kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kapkaç çetesinde PKK bağlantısı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 10 ay süren çalışmalar sonucu İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden zorla getirdikleri çocukları kapkaç, yankesicilik ve hırsızlık suçlarında kullandıkları belirlenen bir şebeke üyesi 2'si çocuk 17 kişinin yakalandığını açıkladı.

Cerrah, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Bıçakçı ve Organize Suçlar Şube Müdürü Ayhan Buran ile brifing salonunda yaptığı açıklamada, 2005 yılı Şubat ayında 4 kişinin kaçırılıp alıkonularak işkence
yapılması olayına karışan şahısların tespiti amacıyla araştırma başlatıldığını söyledi.

60 BİN ADET UYUŞTURUCU HAP

Elinde 60 bin adet uyuşturucu hap bulunduran suç örgütünün, bu haplardan bir kısmının polisler tarafından yakalanması, diğerlerinin de ortadan kaybolması üzerine hapları çaldığını düşündükleri 4 kişiyi ayrı ayrı zamanlarda kaçırarak, uyuşturucu hapların yerini söyletmek amacıyla ağır işkence yaptıklarının belirlendiğini kaydeden Cerrah, ''Bu süreçte şahıslardan bir kısmı kaçarak kurtulmuş. Ancak alıkonulan şahıslardan birisi halen kayıp'' dedi.

Cerrah, şöyle devam etti: ''Söz konusu eylemlerin aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü sırada, eylemleri gerçekleştiren şahısların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden zorla getirdikleri yaşı küçük çocukları tehdit, baskı ve darp ederek kapkaç, yankesicilik ve hırsızlık suçlarında kullandıkları anlaşılmıştır. Söz konusu grubun, Eminönü ilçesinde bir kısım esnafı baskıyla sindirdikleri, çeşitli eylemleri gerçekleştirerek haksız menfaat sağladıkları belirlenmiştir.

KATMER OPERASYONU

10 ay süren çalışmalar sonucu İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı başlatılan ve 'Katmer' kod adı verilen operasyonda, toplam 17 şahıs yakalanarak gözetim altına alınmıştır.''

Cerrah, söz konusu grup üyelerinin üst, ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 11 adet ruhsatsız tabanca, 21 adet şarjör, çok sayıda mermi, 1 adet kurusıkı tabancadan çevrime silah, 12 kilogram esrar, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet askeri kamuflaj elbisesi, şapka ve palaskası, 4 adet senet ile 1 adet akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı belirlenen tanker ele geçirildiğini söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PARMAĞI

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerrah, suç örgütü üyeleri arasındaki anlaşmazlığa neden olan uyuşturucu hapların bir kısmının ''bölücü terör örgütü''ne ait olduğunu belirtti.

Cerrah, ''Hem uyuşturucu, hem kapkaç, hem tantanacılık yolu ile hırsızlık hem de gasp olaylarının arkasında bazı terör örgütlerinin olduğu bu operasyonla ortaya çıkmıştır'' dedi.

Çeşitli suçlarda kullanılan çocukların Diyarbakır'dan kaçırıldığını anlatan Cerrah, hatta yakalanan kişilerin tecrübeli bir çocuk için başka bir grupla silahlı çatışmaya dahi girdiğini kaydetti.

AYDINLATILAN EYLEMLER

Konuya ilişkin hazırlanan basın açıklamasında ise suç örgütü üyelerinin, bu yılın şubat ayında 4 kişinin Beyoğlu'nda kaçırılarak zorla alıkonulması ve işkence yapılması, Eminönü'nde çeşitli tarihlerde 2 kişinin tehdit edilerek dövülmesi, alıkonulması ve işyerine zarar verilmesi, bir kişinin tabancayla vurulması, 2 kişinin gasp amacıyla yaralanması, 2 kadın turistin çantalarının gasp edilmesi, ayrıca yine bu yıl Fatih, Eminönü, Bakırköy ve Beyoğlu'nda 25 ayrı kapkaç, yankesicilik ve tantanacılık suretiyle hırsızlık olaylarına karıştıkları belirtildi.

Söz konusu grubun, 13 Kasım 2005'te Diyarbakır'dan yaşı küçük bir çocuğu kaçırmak suretiyle İstanbul'a getirdiği, örgüte ait bir evde alıkoyduğu ifade edilen açıklamada, çocuğun yankesicilik yaptığı sırada yakalanarak ifadesine başvurulduğu ve ailesine teslim edildiği belirtildi.

Eminönü'nde 3 Ağustos 2004 tarihinde kapkaç ve yankesicilik yaparken yakalanan ve ailelerine teslim edilen küçük yaştaki çocukları da zorla İstanbul'a getiren kişilerin bu gruptan olduklarının anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, Diyarbakır'da 13 Ekim 2005'te yaşı küçük olan ve hırsızlık konusunda tecrübeli bir çocuğun paylaşımı konusunda bu suç grubu ile başka bir suç grubu üyelerinin silahlı çatışmaya girdiği ve olayda bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Aynı açıklamada, operasyonda gözaltına alınan 2 çocuğun Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği, sorgu ve işlemleri tamamlanan 15 kişinin de Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildiği ifade edildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Uçak Pegasus'a ait, ABD'ye tescilli'
 "Başkan'ın eşi tifo"
 5 gazeteciye dava açıldı
 'Sendikalar Kanunu' değişiyor
 Danışıklı dövüş kura
 Paşaya 'dayak' davası
 Asker, borcunu 'canı pahasına' ödüyor
 Katiline aşk şiiri yazmış
 Araya giren polisi öldürdü
 'Gerekirse evimi satar peşlerini bırakmam'
 İl Sağlık Müdürü'nün iki çocuğu da salgın mağduru
 Aşkın gelemezse mahkeme gidecek
 Kuşkulu kazada sürücü er ile çavuş tutuklandı
 'Şiddet dağdaydı şimdi şehre indi'
 Şemdin Sakık'ın 'pişmanlığı'na ret
YILMAZ ÖZDİL
1 Türk dünyaya bedel... Ölürsen adam başı 3 lira
"Biz...
ÖMER LÜTFİ METE
Susurluk Don Kişot'luğu
Şemdinli vakası üstüne ancak...
UMUR TALU
İtibar ve intihar
Bir konuyla ve mağduriyetlerle...
FATİH ALTAYLI
CHP Genel Başkanlığı'na adayım var
CHP, muhalefette kan...
ERDAL ŞAFAK
Kışlada şiddet
Silahlı Kuvvetler'i şeffaflaştırmak ve AB...
Bush: Irak'ta zafer kazanacağız... Ama kimse inanmadı
Bush Irak politikasını açıkladı ama bu halkı iknaya yetmedi. ABD'nin...
CIA uçakları İngiliz hava sahasına girdi
CIA uçuşları bu sefer de İngiltere'de gündeme oturdu. Guardian ülkeye...
Bahtı Kara Kartal
Bahtı Kara Kartal
Beşiktaş, sezonun en iyi futbolunu Zenit'e karşı oynadı. Çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu