kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Katiline aşk şiiri yazmış

Sevgilisi Celalettin Erkal'ın 37 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü liseli Funda'nın defterinde, Erkal'a yazdığı aşk şiirleri çıktı. "Erkal, bizi ölümle tehdit ediyordu" diyen Funda'nın annesi isyan ediyor: Kızım koyun muydu?.

Testere cinayeti olarak bir anda gündeme düşen ve sevgilisi tarafından 37 yerinden bıçaklanarak öldürülen Urla Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Funda İşsiz'in ardında bıraktığı notlar, Celalettin Erkal'la adeta kabus gibi bir ilişki yaşadığını ortaya çıkardı. Funda'nın bıçaklanarak öldürülmesi ve cesedinin derin dondurucuya konulmasıyla sonuçlanan olay, Urla'yı karıştırdı. İşsiz ailesinin hayatını altüst eden korkunç cinayetin ardından Funda'nın sevgilisinden ayrılmak istediği, ancak tehditler yüzünden bunalıma girdiği ortaya çıktı.

ÖLÜMLE TEHDİT
Acılı anne Huriye İşsiz, kızının 2 yıldır Celalettin Erkal'la arkadaşlık yaptığını belirterek, "İlk başta Celalettin'i çok seviyordu. Sonra aşırı kıskançlığı ve dengesiz hareketleri yüzünden ondan ayrılmak istedi. Bu sefer de Celalettin kızımı 'Seni ve aileni öldürürüm, seniHuriye İşsiz 16 yaşında vahşi bir cinayete kurban giden kızı Fundanın yasını tutuyor. Sakın deli raporu almaya kalkmasınlar. Ben evladımdan oldum, onu da idam etsinler diyor...yaşatmam. Aileni kuruturum' diyerek tehdit etmiş. Bu yüzden bir türlü ondan ayrılamıyordu. Celalettin kızımın hayatını zindana çevirmişti" dedi. Kızının kendisini Erkal'la tanıştırdığını da ifade eden acılı anne, "Tanıştığımızda 'Bana güven, ben Funda'yı çok seviyorum' dedi. Ben de ona güvendim. Kızımla okul çevresinde tanışmışlardı. Çocuk bazen çok sakin, bazen çok hırçındı. Kızım benden hiçbir şey saklamazdı. Celalettin'in uyuşturucu hap kullandığını öğrendi. Ayrılmak istedi. Ancak bırakmadı. Aradığı zaman telefona bile çıkmıyordu. Oğlum Tarık da bu hafta Kastamonu'ya askere gitti. Zaten 'Ağabeyin de askere gitti' diyormuş. Onun gitmesini fırsat bilip cinayeti işledi" diye konuştu.

'SEVEN BÖYLE Mİ YAPAR?'
İnşaat malzemeleri satan bir firmada çalışan anneİşsiz, kızının cep telefonunun kayıp olduğunu ve Erkal'ın iddia ettiği mesajın olamayacağını söyleyerek "Varsa niye cep telefonu yok ortada? Yalanı ortaya çıkmasın diye cep telefonunu yok etti. Lafı lafını tutmuyor. Kızımın okulda normal erkek arkadaşları vardı. Okul arkadaşlarını bile kıskanırdı. Aşırı kıskançlığından böyle bir şey yaptı. 'Bıçak kesseydi, kafasını tamamen koparırdım' diyor. Seven insan böyle mi yapar?" dedi.

'KAÇTILAR ZANNETTİK'
Olay günü kendisinin sabah işe, kızının ise okula gittiğini anlatan İşsiz şöyle devam etti: "Akşam telefonla konuşmuşlardı. 'Dışarı çık, görüşelim' demiş. Kızım da gripti, koltukta yatıyordu. 'Gelemem ben gribim' demiş. Biz zaten akşam 17.00-18.00'den sonra kızımızın dışarı çıkmasına izin vermezdik. Kapıya dahiçbir zaman gelmedi zaten. Kızım o gün okula gitmiş, sınava girmiş. Sınavdan çıktıktan sonra Celalettin'le buluşmuş. O gün kızım beni aramadı. İşten geldim. Okuldan çıkınca işyerine gelirdi. Evde de bulamayınca telefon açtım. Onun da Celalettin'in de telefonu kapalıydı. Kaçtılar zannettik. Eşimle gittik çocuğun ailesinin evine. Bizi içeri aldılar. 'Bunlar bir cahillik mi yaptı?' dedik. Onlar da paniğe kapıldı" dedi.

HEP ÖLÜM RÜYALARI...
İşsiz, "Ailesi 'Celalettin'i okula yolladık' dedi. Yanımızda çocuğun arkadaşlarını aradılar. Halasının yanında kalıyormuş, ama gitmemiş oraya. Babası sabah otobüse bindirecekmiş. 'Şarjımı unuttum' diye eve döneceğini söylemiş. Babası beklemiş, ama gelmeyince eve gelmiş. Bir de bakmış ki eve hiç uğraşmamış. Meğer planıkurmuş baştan. Aile olay ortaya çıktıktan sonra bizi hiç aramadı. Aramalarını isterdim. Çünkü ben anne ve babasını çok seviyordum" diye konuştu. Kızının en son hasta yattığı koltukta oturan anne İşsiz, boyu 1.75 olan kızının polis veya spor öğretmeni olmak istediğini söyledi. İşsiz, "Kızımın ceketi, telefonu, giysileri yok ortada. Celalettin çok kıskançtı. Korkuyordu Funda, son zamanlarda çok dalgın ve hırçındı. 20 gün önce bir akrabamıza fotoğrafını vermiş ve 'Bu seninle son görüşmemiz, intihar edeceğim' demiş. Kızım çevresine 'Beni tehdit ediyor, ne yapacağımı bilmiyorum' diyormuş. Son zamanlarda sık sık rüyasında öldüğünü görüyordu. 'Ölmüşüm, gökyüzünde uçuyorum. Siz de aşağıda ağlıyorsunuz, sesimi duymuyorsunuz' diyordu" dedi.

Özlem YILMAZ-MERKEZ/İSTANBUL


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Danışıklı dövüş kura
 Paşaya 'dayak' davası
 Asker, borcunu 'canı pahasına' ödüyor
 Araya giren polisi öldürdü
 'Gerekirse evimi satar peşlerini bırakmam'
 İl Sağlık Müdürü'nün iki çocuğu da salgın mağduru
 Aşkın gelemezse mahkeme gidecek
 Kuşkulu kazada sürücü er ile çavuş tutuklandı
 'Şiddet dağdaydı şimdi şehre indi'
 Şemdin Sakık'ın 'pişmanlığı'na ret
YILMAZ ÖZDİL
1 Türk dünyaya bedel... Ölürsen adam başı 3 lira
"Biz...
ÖMER LÜTFİ METE
Susurluk Don Kişot'luğu
Şemdinli vakası üstüne ancak...
UMUR TALU
İtibar ve intihar
Bir konuyla ve mağduriyetlerle...
FATİH ALTAYLI
CHP Genel Başkanlığı'na adayım var
CHP, muhalefette kan...
ERDAL ŞAFAK
Kışlada şiddet
Silahlı Kuvvetler'i şeffaflaştırmak ve AB...
Bush: Irak'ta zafer kazanacağız... Ama kimse inanmadı
Bush Irak politikasını açıkladı ama bu halkı iknaya yetmedi. ABD'nin...
CIA uçakları İngiliz hava sahasına girdi
CIA uçuşları bu sefer de İngiltere'de gündeme oturdu. Guardian ülkeye...
Bahtı Kara Kartal
Bahtı Kara Kartal
Beşiktaş, sezonun en iyi futbolunu Zenit'e karşı oynadı. Çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu