kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ATANIN KADERİ DEĞİŞTİ... Ata Kınacı 1.5 yaşına kadar normal bir çocuktu. Aşılardan sonra değişti. Otizm teşhisi kondu. Nükleer Tıp Uzmanı olan babasının azmiyle ilerleme sağlandı. Şimdi çok sayıda cümle kuruyor.
Aşı gerekli ama içeriğine dikkat
Vücutta ağır metal birikiyor
Anne ve babalar aşıdan vazgeçmeyin
ABD ve Avrupa maddeyi yasakladı
Normal çocuğa etkisi yok

Aşı kurbanları

Aşı şişelerine bakteri üremesin diye konulan cıva maddesi bağışıklık sistemi zayıf pek çok çocukta otizme neden oldu.

Sapasağlam doğdular.... Aileleri bütün aşılarını ihmal etmeden yaptırdı... Ama aşılardan sonra bir anda konuşamamaya, bildiklerini unutmaya, sinir krizi geçirmeye başladılar... Teşhis aileleri yıktı: Otizm... Yapılan tahlillerde ağır metal zehirlenmesi saptandı...

BİR YAŞINA KADAR ALTI KEZ CIVA ALIYOR
Profesör Sabiha Paktuna Keskin, aşıdaki cıvanın bu acı sonuca yol açtığını söylüyor: "Aşı şişelerine konan thimerosal adlı cıva içeren madde çocuklar için büyük tehlike. Çünkü çocuk bir yaşına gelene kadar 3 kez Hepatit B, 3 kez karma aşı oluyor..."

ABD'DE YASAK... ÇARESİ ŞİŞE YERİNE TEK DOZ AŞI
"Yani çocuğa altı kez bu madde enjekte ediliyor. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar cıvayı vücuttan atamıyor, otizm oluşuyor..." ABD ve bazı Avrupa ülkeleri şişeden yapılan aşıları yasakladı. Çocukları korumanın tek çaresi var: Tek doz aşı.

Kurşunlu benzin gibi kaldırılsın
Aşızede çocukların aileleri destek zinciri oluşturmuş. Aileler "Kurşunlu benzin nasıl kaldırıldıysa cıvalı aşılar da kaldırılsın" diyor. Pınar Kahraman Küçükaras'ın oğlu Ömer'in otizm belirtisi bir yaşında menenjit aşısından sonra ortaya çıkmış... Nöropsikiyatr Prof. Sabiha Paktuna Keskin otistik çocukların sevgilisi...


Aşı gerekli ama içeriğine dikkat

Karma ve Hepatit B aşısındaki 'thimerosal' metal zehirlenmesine yol açarak çocuklarda otizme neden oluyor.

Ömer, Ata, Selen, Can... Dördü de birbirinden akıllı bebeklerdi...Ancak, 18 aya kadar tamamlanması gereken aşılarla kaderleri değişti. Her bebeğe yapılması gereken Hepatit B ve karma aşılar tamamlandıktan bir ay sonra ise söyledikleri kelimeleri unuttular, ağlama krizlerine girdiler ve suskunlaşıp kendi dünyalarına kapandılar... ABD'ye gönderilen saç örneklerinden yapılan tahlillerin sonucunda ise dördüne de otizm teşhisi konuldu. Ata şu an 6 yaşında... Daha 6 aylıkken kendi resmini gösterip, adını söyleyebilen Ata'nın kaderi de diğerleri gibi 1.5 yaşında değişti. Aşılar yapıldıktan bir ay sonra kendi etrafında dönmeye, seslenildiğinde cevap vermemeye başlayan Ata'ya otizm tanısı kondu.

AMERİKA'DA TEST YAPILDI
Oğluyla birlikte hastalığa karşı mücadele veren Doktor Cem Kınacı, aşılardaki civanın belirlenen sınırdan yüzde 125 kat fazla olduğunu belirtiyor. Ömer 8 yaşında. 1 yaşında yapılan menenjit aşısı ile 2 yaşında yapılan karma aşısının ardından, ağlama krizlerine girmeye başladı. Aşılardaki civanın risk taşıdığı için Amerika'da yasaklandığını söyleyen Ömer'in annesi Pınar Küçükaras, "Risk oranı az bile olsa bu çocuklar için değmez mi? Neden bu maddeyi aşılardan çıkar mıyoruz?"diye isyan etti. Kader arkadaşlarının en küçüğü olan Can henüz 2.5 yaşında. Can'da otizm belirtileri 5 ay önce yapılan çiçek aşısından sonra ortaya çıktı. Anne babası tarafından Prof. Sabiha Paktuna Keskin'e götürülen Can teşhisin ardından uygulanmaya başlanan tedaviyle iyileşmeye başladı. Sinir krizleri azalan ve konuşmaya başlayan Can'da hastalığın belirtilerinin aşıdan sonra çıktığını söyleyen Prof. Keskin, küçük çocuğun aşıdan aldığı civayı vücudundan atamadığını ve bu durumun çocukta otizme ve zihin geriliğine yol açtığını söyledi.

YİNE AĞIR METAL
Selen de 9 yaşında otizm hastası bir çocuk. Avukat anne babanın biricik kızları. O da bir buçuk yaşına kadar yaşıtları gibi konuşup, oyunlar oynuyordu. Ancak aşılarının tamamlanmasının ardından el ve ayakları ile ağzında derin yaralar çıktı. Avukat Ayşegül Demir, Selen'in hastalığının ortaya nasıl çıktığını şöyle anlattı; "Aşıların ardından durgunlaşmaya başladı. Ağzındaki yaralar çok derindi. Beslenemiyordu. Yaralar iyileştikten sonra Selen bir daha hiç konuşmadı.Hemen doktora başvurduk. Genel ilgi eksikliği teşhisi konuldu. Ancak peşini bırakmayarak, konuyu araştırmaya devam ettik. Bir gün bir kitabın arkasında gördüğüm otizm tanımının Selen'in yaşadıklarıyla aynı olduğunu gördüm." Kızlarının saç örneklerini ABD'ye gönderdiklerini kaydeden Ayşegül Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa süre sonra 'siz neredesiniz, bir çocukta nasıl bu kadar ağır metal olabilir?'diye soran bir cevap geldi. Selen'deki ağır metal oranları çok yüksek çıkmış. Oradan gelen tavsiye üzerine de Chelation tedavisine başladık. 4 ay sonra yapılan tahlillerde çok önemli düşüşler olduğu görüldü."

Havva KIZILIRMAK - Deniz KARADENİZ- MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Büyük Zafer'in 83. yıldönümü
 Farkını veren liseli olsun
 Çamaşır makineleri törenle çalıştırılıyor
 Batman'da gergin cenaze
 Emniyetin telefonlarını dinlemiş
 Fayans işçileri canlı bomba olacaktı
YILMAZ ÖZDİL
Batman begins...
"Sülfirik asidin formülü...
ÖMER LÜTFİ METE
Hatay'dan Kazan'a 'boşgörü'
Çağın gerisinde kalmak, en...
UMUR TALU
Linç ve intikam
Hiçbiri bize, hiçbiri "salt...
FATİH ALTAYLI
Asıl bölücüler tribündekiler
Sporu çirkinleştirenler...
ERDAL ŞAFAK
Asla o oyuna gelmeyeceğiz
Tehlike çanları ne zaman...
'Hırçın kız' Katrina
Amerika'nın New Orleans kıyılarını vuran kasırga yönünü doğuya...
Fransa bastırıyor ama...
Chirac'ın "Kıbrıs baskısı" artıyor. Uzmanlara göre dünkü "Türkiye...
7 puan yeter
7 puan yeter
Milli Takımlar Baş Sorumlusu Terim 23 puanla ikinci olabileceğimizi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu