kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 puan yeter


Milli Takımlar Baş Sorumlusu Terim 23 puanla ikinci olabileceğimizi söylerken "Böyle hesaplara bakmıyoruz. Hedefimiz üçte üç yaparak 9 puan almak" dedi.

Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki eğitim merkezinde basın toplantısı düzenleyen Milli Takımlar Başsorumlusu Fatih Terim iddialı konuştu: "26 kişilik kadro bile neredeyse yetersiz kalacak. Ama bu sakatlıklarla karamsarlığa kapılmıyoruz. Önemli olan bu kadar sakatlığın olduğu bir durumda pozitif bakmak. Bazı noktalarda bir takım sakatlıklar bazı önemli oyuncuların ortaya çıkmasını sağlar. Bu da inşallah onlardan biri olur. Hedefimiz 3 maçta 9 puan. Ancak 7 puan da bizi ikinci yapabilir. Sadece Danimarka Yunanistan'a yenilirse 7 puan yetmez. Bu da zor bir ihtimal olarak gözüküyor. Ama bizim böyle hesaplarımız yok." Fatih Terim, basın toplantısının ardından SABAH'ın sorularını içtenlikle yanıtladı:

* Ekibiniz için 'Milli koalisyon!' yakıştırması yapılıyor. Bu seçimde politik mi davrandınız? "Hayatımın hiçbir döneminde politik düşünmedim. Antrenörlüğe adımını atmış, futbol backroundu güçlü, ilerisi için beklentisi, hedefleri olan, başarıya aç, uyum içinde çalışacak arkadaşları göreve getirdik. Bunun başka türlü bir amacı yok."

* Değiştiniz mi, geliştiniz mi? Eskiye göre çok olgun, ılımlı ve hoşgörülü olduğunuz söyleniyor? "Fatih Terim değişir mi? Karakterimin değişmesi mümkün değil. Bir sene kendimi onarmam, kendimi dinlemem, kendimle hesaplaşmam, bazı noktaların aşırı ya da yanlış olduğunu anlayıp düzeltecek bir hesaplaşmam oldu. Özümün, huyumun, karakterimin değişmesi mümkün değil. Varolan değerlerimle Fatih Terim'im"

* Altın neslin devri bittiği için dünya üçüncülüğünden sonra başarı yokdüşüncesi doğru mu? "Futbolda iyi bir kuşak yakalandı! Bu bana hiçbir şey ifade etmeyen bir yaklaşım. İyi bir kuşak yakalanmaz. Biz iyi bir kuşak yakalamadık. Emekle çalıştık. Çalıştık, kuşağı ortaya çıkardık. Geleceğe dönük benzer bir yapılanma içindeyiz. Türk futbol kamuoyuna çok iyi bir kuşakla tanıştıracağız."

* Üç maç kala ağır bir yükün altına girdiniz. 2006 kaçarsa çok ağır yara almaz mısınız? "Biz geleceğe dönük yapılanmanın içindeyiz. Bu geçiş sürecindeki faturayı asgariye indirmeye çalışıyoruz. Futbol Federasyonu'nun bir projesi, vizyonu, misyonu var. O proje içinde köklü bir değişikliğe hazırlanıyoruz. Bunun için kurumsallaşmaya da başladık. Fransa'nın 2 milyon 800 bin lisanslı futbolcusu varken bu rakam Türkiye'de 180 bin civarında. Demek ki katılımı arttırmalıyız. Futbolu yaymak ve okullara sokmak durumundayız."

* 2006 kaçarsa Terim ve ekibi istifa eder mi? "Fatih Terim ve ekibi üç maç için göreve gelmez. Niye gelsin? Durum kritikse, kritik zamanda görev alırız. Rahatsa, rahat zamanda alırız. Bunun hesabını yaparak görev almayız. Yeni bir ekol, yeni bir yapılanma, yeni bir jenerasyon için geldik. Türk futbolunda birçok şeyi değiştirmeye geldik. 2008-2010 asıl hedeflerimiz. Ama 2006'yı da pas geçmemiz mümkün mü? 2006'ya gitmeyi en çok ben istiyorum. Bu üç maçı kazanmak da bir görev. Olası bir hedeften şaşma, sapma halindebile bu ekip yoluna devam edecektir. Çıkarız sonuca göre hesabımızı yaparız, gerekirse hesabımızı veririz."

* 2006'daki oyun sisteminiz farklı mı olacak? "Zaman lehimize. 2006'ya katılırsak hazırlanma sürecimiz olacak. Sıkıntı yaşanmaz. Saha içinde 3- 5-2, 4-4-2 gibi numaralara fazla itibar etmem. Tabii ki bir sistem, çok önemli değişiklikler düşünüyorum. Benim için itibar olan oyunun felsefesidir.

* Danimarka'nın en önemli 5 özelliği nedir? 1- Topa sahipken iyi pas yapıyorlar. 2- Her an skoru değiştirecek yıldızları var. 3- Birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Sistemi ezberlemişler. 4- Özgüvenleri, ünlü takımlarda oynamanın getirdiği bir üstünlükleri var. 5- Bu maçı kaybederlerse iddialarının sonu olabileceğini biliyorlar ve 12 eksiği bulunan bir takıma karşı oynayacaklar.

* Şimdiki durumu denize, play-off'u dereye benzettiniz. Ve 'Kesin çıkarız' dediniz. Ne değişecek? "Kaybettiğiniz zaman veda ediyorsunuz. Kazandığınız zaman rakibinizi ekarte etme şansınız var. Bu zor dönemi geçtikten sonra o dönemde daha iyi futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Burada grupta birinci olmanın ne kadar değerli olduğu da ortaya çıkıyor. Şu 12 sakatlı zor dönemi atlatırsak sonrasını kolaylaştırırız. Şu anda sonuç önemli, futbol değil derken; böyle sıkıntıların olduğu dönemlerde sonuç daha önem arzedebilir. Hiçbir zaman güzel futboldan vazgeçmiş değilim. Danimarka'yı geçersek, ki geçeriz, o zaman yürürüz. İtalya, Fransa hiç çekinmiyorum. Yola devam ederiz."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Oyunu bırak, skora bak
 Zafer bayramı
 G.Saray'a gitme!
 Ceza geliyor
 Çalımbay böyle puan kaybedilmez
 Sümer: Brezilyalılar yetersiz
 Potada şölen var
 Serena Williams kendini sıkmadı
 Ronaldo'ya büyük suçlama
 Dur! kaleci var
 Top-10
 Günün bankosu Wolves
 Günün içinden
SERDAR ALİ ÇELİKLER
'Onur' bu mudur?
Dün SABAH gazetesini okuyanlar...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Galatasaray turu geçer
Takımlarımızın Avrupa...
MURAT DEMİRYAS
Erken uyarı
Sezon öncesi en çok merak edilen konulardan...
Aşı gerekli ama içeriğine dikkat
Aşı gerekli ama içeriğine dikkat
Karma ve Hepatit B aşısındaki 'thimerosal' metal zehirlenmesine yol...
Farkını veren liseli olsun
Farkını veren liseli olsun
Milli Eğitim Bakanı, meslek liselilerin katsayı sorununu aşmak için...
Klimalı bikini
Klimalı bikini
Bikiniyle plajda güneşlenirken sıcaktan şikâyet eden kadınları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu