Krepte meyve
Unları ve şekeri karıştırın. Yumurta, süt, 1 çorba kaşığı yağ ve limon kabuğunu karıştırıp una, çırparak azar azar ilave edin. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Teflon tavayı bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan yarım kahve fincanı alın, tavaya yayıp, her iki tarafını çevirerek pişirin. Meyveleri soyup, dilimleyin. Kreplerin yarılarına koyup, diğer yarılarını üzerine kapatın. Meyveli krepleri tarçınlı yoğurt ile servis yapın.
(4 kişilik) 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı kepekli un * 1 tatlı kaşığı tozşeker * Bir yumurta (hafif çırpılmış) * 1 su bardağı süt * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu * 1/2 kg. meyveler
Tarçınlı yoğurt: * 400 ml. az yağlı yoğurt 1.5 çorba kaşığı esmer şeker * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tarçın
|