kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuş gribinde üçüncü ölüm
Sağlık Bakanı Akdağ yarın WHO uzmanlarıyla Van'a gidecek
Erdoğan: Bilinçli olunması çok önemli
Çiçek canlı yayında özür diledi
DSÖ: ''Paniğe gerek yok''
Kuş gribinden neden çocuklar ölüyor?
ABD bütün kanatlı hayvanlara kesilmeden önce test yapacak
Kuş gribiyle ilgili bilinmesi gerekenler
İstanbul'da kuş gribi endişesi
Kuş Cenneti'nde kuş gribine rastlanmadı
Güneydoğu Anadolu'da da av yasaklandı
MHP'den tuhaf iddia

Kuş gribinde üçüncü ölüm

Kuş gribinden üç çocuk yaşamının yitirirken, hastalığın yayılmasını önlemek için yeterli önlemin alınmadığı gözleniyor. Uyarılara karşın kimi vatandaşlar ölü kanatlı hayvanlarla poz veriyor. Görevlilerden saklanan hayvanlar, mahalle içlerinde cirit atıyor.

KUŞ GRİBİNE BİR KURBAN DAHA

Kuş gribi teşhisiyle tedavi altında tutulan Hülya Koçyiğit, yaşamını yitirdi.
Alınan bilgiye göre, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi edilmekte olan ve daha önce sağlık durumu
''kritik'' olarak açıklanan Hülya Koçyiğit adlı kız çocuğu bugün yaşamını yitirdi.

Hülya Koçyiğit'in ölümüyle, kuş gribi belirtileriyle hastanede tedavi altına alınan Koçyiğit ailesi, 3'üncü ferdini kaybetti. Koçyiğit ailesinden Mehmet Ali Koçyiğit 1 Ocak'ta, Fatma Koçyiğit de ölmüştü.

PROF. DR. ÖNER: ''3 HASTA YOĞUN BAKIMDA TUTULUYOR''

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, tedavi altında bulunan 3 hastanın yoğun bakımda olduklarını bildirdi.

Öner, yaptığı açıklamada, sabah 05.30'da 7 gündür hastanelerinde tedavi gören Hülya Koçyiğit'i solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımdayken kaybettiklerini belirtti. Öner, bu hastanın numunelerinin alındığını, ancak kesin olarak kuş gribi teşhisinin konulmadığını kaydetti.

Öner, hastanede tedavi altında tutulan hastalardan Yusuf Tunç, Ayşegül ve Yusuf Özcan'ın da yoğun bakımda olduğunu bildirdi.

HAYVANLAR MAHALLE İÇLERİNDE CİRİT ATIYOR

Öte yandan Erzurum'da kuş gribi endişesiyle Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı görevliler tarafından kenar semtlerdeki kanatlı hayvanlar toplanarak, itlaf edilirlerken, görevlilerden saklanan tavuk, kaz ve hindiler ise çocukların koşuşturması arasında mahalle içlerinde cirit atıyor.

HAYVANLARI SAKLIYORLAR


Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin dün ve bugün Erzurum'da 2 bin 817 adet kanatlı hayvanın itlaf ettiği bildirilirken, görevlilerden saklanan hayvanların ise görevlilerin gitmesinin ardından saklandıkları yerlerden çıkarılıyor. Maksutefendi ve Kazım Yurdalan Mahallesi'nde kanatlı hayvanlar mahalle aralarında cirit atarlarken, çocukların eğlence kaynağı oldu. Hayvanların peşinden koşan ve bazı tavuk ve kazları yakalayarak seven çocuklar, görevlilerin hayvanlarını öldürmemeleri için sakladıklarını belirtiyor.

Kuş gribinden korkmadıkları ve hayvanları kuş gribi tehlikesine rağmen kesip yediklerini ifade eden Adem Saka, "Bir saat önce görevliler geldi. Sağa, sola ilaç sıkıp, tavuk topladılar. Çoğu aile hayvanları sakladı. Görevliler göremedi. Onlar gittikten sonra hayvanları kapıya bıraktılar. Kuş gribi burada yok ki. Biz de hayvanlarımızı almamaları için kümeslere, kafeslere bazıları da evlerinin içerisine sakladı" dedi.

KARS'TAKİ BAZI KANATLI HAYVAN ÖLÜLERİ ERZURUMA GÖNDERİLDİ

Kars'ın bazı köyleri ile Erzurum'un Tekman İlçesi'nde telef olan kanatlı hayvanlarla ilgili numuneler Erzurum'a gönderildi.

Kars Valisi Nevzat Turhan, düzenlediği basın toplantısında, kuş gribi ile ilgili olarak kriz merkezi oluşturulduğunu ve ihbarların değerlendireceğini söyledi.

Vali Turhan, Arpaçay İlçesi'nin Telek Köyü'nde görülen şüpheli tavuk ölümleriyle ilgili olarak köyün tamamında bulunan 214 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini, köyde halen dezenfekte ve diğer çalışmalaradevam edildiğini belirtti.

Kars merkezde Atatürk Mahallesi'nden alınan ihbar üzerine 3 ölü ve 1 hasta tavuk tespit edildiğini kaydeden Vali Turhan, ayrıca Sarıkamış'a bağlı Karakurt köyünde görülen şüpheli tavuk ölümleriyle ilgili olarak da buralardan alınan tüm numunelerin Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Merkezi'ne gönderildiğini kaydetti. Akyaka'nın Kürekdere Köyü'nden alınan ihbar üzerine çalışıldığını belirten Vali Turhan, yine merkeze bağlı Dikme Köyü'nden yapılan ihbarın değerlendirildiğini ve herhangi bir bulguya rastlamadığını bildirdi.

Alınan ihbarlarda laboratuvar sonuçları beklenmeden itlaf ve dezenfeksiyon çalışmalarının yürütüleceğini vurgulayan Nevzat Turhan, ''Çevre ve Orman Bakanlığı'nın kararıyla bölgemizde avlanma yasağı başlamıştır. Kars'a diğer illerden gelecek olan kanatlı hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmış olup, Emniyet ve Jandarma bu yönde çalışmalarınadevam ediyor'' dedi.

Kars Valisi Turhan, vatandaşlardan da tavukların itlafı sırasında görevlilere yardımcı olmalarını istedi.

ERZURUM'DA SON DURUM

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ilde kuş gribi şüphesi üzerine kanatlı hayvan ölümlerinin olduğu bölgelerdeki dezenfeksiyon, itlaf ve halkı bilgilendirme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.
Açıklamada, bugüne kadar şehir merkezindeki Maksutefendi Mahallesiile Horasan İlçesi'nde 6 köy ve 10 mahalle, Şenkaya ve Pasinler ilçelerindeki birer köyde toplam 2 bin 973 kanatlı hayvanın itlaf edildiği belirtilirken, Aşkale İlçesi'ndeki bir mahallede görülen şüpheli tavuk ölümü üzerine alınan numunenin ise incelendiği kaydedildi.

Çalışmaların bayram süresince de devam edeceği belirtilirken, vatandaşların 24 saat süreyle hizmet veren Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nün 316 81 42 numaralı telefonu arayabilecekleri ifade edildi.

DİYARBAKIR'DA ESNAFA KUŞ GRİBİ UYARISI

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, tavuk satan esnafa, kuş gribi uyarısı yaptı.

Özsökmenler, ''Sattığınız hayvanların veteriner kontrolünde kesilmiş olmasına çok dikkat edin. Sağlık her şeyden daha önemli. İnsan sağlığını tehdit edecek bir durum olursa tavukların hepsini toplatmak zorunda kalırız. O yüzden çok dikkat edin. Sonra siz de üzülmeyin, biz de üzülmeyelim'' dedi.

DİĞER İLLERDE ALINAN ÖNLEMLER

Düzce Sağlık İl Müdürlüğü, olası kuş gribine karşı 2 özel ambulans, 17 özel kıyafet ve 3 ayrı hastanede 12 solunum cihazlı yoğunbakım ünitesi hazır olarak bekletiliyor. Düzce'de İl Hıfzıssıhha Kurulu da kentte kuş gribi vakası rastlanmamasına rağmen doğabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için vatandaşları uyardı.

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürü Doğan Çiftkat konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde daha önce Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararınca alınan tedbirlerin uygulanmasına devam edildiğini belirtti.
Uşak Valisi Kayhan Kavas, kentte bugüne kadar herhangi bir vakanınmeydana gelmediğini ve hiçbir sorunun bulunmadığını belirterek gereklitedbirlerin alındığını ve kanatlı hayvanların giriş çıkışlarının kısıtlandığını söyledi.

Bu arada, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kaymakamı Aziz İnci, ilçelerine bağlı belde belediye başkanları ve muhtarlara, kuş gribi konusunda uyarı yazısı gönderdi.


AĞRI'DAN 5 KİŞİ, ERZURUM'A GÖNDERİLDİ

Bu arada Ağrı Devlet Hastanesi'nden 5 kişi, ''kuş gribi'' şüphesiyle Erzurum'a gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Ağrı Devlet Hastanesi'ne başvuran Mihriban (14), Nejla (18), Mahtun (12), Ajlan (16) ile Gülsüm D. (35), ''kuş gribi'' şüphesiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, Iğdır Devlet Hastanesi'nden sevk edilen Cemallettin A.(28) ile Zahide P. (43) de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Van merkezde ise Abdurrahman K. (12) ile kardeşi Adem K.(11) ''kuş gribi'' şüphesiyle YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirildi.Bu arada, Sağlık Bakanlığı'ndan YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne gönderilen 4 solunum cihazı da hastane yetkililerine
teslim edildi.

SİİRT'TEN 5 KİŞİ DİYARBAKIR'A SEVKEDİLDİ

Siirt'in Baykan ilçesinde ''kuş gribi'' şüphesiyle aynı aileden 5 kişi Diyarbakır'a sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Ziyaret beldesindeki sağlık ocağına 3 gün önce Çelikli Köyü'nden başvuran Esra Baysal (11), Ebru Baysal (10), Sedat Baysal (8), Fatih Baysal (2) ve Serpil Baysal adlı bebek, ''kuş gribi'' şüphesiyle önce Siirt Devlet Hastanesi'ne, ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Baykan Kaymakamı Ahmet Karakaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede uzman hekim olmadığından pek çok hastayı Diyarbakır'a sevk ettiklerini belirterek, ''Ancak ciddi bir durum yok.Şimdiden bir şey söylemek doğru değil'' dedi.

Ziyaret Beldesi Sağlık Ocağı Başhekimi Mahsun Çiçek ise, 3 gün önce kendilerine Çelikli Köyü'nden 5 kişinin grip olduklarını belirterek, başvurduğunu belirtti.

SİVEREK'TEKİ KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİ

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bilsel Baç, ''kuş gribi'' şüphesiyle hastaneye sevk edilen 13 yaşındaki Esat B'nin sağlık durumunun kritik olduğunu ve yoğun bakımda tedavi altına alındığını söyledi.

Prof. Dr. Baç, Esat B'nin ''kuş gribi'' tanısıyla kendilerine sevk edildiğini, bu kişiye gerekli müdahalenin yapıldığını belirtti.

Hastadan tetkik için numune alındığını ifade eden Baç, ''Doktor arkadaşlarımız yaptığı çalışmalarda kuş gribi tanısını koydular. Ancak kesin bir şey yok. Hastanın sağlık durumu kritik, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Hastadan alınan numune İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ankara'ya gönderilecek. Tetkik sonucuna göre hastalığın kesin tanısı ortaya konulacaktır'' dedi.

Siverek İlçesi'ne bağlı Söylemez Köyü'nün Akyüz Mezrası'nda oturan Esat B, gece rahatsızlanması üzerine ailesi tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, oradan da DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.

FOTOĞRAFLARLA BÖLGEDEKİ KUŞ GRİBİ GERÇEĞİ

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kuş gribi Ankara'ya sıçradı
 Buruk karne sevinci
 Bayramda havalar kötü
 "Gözaltı süresi yetersiz"
 Zayıfı olan öğrenci intihar etti
 Doğu'da ölüm kanat çırpıyor
 Ölenler ikiye çıktı, şüpheli 23
 Çocuklar ölürken kapı kapı ilaç arandı
 Bedava tavuk 'rezaleti'
 Arpalı'nın ailesi 'kan parası' istiyor
 Aşkın alkışlarla görev başında
 Hâkimlerin maaş şikâyeti
 Mekke'deki faciada ölen Türk hacı yok
 Velilerin servis bilmecesi
 Taksi ve dolmuş ücretlerine zam
 Terör tazminatının bir kısmı sahte çıktı
 Bağ-Kur borçlusuna emeklilik kıyağı
 Mektupçu müdüre 6 yıl hapis istendi
 Efsane çocuk artık bulunamayacak
 Çevik'in hâkimi istirahat aldı
YILMAZ ÖZDİL
Herkesin eline sağlık...
Askerlik yapacağı yer belli...
ÖMER LÜTFİ METE
Sanal ve banal misillemeler
Bir Amerikan albayıyla...
UMUR TALU
Zatürree kafalar!
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Adı...
FATİH ALTAYLI
Dört günün hesabını kim verecek!
Doğubayazıt'taki...
ERDAL ŞAFAK
Korkmayın, alışın
Bir gerçeği iyi bilmemiz gerekiyor:...
Şaron ölümün eşiğinde
İsrail Başbakanı Ariel Şaron ölüme karşı savaşıyor... 18 Aralık'ta...
Matsakis Türkiye'ye gelecekmiş
KKTC sınırındaki nöbet kulübesinden Türk bayrağı çaldığı için...
Mecburen kaldılar
Mecburen kaldılar
İliç ve Tomas, Beşiktaş transfere yanaşmayınca Galatasaray'ın Antalya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu