kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan yabancı yatırımcıya davet
"AB süreci hayati öneme sahip bir süreç"
Erdoğan: "Büyük yatırımcılar akın akın gelmeye başladı"

Erdoğan'dan yabancı yatırımcıya davet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6 ayda özelleştirme ile 12 milyar dolar yatırım geldiğine işaret ederek, "Kısa zamanda ekonomik ve siyasi istikrar sağlandı. Biz sermaye ırkçılığı yapmadık. Yabancı yatırımcıyı cesaretle davet ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldikleri ilk günden itibaren içeride güven ve istikrarı kalıcı hale getirdiklerini, dışarıda da gece gündüz, uzak yakın demeden Türkiye'yi anlatmaya çalıştıklarını belirterek, ''İşte ben pazarlama derken hep bunu konuştum, bunu anlattım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Yabancı Sermaye Derneği (YASED) tarafından Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen ''Yabancı Yatırımların Yeni Gözdesi: Fırsatlar Ülkesi Türkiye'' konulu konferansta yaptığı konuşmaya, toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

YASED'in konferansa ev sahipliği yaparak önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Erdoğan, ''YASED, büyüme, gelişme ve kalkınma yolunda Türkiye kararlı adımlarla yol alırken, bu dinamik sürece katkıda bulunan kuruluşlardan biridir. Hükümetimizin ideallerini, hedeflerini paylaşan, iş alemimize yeni ufuklar açan çalışmalarını çok değerli bulduğumu özellikle belirtmek istiyorum'' dedi.

Erdoğan, bugünkü konferans için ''Yabancı Yatırımların Yeni Gözdesi: Fırsatlar Ülkesi Türkiye'' başlığının seçilmesini zamanlama ve vizyon olarak çok yerinde bulduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesinde en önemli pay, hiç şüphesiz marka yönetme bilincine sahip bu tür çabaların sahiplerine aittir. İçeride iyi bir ekonomi yönetimi ile birçok şeyi başarabilirsiniz. Güven ve istikrar ortamını da sağlayabilirsiniz.

Öngörülebilir ve sürdürülebilir bir büyüme ivmesini yakalayabilirsiniz. Ülkenizin atıl kapasitesini harekete geçirebilirsiniz. İnsanınızın gizli potansiyelini ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak yine de kayda değer oranlarda yabancı sermaye çekebilmek için bunlar tek başına yeterli değildir. İyi bir pazarlama stratejisine, başarılı bir marka yönetimine ihtiyacınız olacaktır.

Aksi takdirde, elinizdeki markanın sahip olduğu büyük potansiyelin değerini sizden başka kimse anlamaz. Siz yerinizde otururken, kimseden ekonomiden ulaştığınız başarıların da takdir edilmesini bekleyemezsiniz.''

''ANLAMAMAKTA DİRENENLER VAR''

Başbakan Erdoğan, bunu Türkiye'de anlamayanlar bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Ne yazık ki, bizim ülkemizde de şöyle ya da böyle farklı olumsuz yaklaşımları hep görürüz. Çünkü hala bunu anlamamakta direnenler var. Aşkla, şevkle, heyecanla, daha önemlisi bilimsel bir stratejik planlamayla elimizdeki metaı ki, bu içerideki tüm ekonomik imkan ve fırsatlarla birlikte topyekun bir ülkenin imajıdır, bunu çok iyi pazarlamanız gerekir. Yabancı sermayenin yönünü kendinize, ülkenize ancak bu şekilde çekebilirsiniz. Biz hükümet olarak işte bunu başarmaya çalışıyoruz. Gayretimiz çabamız sadece bunun içindir.

İlk günden itibaren içeride güven ve istikrar ortamını kalıcı hale getirerek, bunun altyapısını sağlarken, dışarıda da gece gündüz, uzak yakın demeden Türkiye'yi anlatmaya çalışıyoruz. İlk günkü kararlılığımızla da anlatmaya devam ediyoruz. İşte ben pazarlama derken hep bunu konuştum, bunu anlattım.

Ama bunu anlamayan ve anlamamakta direnen ve bilimsel olarak 'ben bunu bir araştırayım gerçekten böyle bir şey var mı?' diyen olduğu gibi, hala 'ben bunu araştırmayacağım veya böyle bir şeyi kabullenmem mümkün değil' deyip bunu anlamamakta direnenler var. Varsın olsun. Biz yolumuza aynı anlayışla, aynı bilinçle, aynı inançla gideceğiz. Biz biliyoruz ki, dünyada tüm siyasi olayların, aynen nasıl ekonomideki bir metanın pazarlanması gerekirse, siyasetin pazarlaması vardır, sosyal olayların pazarlaması vardır. Bu bilimsel bir gerçektir.''

''TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMİŞTİR''

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kısa bir zamanda siyasetini ve ekonomisini sağlam temellere oturttuğunu ifade ederek, ''Bu temel demokrasidir, hukukun üstünlüğüdür, emniyet ve güven duygusunun yerleşmesidir'' dedi.

Ülkenin fotoğrafının bütün alanlarda emniyet ve güveni beslediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Bunun içindir ki Türkiye, bir cazibe merkezi, bir yatırım ülkesi haline hamdolsun gelmiştir'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Yılmaz Yüce Divan'da
 TBMM'de intihar girişimi
 Mumcu:"Adama dön kendi işine bak" derler
 Arınç: Türban çağdaştır
 Erdoğan'dan düzeltme: Türban etkenlerden biri
 'Askeri darbe çare değil'
 Cumhurbaşkanı için iki zırhlı araç alınacak
MUHARREM SARIKAYA
Vakıflar ve dini azınlıklar...
AB Komisyonu, 2005...
YAVUZ DONAT
Meclis lojmanında cinayet
Pazartesi günü öğleden sonra...
'Yan baktı' diye 6 bıçak darbesi
Yürüyüşe çıkan öğretmen Mehmet Ali Aksoy, kendini aniden kavganın...
Oyuncu değiştirme sonuç vermedi...
Durex'in yaptığı araştırmaya göre, yıllık seks ortalamasında dünya...
Kadir Topbaş'ın eli güçlendi
Kadir Topbaş'ın eli güçlendi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Göztepe Parkı'na cami ve...
Her protestoda o var
Her protestoda o var
Ankara'da önceki gün gerçekleştirilen YÖK'ü protesto eylemine katılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu