kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Esrarengiz isim
Aşkın'ın Eski Sekreteriydi
Rektörün avukatının bürosunda talan
Aynı yöntem

Kilit kadın

Sabah, YÖK'ün Van Üniversitesi raporunu ele geçirdi. Bugün açıklanacak raporda, rektörle husumeti olan bir kişinin savcılıkça bilirkişi atanmasına dikkat çekildi.

YÖK'ün bugünkü toplantısında tartışılacak Van raporunda kilit bir isim öne çıkıyor: Bu kişi, Van Başsavcılığı'nın rektör Yücel Aşkın hakkındaki soruşturmasında "çalışmalarından yararlanılması" için bilirkişi olarak atanan Sedef Er.

Beyaz enerji'deki gibi "içeriden bilirkişi"
Rapora göre Er bir süre önce rektör Aşkın tarafından görevden alındı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na çekilen Er, "Aşkın soruşturması"nda savcılığa yardımcı olması için geçici görevle Adliye'de görevlendirildi.

"Nerelerin aranması gerektiğini söyledi"
Raporda rektör hakkındaki soruşturmanın başından beri görev yapan Er'le ilgili iddialar bununla da sınırlı değil: Er, aramalar sırasında nerelerin aranacağı talimatlarını bizzat verdi.

Halen Adliye'de görevli
Sabah Er'e ulaşmak istedi. Ancak Adliye'deki mesai arkadaşları Er'in yanlarında olduğunu ve konuşmayacağını belirtti.


Esrarengiz isim

YÖK raporunda, Rektör Aşkın'ın görevden aldığı Er'in, "savcılığa yardımcı olmak için ismen görevlendirilmesine" vurgu yapılıyor.

Van Başsavcılığı'nın Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın hakkındaki soruşturmasında "çalışmalarından faydalandığı" esrarengiz bilirkişi, YÖK'te bugün görüşülecek rapora yansıdı. Van'da iki gün inceleme yapan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, bugünkü YÖK Rektörler Komitesi'ne sunacağı raporunda, Sedef Er'in, "nerelerin aranacağı konusunda talimatlar verdiğini" savundu. Sızan bilgiler, daha önce Beyaz Enerji Operasyonu'nda yaşanan "içerden bilirkişi" yönteminin uygulandığını gösteriyor. Bu bilgilere göre, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Sedef Er, geçici görevlendirmeyle Van Başsavcılığı'nın emrine atanmış ve bilirkişi raporunun hazırlanmasında "çalışmalarından faydalanılmış."

HÂLÂ SAVCILIKTA
Prof. Dr. İsa Eşme'nin "Başımıza Gelenler - 2005" raporundaki bilgilere göre Sedef Er, soruşturmanın başından bu yana savcılıkla birlikte çalıştı. Prof. Eşme, izlenimlerini raporuna şöyle yansıttı: "Bizce, daha önceki İdari Mali İşler Daire Başkanı olan Sedef Er, şikayet eden ekibin bir üyesi. Dış kredi ile ilgili görevini tam yapmadığı için görevden alınmıştı. Savcılığa yardımcı olmak üzere isimle görevlendirildi. Halen orada çalışıyor. Nerelerin aranacağı talimatını onun verdiğini düşünüyoruz." Bu değerlendirmeleri, Van Baro Başkanı Avukat Ayhan Çabuk da paylaştı. Çabuk, Sedef Er'in, Rektör Aşkın'ın soruşturulduğu Geniş Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi bölümünde çalıştığını bildiklerini söyledi. Başsavcılık bir açıklama yapazken, Sedef telefonlara çıkmadı. Adliye'deki mesai arkadaşları, Er'in yanlarında olduğunu ancak konuşmak istemediğini belirttiler.

KELEPÇE TAKTIRMADI
YÖK Başkanvekili Eşme'nin hazırladığı rapora, emniyette yaptığı araştırmaların sonuçları da yansıdı. Prof. Eşme olumsuz görüntülerden polisin değil, hakimin sorumlu olduğu bilgisini aktaracak. Eşme'nin raporunda şu ifadelerle yer alacak: "Emniyet mensuplarından aldığımız duyumlara göre hakim, rektör beyin eline kelepçe takacakmış. Başkomiser 'sorumluluğu ben alıyorum takmayalım' diyerek hakimi ikna etmiş. Dış kapıya gelene kadar koluna girilmemiş. Kapıya beton döküldüğü için araca kadar yürümek zorunda kalmış, o sırada görevliler destek olmak amacıyla koluna girmişler." Eşme'nin hazırladığı raporda, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Van'da görev yapan kardeşlerine de dikkat çekiliyor. Raporun "Hüseyin Çelik" başlıklı "notlar" bölümünde, Bakan Çelik'in Tıp Fakültesi'nde Fakülte Sekreteri olan ağabeyi Ramazan Çelik'in Ağrı, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'den sorumlu "Doğu Anadolu Milletvekili" olarak tanındığı ve onayı olmadan hiçbir işin yapılmadığı iddiası yer aldı. Çelik'in diğer kardeşi Mahmut Çelik'le ilgili de İskele Yatılı Bölge Okulu'nda öğretmenken, ağabeyi bakan olduktan sonra müdür yapıldığı ve İstasyon İlköğretim Okulu Müdürü olan üçüncü kardeşinin de "İl Milli Eğitim Müdürü gibi davrandığı" iddiası yer aldı.

NERGİS DEMİRKAYA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Rektörlerden Prof. Aşkın'a destek
 Türkiye'ye adil bir şans vereceğiz
 Tarama süreci yarın başlıyor
 "Dink'in ifadesi aşağılayıcı"
 Bilimadamlarından felaket uyarısı
 AB heyeti, Manyas'taki incelemelerini tamamladı
 'Dönme Dolap' operasyonunda eski başkan gözaltında
 TEDAŞ broşürüne dil engeli
 Eski MİT müsteşarlarına yargı kararıyla dava yolu
 Gazeteci Kara'ya 9 ay hapis
 YÖK'e üç yeni atama
 87 bin 211 öğrenci üniversiteli
YILMAZ ÖZDİL
The yazı...
Avantacı gazetecilere özendim.
Bugün...
UMUR TALU
Aşkın kanunu!
İktidar, "Türkiye'nin sermaye...
FATİH ALTAYLI
Yüksek gecekondulaşma
İstanbul'un Maslak bölgesi,...
ERDAL ŞAFAK
3.2'den 3.5'e çıkmanın ağır sorumluluğu
Dünyada rüşvet...
Naklen Saddam Şov başlıyor
Ve o gün geldi çattı. Devrik Irak lideri Saddam yargı önüne çıkıyor.
Komisyon'un gözü Pamuk davasında
Avrupa Birliği Genişleme Komiseri Olli Rehn'le, resmi ziyaretlerde...
(Dikkat) Achtung Kadıköy
(Dikkat) Achtung Kadıköy
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü randevusunda Schalke'yi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu