kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Büyük Zafer'in 83. yıldönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Zafer Bayramı dolayısıyla ilk tören, Anıtkabir'de düzenlendi. Tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve askeri erkanın Aslanlı Yol'daki yürüyüşüyle
başladı.

Orgeneral Özkök, Atatürk'ün
kabrine, üzerinde ''Türk Silahlı Kuvvetleri'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Orgeneral Özkök ve törene katılanlar, merdivenlerden inerken hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Orgeneral Özkök, önceden yazıp imzaladığı Anıtkabir Özel Defteri'ndeki metni yüksek sesle okudu. Orgeneral Özkök, deftere şunları yazdı:

''Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk...30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanı içerisinde yüksek huzurlarınızdayız. Bu zafer, vatanı işgal altında olan bir ulusun, senin önderliğinde tam bağımsızlık hedefine kilitlenerek olağanüstü yokluk ve güçlüklerle verdiği destanlaşmış bir mücadelenin son halkasıdır.

Şüphen olmasın ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, yaşadığımız bu gönençli günlere ne zorlukla ulaştığımızın bilincinde olarak, kutsal emanetin olan güzel vatanımızı, kurduğun çağdaş cumhuriyetin temel niteliklerini ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü canı pahasına koruma ve kollamaya devam edecektir. Manevi varlığın, ilke ve devrimlerin, sonsuza kadar bizlere güç vermeye ve ilerlemekte olduğumuz yolu aydınlatmaya devam edecektir. Minnet ve şükran duyguları içerisinde, huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun.''

GEÇİT TÖRENİ


Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak geçit törenini Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç ile Başbakan Erdoğan da izleyecek.

TSK komuta heyeti, Devlet Mezarlığı'nı ziyaret ederek, saygı duruşunda bulunacak.

Orgeneral Özkök'ün, Gazi Orduevi'nde vereceği resepsiyona Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan da katılacak.

TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NA ÇELENK

İstanbul'daki ilk tören, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki ilgililerce çelenk konulmasıyla başladı.

Törende, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, anıt şeref defterini imzalayarak, okudu.

Orgeneral Başbuğ, deftere şunları yazdı: ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk; eşsiz liderliğinde ulusça kazanılan büyük zaferin 83. yıldönümünde minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha sunmak üzere senin ve silah arkadaşlarının manevi huzurundayız.

Türk Silahlı Kuvvetleri, en büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Atatürk Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini koruma ve kollama azim ve kararlılığındadır.

Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkılmasını temel hedef alan, bu hedefe ulaşmak için akıl ve ilmin yol göstericiliğini kabul eden, bizlere en büyük mirasın olan Atatürkçü düşünce sistemi bütün görevlerimizde temel rehber olacaktır.

Bu duygularla huzurunda hürmetle eğiliyor, bu ülke için canlarını veren bütün aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun.''

Ttören sırasında Emekli Subaylar Derneği çelenginin anıta bırakılması sırasında, görevlilerle emekli Albay Hikmet Uğur arasında çelengin yeri konusunda kısa bir tartışma yaşandı.

Öe yandan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Fenerbahçe Orduevi'nde resepsiyon verilecek.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Türkiye güvenli tatil ülkesi"
 Zirvede Türk bayrakları
 Aşı gerekli ama içeriğine dikkat
 Farkını veren liseli olsun
 Çamaşır makineleri törenle çalıştırılıyor
 Burada hız ve evlilik yasak
 Batman'da gergin cenaze
 Emniyetin telefonlarını dinlemiş
 Fayans işçileri canlı bomba olacaktı
YILMAZ ÖZDİL
Batman begins...
"Sülfirik asidin formülü...
ÖMER LÜTFİ METE
Hatay'dan Kazan'a 'boşgörü'
Çağın gerisinde kalmak, en...
UMUR TALU
Linç ve intikam
Hiçbiri bize, hiçbiri "salt...
FATİH ALTAYLI
Asıl bölücüler tribündekiler
Sporu çirkinleştirenler...
ERDAL ŞAFAK
Asla o oyuna gelmeyeceğiz
Tehlike çanları ne zaman...
'Hırçın kız' Katrina
Amerika'nın New Orleans kıyılarını vuran kasırga yönünü doğuya...
Fransa bastırıyor ama...
Chirac'ın "Kıbrıs baskısı" artıyor. Uzmanlara göre dünkü "Türkiye...
7 puan yeter
7 puan yeter
Milli Takımlar Baş Sorumlusu Terim 23 puanla ikinci olabileceğimizi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu