kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pişirmede püf noktaları
Hamsiyle en iyi rakı gider
Pişirmede püf noktaları
Tarifler

Pişirmede püf noktaları

* Hamsiyi kızartacaksanız, uygun sıcaklığa gelmeden hamsileri atmayın. Hamsiler yağı çekerse rengi soluk, eti gevşek ve sindirimi zor olacaktır. İşaret parmağınızı su dolu bir bardağa sokup tavanın üzerine yüksekten tutun. Bir dalma su tavaya damladığında kurşun gibi geriye fırlıyorsa, yağ kıvama gelmiş demektir.

* Kızırtacaksanız kullanacağınız unu mutlaka eleyin. Unun kullanılma nedeni, balığın hassas etini kızgın yağda kavrulmaktan korumak içindir. Un topakları balığın lezzetini bozar.

* Hamsiyi kızartırken zeytinyağını tercih edin.

* Buğulama ve haşlama hamsi yaparken mutlaka defne yaprağı kullanın.

* Hamsiyi ızgara yaparken ıslak olmamasına dikkat edin. Eğer hala ıslaksa bir kağıt havluyla hamsileri iyice kurutun. Sonra bir kaba tuz, karabiber, zeytinyağı koyarak karıştırın. Hamsiyi bu karışıma batırdıktan sonra ızgarının üzerine koyun.

* Hamsi kokusunu elinizden çıkarmak için önce ellerinizi soğuk suyla sabunlayın. Sonra, sirke ve limonla ellerinizi ovun. Sonra suyla durulayın. Sıcak su kullanmayın.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Mevlana: 'Yemek dediğim akıldır'
 Çıtır çıtır gevrek simitler
 Öküzgözü üzümü bir Urartu mirası
 Yemeklerine de herkes hayrandı
 Gaziantep yerel mutfakların başkenti
 Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
 Usta getir bir Lehmecun Halep işi olsun
 Avrupa Birliği'ni bölen peynir
 Palamut podyumu lüfere bırakıyor
 Oburluk ile gurmelik arasındaki ince çizgi
 İşin sırrı baharatta
 Kutsal emanete sahip çıkalım
 Yerli domatesin lezzeti başka
 Köylü peynirini pazarda satamayacak
 Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
 Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
 Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
 Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
 Pirinç, yosun ve çiğ balık
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Afet kültürümüz yok
Afet kültürümüz yok
"Tsunamide Sörf Olmaz" kitabının yazarı Şükrü Ersoy afet kültürüne...
Acta est fabula (*) (oyun bitti)
Acta est fabula (*) (oyun bitti)
Sevenlerinin kendilerini alıştırmaları gerek. Asteriks uzun bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.