kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seda Kaya Guler @ SABAH
 
Televizyon dizilerinde devrim...
Gamze ve Paris...
Kadın isterse neler yapar?
Yanlış

Televizyon dizilerinde devrim...

Geçtiğimiz dönemin en başarılı dizilerinden biri "Aliye" idi kuşkusuz. Yeni bölümler önümüzdeki günlerde yayınlanmaya başlayacak. Bu akşam ise herkesi büyük merakta bırakan son bölüm, hatırlatma babında yeniden ekrana gelecek. Bu vesileyle dizinin öneminden bahsetmek istiyorum. Türk izleyicisi, dizilerdeki kadın kahramanlarına gerçek yaşamdaki gibi baskı uygular. Örneğin esas kadın bekârsa evli erkekle ilişkiye giremez, evliyse kocasını aldatamaz. Eğer çocukları varsa kocasından ayrılmış bile olsa, başka bir erkekle evlenemez!

ŞEHNAZ TANGO
Örnek verelim isterseniz. Bir zamanların sevilen dizisi "Şehnaz Tango"yu hatırlayın. Perran Kutman ve Erdal Özyağcılar'ın oynadığı dizide sorumsuz ve kumarbaz kocasına daha fazla tahammül edemeyen Şehnaz; kocasından boşanıp, kızları ile birlikte kendine yeni bir yaşam kurmuştu. Ve karşısına kendisini seven yeni erkekler çıkmıştı. Ne var ki kocası da yıllar sonra geri dönmüş, her şeye yeniden başlamak istemişti. Ancak Şehnaz'ın bütün olanlara rağmen değişmeyen kocasına tavır alması ve yeni bir aşka yelken açması önce izleyiciler sonra kanal yöneticileri tarafından hoş karşılanmadı ve dizi yayından kaldırıldı.

MERDOĞLU

Aynı olay "Merdoğlu" dizisinin de başına geldi. Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan çifti "Sıcak Saatler"de gördükleri ilgiyi bu yeni diziyle pekiştirmek istemişlerdi. Aslantuğ, ailesinin isteğiyle sevmediği biriyle evlilik yapmış, aradığı mutluluğu bulamamış iki çocuklu bir iş adamını canlandırıyordu. Arzum Onan ise bekâr bir kadın. İkisinin yolları karşılaşmış ve aralarında bir aşk doğmuştu. Ne var ki seyirci yine hoş karşılamamıştı bu yasak ilişkiyi ve dizi yayından kaldırılmıştı.

VE ALİYE

Bütün bu önyargıları "Aliye" kırdı. Sanem Çelik'in başarıyla hayat verdiği Aliye, evli ve iki çocuklu bir kadın. Severek evlenmiş kocasıyla. Mutluluğunu bozan tek şey, her şeyine karışan kayınvalidesiydi başlarda. Ama dizi ilerledikçe öğrendik ki, yakışıklı ve zengin kocası aldatıyordu onu. Aliye bunu öğrenince evi terk etti ancak çocuklarından ayrı kalmamak uğruna boşanma isteğini askıya aldı ve kocasına döndü. Peki, kocası huyundun vazgeçti mi? Hayır Bu arada Aliye'nin de karşısına bekâr bir erkek çıktı. Adı konulmamış bir aşktı bu. Başta platonikti ama sonlara doğru dile gelmeye başladı ve çoğunluğun onayını aldı. Hatta seyirci Aliye'nin kocasından ayrılıp Deniz'le evlenmesini bile ister oldu. Yani bir anlamda devrim oldu. Galiba seyirci Türk kadınının da mutlu olması gerektiğine karar verdi. Bu arada Aliye'yi de suçlayanlar yok değil. Kocasına geri döndüğü halde onu yatağına almamasını eleştirenler var. Kadınlar bekler, sabreder, affeder. Ancak öyle bir an gelir ki her şey biter. Kafasında bitirmiştir ilişkiyi çünkü. Dönmüşse, gerçekten çocukları için dönmüştür. Bir anlamda kendini feda etmiştir. İşte seyirci bunu gördü bu dizide ve tercihini bu yüzden Aliye'den yana kullandı.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hülya Avşar meselesi...   / 11-09-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Psikolojimi bozdun Metin!
Ben tutucu bir insanım.
HAKAN & UTKU
Acar çapkın Erdal Acar ne yapmak istedi?
'Photoshop'...
SEDA KAYA GÜLER
Televizyon dizilerinde devrim...
Geçtiğimiz dönemin en...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Köfteli enginar
Taze enginarları...
Düzenli bir tansiyon için 45 dakika 'Kalp Yogası' yeterli
Düzenli bir tansiyon için 45 dakika 'Kalp Yogası' yeterli
Strese karşı etkili olan yoga, aynı zamanda kan basıncını,...
Bembeyaz bir masal başlıyor: Beyaz Gelincik
Bembeyaz bir masal başlıyor: Beyaz Gelincik
atv'nin yeni sezonda ekrana gelecek olan yapımlarından 'Beyaz...
Kendi kendine rol kesiyor
Kendi kendine rol kesiyor
Seyircinin şimdiye kadar kendisinin çektiği filmlerden sadece binde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.