. Mehmet Ali Ağca'nın Avukatı Mustafa Demirbağ, ''Ağca'nın, askerden muaf olmakla ilgili herhangi bir istediği yok'' dedi.

Adnan Ağca da, ağabeyi Mehmet Ali Ağca'nın bedelli askerlik başvurusuna ilişkin ''5 yıl önce başvuruda bulunduk. Ama şu anda
geçerli olur mu, olmaz mı bilemiyorum'' diye konuştu.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çiçek: Tüm dosyalar tekrar incelenecek
 'Susurluk kamyonu bana çarptı'
 Virüs var, belirtiler hafif!
 Türkiye'ye yönelik seyahat yasağı yok
 İtalya'dan Ağca'ya koruma önerisi
 Ölüm tipi olup yağdı onlar teslim olmadı
 Mehmetçik kurtardı
 Mersin gümrüğünde çay kaçakçılığı
 Bodrum'da bayram güneşi
 Bir başkadır, sınırda bayramlaşma telaşı
 Pakistan Türk'tür!..
ÖMER LÜTFİ METE
Ağca'nın can güvenliği (?!)
Mehmet Ali Ağca bir kere...
ERDAL ŞAFAK
Fırat'ın koyunları
Meclis kuşkusuz bayramdan sonra kuş...
ALİ KIRCA
Panik!
Medyanın içinden ve dışından birileri şu...
İran için karar günü
Nükleer tesislerdeki mühürleri söktü, 2 yıl sonra çalışmalara yeniden...
Yakalanan Türk için Dışişleri devrede
İspanya'daki terör baskınının yankıları, yakalanan 20 kişinin...
Ayrılacağım... Seni bırakmam
Ayrılacağım... Seni bırakmam
Yakın çevresine F.Bahçe'yi bırakacağını fısıldayan Daum'u başkan Aziz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu