kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bombacılara müebbet istemi
Bombacılara müebbet istemi

Mehmetçik Vakfı'na ait akaryakıt istasyonuna 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıyı kanlı terör örgütü PKK adına gerçekleştirdiği iddia edilen Kenan Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 91 yıldan 320 yıla kadar hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

Maslak'ta bulunan Mehmetçik Vakfı'na ait Opet Akaryakıt İstasyonu'nda 15 Ekim günü meydana gelen ve 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıya gerçekleştirdikleri iddiasıyla tutuklanan 7 kişi hakkında, dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
tarafından hazırlanan davanın iddianamesinde ise rekor ceza istemine imza atıldı. İddianamede saldırının ardından akaryakıt istasyonlarındaki kameralara yansıyan görüntüsünden kimliği tespit edilerek yakalanan Kenan Avcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 91 yıldan 320 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede PKK/KONGRA-GEL terör örgütü içersinde faaliyet gösteren Kürdistan Özgürlük Şahinleri(TAK)'nin üst düzey sorumlularından olduğu anlatılan Avcı'nın bombalı eylem gerçekleştirmek için İstanbul'a geldiği kaydedildi.

Akaryakıt istasyonuna bombayı koyan isim olarak iddianamede yer alan Kenan Avcı hakkında, 'Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik bombalı eylemde bulunmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Avcı'nın ayrıca 'patlayıcı madde atmak', '11 kişinin kasten yaralanmasına sebebiyet vermek', '16 otomobilin ve 4 işyerinin nitelikli şekilde zarar görmesine sebebiyet vermek', 'sahte nüfus cüzdanı kullanmak' iddiasıyla da 91 yıldan 320 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Nusret İzci'nin de 'ağırlaştırılmaş müebbet' cezasına çarptırılması istenilen iddianamede diğer sanıklar hakkında ise 1 yıl ila 22 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

AMAÇLARI DÜZENİ BOZMAK

İddianamede Kenan Avcı ile eylemi gerçekleştiren grubun amaçlarının metropollerde bombalı eylemlerde bulunarak devletin siyasi ve ekonomik birliğini bozmak, devlet egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak olduğu iddia edildi. Avcı'nın eylemi gerçekleştirmeden önce yine Nusret İzci ile keşif yaptığı ve Maslak'taki Mehmetçik Vakfı'na ait Opet akaryakıt istasyonunu eylem için seçtiği ifade edilen iddianamede Kenan Avcı'nın saldırıda kullandıkları 34 FRA 08 plakalı otomobili gazete ilanlarından tespit ederek, satın aldıkları anlatıldı. Avcı'nın olay günü siyah takım elbise, beyaz gömlek ve kırmızı kravat giyerek akaryakıt istasyonuna gittiği, otomobili park ettikten sonra market bölümüne giderek bir şişe şarap aldığı ardından da cadde üzerinden bir taksiye binerek ayrıldığı detayları yer alan iddianamede yaklaşık 10-15 dakika sonra ise park halinde bulunan otomobilde patlamanın olduğu kaydedildi.

EYLEMDEN SONRA ŞARAP İÇMİŞLER

Avcı'nı eylemden sonra Nusret İzci'nin evine gittiği, akaryakıt istasyonundan aldığı şarabı içerek televizyonda olayla ilgili haberleri izlediği vurgulanan iddianamede, 2 gün sonra Diyarbakır'a gittiği, 28 Ekim günü de bu kentte yakalandığı yer aldı. Evinde yapılan aramada bir çanta içerisinde 7 kilo 850 gram A-4 patlayıcı madde ele geçirilen Avcı'nın Diyarbakır'da da eylem hazırlığı içinde olduğu ileri sürüldü. İddianamede 28 kişi mağdur olarak yer aldı.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, Kenan Avcı ve Nusret İzci'nin ''Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devletin idaresinden ayırmaya kalkışmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Avcı'nın ayrıca, ''korku ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde kullanmak'', ''patlayıcı madde imal etmek'', 11 kez uygulanmak üzere ''silahla kasten adam yaralamak'', 20 kez uygulanmak üzere ''patlayıcı madde kullanarak mala zarar vermek'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 91 yıldan 316 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede Lütfü Yoldaş, Veysel Dereli, Levent Döndü, Muhsin Yıldızer ve Gutbettin Yıldızer'in de, ''yasadışı örgüte üye olmak ve ''patlayıcı madde taşımak'' suçlarından 1 ile 22 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Veli SARIBOĞA-İSTANBUL/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Ölüm nedeni kuş gribi değil"
 Ziyaretlerin şifresi
 Roj TV mektubuna inceleme
 Fransa'ya tazminat davası
 Doğubayazıt'ta kuş gribi şüphesi:1ölü
 Şarap gibi aile
 İlk eylem öğretmenlerden
 Cezaevlerinde görüş sevinci
 Kızaktan fena düştü
 Karnında unutulan pensle 40 gün yaşadı
 Yücel Yener'e 6 ay hapis cezası
 Uçuşlar sise takıldı
 Tarihi cami hoparlörsüz
UMUR TALU
Arayan Mevlasını da, manasını da
Derler ki, ölümsüzlüğe...
ERDAL ŞAFAK
En tehlikeli silah
Rusya-Ukrayna krizini, enerjide...
MEHMET ALTAN
Siyasal milliyetçilik ve liberal demokrasi
Geçen yılın...
ÖMER LÜTFİ METE
Akıllı Petro'nun bombası
Yeni bir yılın başında iyimser...
Hedef Tahran
İsrail Jerusalem Post gazetesinin iddiasına göre İran'a saldırı...
Dünyadan 2006'ya merhaba!
İngilizler'in yılbaşı için her sene toplandığı başkent Londra'daki...
Katar'a gitmem
Katar'a gitmem
F.Bahçe'nin "yıldız transfer" olarak düşündüğü Roberto Carlos,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu