kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tarifler
Hamsiyle en iyi rakı gider
Pişirmede püf noktaları
Tarifler

Tarifler

Hamsi ekşilisi (Rize)
1 kilo taze hamsi
5 orta boy kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
250 gram yeşil biber
3 domates
1 demet maydanoz
4 diş sarımsak,
2 limon Tuz, karabiber
Hamsileri ayıklayıp iyice yıkayın. Kılçıklarını çıkararak süzgece alın. Soğanları ince ince kıydıktan sonra zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri enlemesine keserek ekleyin. Bir domates ayırın, kalan domatesleri küp keserek karışıma ilave edin. Maydanoz ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek bir iki dakika karıştırın ve ateşten indirin. Hamsileri fırın kabına iç kısımları alta gelecek biçimde dizin. Hazırladığınız iç malzemesini hamsilerin üzerine serin. Bu işlemi hamsiler ve iç malzemesi bitinceye kadar sürdürün. En üste dizdiğiniz hamsilerin sırt kısımları üste gelmeli. Ayırdığınız domatesi ve bir limonu dilimleyerek üzerini süsleyin. Diğer limonun suyunu sıkıp üzerine gezdirin. Fırında yarım saat pişirin, soğuk servis yapın.

Hamsi köftesi (İzmir)
1 kilo taze hamsi
1 demet ince kıyılmış maydanoz
2 ince kıyılmış pırasa
2 dilim ıslatılmış ekmek içi
4 çırpılmış yumurta Çiçek yağı, karabiber, tuz
Hamsilerin başını ve kılçıklarını ayıklayıp fileto yapın. Her filetoyu bıçak ya da makas yardımıyla ikiye ya da üçe bölün. Maydanoz, pırasa, ekmek, hamsi, çırpılmış yumurtayı hep birlikte, tuz ve biber de ekleyerek karıştırın. Yağı bir tavada kızdırdıktan sonra karışımdan kaşıkla alarak yağa atın, kızartın.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Mevlana: 'Yemek dediğim akıldır'
 Çıtır çıtır gevrek simitler
 Öküzgözü üzümü bir Urartu mirası
 Yemeklerine de herkes hayrandı
 Gaziantep yerel mutfakların başkenti
 Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
 Usta getir bir Lehmecun Halep işi olsun
 Avrupa Birliği'ni bölen peynir
 Palamut podyumu lüfere bırakıyor
 Oburluk ile gurmelik arasındaki ince çizgi
 İşin sırrı baharatta
 Kutsal emanete sahip çıkalım
 Yerli domatesin lezzeti başka
 Köylü peynirini pazarda satamayacak
 Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
 Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
 Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
 Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
 Pirinç, yosun ve çiğ balık
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Afet kültürümüz yok
Afet kültürümüz yok
"Tsunamide Sörf Olmaz" kitabının yazarı Şükrü Ersoy afet kültürüne...
Acta est fabula (*) (oyun bitti)
Acta est fabula (*) (oyun bitti)
Sevenlerinin kendilerini alıştırmaları gerek. Asteriks uzun bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.