kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Fesleğenli piliç
Karakuş
Fasulye çeşitlemesi

Karakuş

Önce şerbet için tozşeker ve suyu karıştırarak ısıtın. Kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatıp, soğutun. İrmiğe sütü katıp karıştırın, üzerini kapatıp, bir gece dinlendirin. Kabaran irmiğe, tereyağı, yumurta ve unu azar azar katın, ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar iyice yoğurun. Hazırlanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Hamurların üzerine hafif nemli mutfak tülbenti örterek 30 dakika dinlendirin. Hamurları tek tek unlu bir yüzeyde ve üzerlerine un serperek açın. Ceviz, şeker ve limon kabuğu rendesini harmanlayıp, açılan yufkaya serpin ve yufkayı tekrar oklavaya sararak rulo haline getirin. Rulo şeklindeki hamuru 4'er cm'lik baklava dilimi şeklinde kesin. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Kesilen hamurları bol kızgın yağda kızartın, delikli kepçe ile alıp, hemen soğuk şerbetin içine atın. Şerbetin içindeki hamurların üzerine bastırarak şerbeti emmesini sağlayın.
Not: Bu tatlı yapılırken yağın yanmamasına dikkat edin. Kızartma için iki ayrı tava kullanılırsa kızartma işi kolay ve çabuk olur. Ayrıca her kızartmadan sonra tavadaki yağı süzün.

45-50 adet:
*
250 gr. irmik
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un
* 250 gr. ceviz (dövülmüş)
* 1 su bardağı tozşeker
* 1/2 adet limon (kabuğu rendelenmiş)
* Sıvıyağ (kızartmak için)

Şurup:
*
1/2 kg. tozşeker
* 2,5 su bardağı su
* 1/2 adet limon suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 11-11-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 10-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-11-2005
 Telaşlı Meksikalı   / 07-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 06-11-2005
 Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 05-11-2005
 Bayram Sofralarınıza Lezzet Katacak Tarifler   / 04-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 02-11-2005
GÜLSE BİRSEL
Rekor kırdın da bana mı kırdın?
Bu hafta seyrettiğiniz...
AYŞE TÜTER
Fesleğenli piliç
Büyük bir tavada yağı ısıtıp, etleri...
Çocuğa hastalığını anlatın cezalandırıldı-ğını düşünmesin
Çocuğa hastalığını anlatın cezalandırıldı-ğını düşünmesin
Küçük çocuklara hastalığı hakkında uygun ve yeterli bir açıklama...
İspanyollar Türk müziğini sevdi
İspanyollar Türk müziğini sevdi
'La Mar De Musicas' festivaline katılan Türk müzik grupları ve...
Leyla ilkbaharda evleniyor
Leyla ilkbaharda evleniyor
Aliye dizisinde senaryo gereği Sinan'ın metresi olan Simge Selçuk'un...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.