kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Kuş Gribi"nin belirtileri
"Ölüm nedeni kuş gribi değil"
"Hastalık 10 gün önce hasta tavukları kesip yememizle başladı"
"Kuş Gribi"nin belirtileri

"Kuş Gribi"nin belirtileri

Kuş gribinin, bulaşması zor da olsa insanlarda, ani başlayan yüksek ateş, burun tıkanıklığı ve akıntısı, eklem ve kas ağrısı, şiddetli yorgunluk gibi grip belirtilerine ek olarak solunum güçlüğüyle ortaya çıktığı bildirildi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Reşit Mıstık, kanatlı hayvanlarda görülen ve literatürdeki adı ''Avian İnfluenza'' olan hastalığın, hayvanlardan insanlara geçmesinin çok kolay olmadığını söyledi.

Bu hastalığın ancak
hasta hayvanlarla direkt temas halindeki kişilere bulaştığının bilindiğini ifade eden Prof. Dr. Mıstık, şunları kaydetti:

''Dünyada şimdiye kadar 130 kişide kuş gribi hastalığı görüldü ve bunlardan 70'i öldü. Bu kişilerin çoğu da tavuk çiftliklerinde hayvanlarla direkt temas halindeydi. Kuş gribi hastalığı, insanlarda ani başlayan 38.5 derece üzeri yüksek ateş, burun tıkanıklığı ve akıntısı, eklem ve kas ağrısı, şiddetli halsizlik, yorgunluk gibi grip belirtilerine ek olarak solunum sıkıntısı şeklinde kendini gösterir. Eğer kişinin çevresindeki hasta hayvanlarla yakın teması varsa, bu olgu, olası bir kuş gribi olgusu olarak kabul edilebilir.''

Kuş gribi hastalığının insanlarda zatürreyle seyrettiğini bildiren Prof. Dr. Mıstık, şöyle dedi:

''Hastalıkta trombosit sayısı 20 binin altına düşerse, kanama olabilir. Ayrıca tavuk eti 70-80 derecede yarım saat pişirildiğinde içindeki mikroplar ölür. Bu şekilde hastalığın bulaşması olası değil. Tavuk eti yenmesinde de sakınca yok.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ziyaretlerin şifresi
 Bombacılara müebbet istemi
 Roj TV mektubuna inceleme
 Fransa'ya tazminat davası
 Doğubayazıt'ta kuş gribi şüphesi:1ölü
 Şarap gibi aile
 İlk eylem öğretmenlerden
 Cezaevlerinde görüş sevinci
 Kızaktan fena düştü
 Karnında unutulan pensle 40 gün yaşadı
 Yücel Yener'e 6 ay hapis cezası
 Uçuşlar sise takıldı
 Tarihi cami hoparlörsüz
UMUR TALU
Arayan Mevlasını da, manasını da
Derler ki, ölümsüzlüğe...
ERDAL ŞAFAK
En tehlikeli silah
Rusya-Ukrayna krizini, enerjide...
MEHMET ALTAN
Siyasal milliyetçilik ve liberal demokrasi
Geçen yılın...
ÖMER LÜTFİ METE
Akıllı Petro'nun bombası
Yeni bir yılın başında iyimser...
Hedef Tahran
İsrail Jerusalem Post gazetesinin iddiasına göre İran'a saldırı...
Dünyadan 2006'ya merhaba!
İngilizler'in yılbaşı için her sene toplandığı başkent Londra'daki...
Katar'a gitmem
Katar'a gitmem
F.Bahçe'nin "yıldız transfer" olarak düşündüğü Roberto Carlos,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu