Soya soslu balık
Balıkları iki kat yapılmış alüminyum folyonun ortasına yerleştirin. Yağ, soya sosu, beyaz şarap ve sarmısağı karıştırıp, balıkların üzerine gezdirin. Üzerlerine soğanları yerleştirip, alüminyum folyoyu hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Endivleri yağlanmış tavada ve hızlı ateşte karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Balıkları sotelenmiş endivlerle birlikte servis yapın. (4 kişilik) * 8 adet beyaz etli balık filetosu (800 gr.) * Bir çorba kaşığı zeytinyağı * İki çorba kaşığı soya sosu * Bir çorba kaşığı beyaz şarap * Bir diş sarımsak (dövülmüş) * 2 adet taze soğan (2 cm. verev doğranmış) * 4 adet küçük boy endiv (boyuna ikiye bölünmüş) veya arzu ettiğiniz mevsim sebzesi * Alüminyum folyo
|