kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gümrükte 'ahlaksız' görüntüler

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Kapıkule'de gizli kameralar sayesinde ortaya çıkan rüşvet olayıyla ilgili olarak, "Kasetlerde maalesef ahlaka uygun olmayan görüntüler de var" dedi.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ''örgütlü irtikap ve rüşvet'' iddiasıyla gözaltına alınan 27 polisten, Cumhuriyet Savcıları tarafından ifadeleri tamamlanan 15'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 9 polis memuru serbest bırakıldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan 27 polis memuru sabah saatlerinde Adli Tıp Şubesi'nde
sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiler.

Cumhuriyet Savcıları tarafından ifadeleri alınan polis memurlarından M.D, A.Ö, A.K, A.S, S.B, M.D, S.M, G.D, A.E, R.Y, S.H.A,A.A, M.C.G, Ö.S ve komiser C.S, ''örgütlü irtikap ve rüşvet'' iddiasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Polis memurlarından F.B, M.K, K.Ö, H.A, M.C, C.A, A.Ş, A.T ve M.Ş.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.İfadelerin, 5 Cumhuriyet savcısı tarafından alındığı ve ifade öncesi kişilere kendilerine ait görüntülerin izlettirildiği belirtildi.

Gözaltına alınmaları için ismi belirlenen 28 polis memurundan 27'si dün gözaltına alınmış, yıllık izinde olan 1 polise ise ulaşılamadığı bildirilmişti. Operasyonda gözaltına alınması için ismi belirlenen 58 gümrük ve gümrük muhafaza memurundan 46'sı gözaltına alınmış, 5'i ise daha sonradan polise teslim olmuştu.

Bu kişilerden 44'ü tutuklanırken, 6'sı serbest kalmış, 1 gümrük muhafaza memuru ise sorgusunun yapılması için bekletildiği adliye binasından kaçmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınacak kişiler arasında yer alan,ancak il dışında oldukları için kendilerine ulaşılamayan polis memuru O.U. ile gümrük ve gümrük muhafaza memurları Ö.U, E.A, C.K, C.A, İ.Ü, Ş.E. ve Y.S'ye ulaşılmaya çalışılıyor.

19 POLİS MEMURU TUTUKLANDI

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ''örgütlü irtikap ve rüşvet'' iddiasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 19 polis memuru tutuklandı.
Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan polis memurları M.D, A.Ö, A.K, A.S, S.B, M.O, S.M, G.D, A.E, R.Y, S.H.A, A.A, M.C.G, Ö.S, O.Ö C.K, D.K, H.S ve komiser C.S, ''örgütlü irtikap ve rüşvet'' iddiasıyla tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanmalarına karar verilen 19 polis memuru daha sonra Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alınan 9 polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

EDİRNE'YE POLİS MEMURU TALEBİ

Öte yandan, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Kapıkule'de çok sayıda gümrükçü ve polisin gözaltına alınması ve bir bölümünün tutuklanması üzerine, İstanbul'dan gümrük ve gümrük muhafaza memuru ile Kırklareli,Tekirdağ ve İstanbul'dan polis memuru istendiğini bildirdi.

Miroğlu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile bir görüşme yaparak, geçici olarak gönderilen memurların dışında, Edirne'de görev yapmak üzere 50-60 kadar polis memuru atanması talebinde bulunduğunu da belirtti.

Miroğlu, Kapıkule Sınır Kapısı'nda sıkışıklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerin de alındığını söyledi. Öte yandan, operasyonun polis ve gümrük peronlarına konulan ısıtıcıların içine yerleştirilen kameraların görevlilerce fark edilmesi üzerine vaktinden önce sona erdirildiği bildirildi.

"AHLAKA UYGUN OLMAYAN GÖRÜNTÜLER VAR"


Miroğlu, "Soruşturma devam ediyor. Kasetlerde maalesef ahlaka uygun olmayan görüntüler de var" diye konuştu.

"YABANCI KADINLARA CİNSEL TACİZ"

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki rüşvet operasyonuna ilişkin gizli kamera görüntülerinde, rüşvet alımının yanı sıra gümrük muhafaza, gümrük memurları ve diğer müdürlüklerdeki personelin yabancı uyruklu kadınlara cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin görüntülerin yer aldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında ısıtıcılara yerleştirilen gizli kamera görüntülerinde, Kapıkule'de çalışan görevlilerin nöbet süresince topladıkları rüşvetleri YTL, dolar, avro cinsine göre ayırdıkları ve saydıktan sonra bir kasada topladıkları tespit edildi. Toplanan paraların nöbet değişiminde paylaşıldığı belirlendi.

Görüntülerde, gümrük muhafaza, gümrük memurları ve diğer müdürlüklerdeki personelin, Kapıkule'den giriş yapan yabancı uyruklu kadın yolculara sık sık el şakası yaptıkları, kadınlara cinsel tacizde bulunduklarının saptandığı belirtildi.

ÇALIŞKAN'DAN YENİ OPERASYONLAR SİNYALİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yapılan operasyonun, tespit yapılması için diğer sınır kapılarında da yapılabileceğini bildirdi.

Çalışkan, Edirne'deki operasyonun bugüne kadar yapılan büyük operasyonlardan biri olduğunu belirterek, olaya karışan polislerle ilgili, ''Biz suçu işleyenin mesleğine bakmayız, olayın üzerine karalılıkla gideriz'' dedi.

Operasyonun mahkeme kararıyla yapıldığını anlatan Çalışkan, Emniyet teşkilatı içerisinde bu tür suçlara karışan kişilerin her zaman üzerine gidildiğini, gelen ihbarlar ve duyumların değerlendirildiğini ifade etti. Çalışkan, Edirne'deki operasyonun, tespit yapılması için diğer sınır kapılarında da yapılabileceğini söyledi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda rüşvet iddiasıyla gümrük ve gümrük muhafaza memurları ile polislerle ilgili gizli kameraların da kullanıldığı operasyonun adli boyutu sürüyor.

OPERASYON FARKEDİLİNCE VAKTİNDE ÖNCE SONA ERDİ

Operasyonun, gizli kameraların gümrük ve polis görevlilerince fark edilmesi üzerine vaktinden önce sona erdirildiği bildirildi.

Sınır kapısındaki polis ve gümrük peronlarına konulan ısıtıcıların içine yerleştirilen kameralarla günlerce çekim yapıldı. Ancak, kameraların konulduğuna dair personel arasında söylenti çıkması üzerine operasyon vaktinden önce sona erdirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Öğretmenevinde fuhuş iddiası
 Independent göre Pamuk yılın kahramanı
 İstanbul'da kamyon yasağı
 Kimyasal karışım yiyoruz!
 Kıbrıslı Rumlardan AİHM'ye tepki
 Sabit Soyer: "AİHM, KKTC Mal Mülk Yasası'nı bir değer...
 ''KKTC, mahkeme açısından tanındı''
 Talat: AİHM rüzgarımızdan etkilendi
 "Kıbrıs'taki mülkler için tazminat uyarısı"
 Talat'tan Papadopulos'a yeni yıl hediyesi
 İdealist doktora basına demeç cezası verdiler
 Hastane koridorlarında skandal görüntüler
 Kaçırılan işadamının son sözü
 Kapıkule hallaç pamuğu gibi
 Hemşirelerden 'öykü tepkisi'
 Şüpheler 'seri katil' üzerine
 Bir daha ayrılmak yok
 Duvara 'Gizem-İlhan' yazan gence 124 YTL ceza verildi
 Trafikte 'peşin indirimi'
 Şahin davasında kuş uçurtulmadı
 Başsavcı mesajı aldı
 Rektörün beraat kararına itiraz
 301. maddeden iki yazara ceza verildi
 Deprem için özel hat kuruluyor
 Eğitimde seferberlik çağrısı
 MGK'da protokol azizliği yaşandı
 'ÖSS'deki en başarılı özel okul' Çınar Lisesi
 Sabiha Gökçen'de uçak yandı
 Topbaş'tan içki yasağına veto
YILMAZ ÖZDİL
Davaya bak...
Bu, Anayasa Madde 138......
ÖMER LÜTFİ METE
Bölücü mafya tekeli
Bölücü terör örgütünün emrindeki bir...
UMUR TALU
Ceza sahası içinde
Ömrünü laflamak ve edilen laflarla...
FATİH ALTAYLI
Bakan, savcıyı aradı mı?
Başbakan Erdoğan,...
ERDAL ŞAFAK
AB kim, biz kim
AB Komisyonu tarama sürecinde "Yargı ve...
En büyük tehdit 3 element
İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, ABD Başkanı Bush'un şer üçgenine...
'O bir yalancı'
Beyaz Saray, Saddam'ın işkenceye uğradım iddialarını yalanladı. Bunun...
Riva'yı TOKİ yapacak
Riva'yı TOKİ yapacak
Refik Arkan, Riva'da bilinmeyenleri anlattı: "Projeyi TOKİ...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu