Fasulye çeşitlemesi
Dibi yuvarlak bir tavada yağı ısıtıp, çamfıstıkları sararıncaya kadar soteleyin. Taze fasulye ve sarmısakları ilave edip, 1 dakika karıştırarak pişirin. Domates, siyah zeytin, barbunya, fasulye, limon suyu, kekik ve balı ilave edip, 3-4 dakika daha soteleyin. Üzerine peynir serpip servis yapın.
6 kişilik: * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı çamfıstığı * 500 gr. taze fasulye (temizlenmiş, ikiye bölünmüş) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 6 adet orta boy domates (kalın doğranmış) * 60 gr. siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 500 gr. barbunya (tane, haşlanmış, süzülmüş) * 1 çorba kaşığı limon suyu * 2 tatlı kaşığı taze kekik (doğranmış) * 2 tatlı kaşığı bal * 150 gr. beyaz peynir (küp kesilmiş)
|