Çilekli karpuz
Karpuzun çekirdeklerini çıkararak 2 cm. küpler doğrayın. Karpuz ve çilekleri bir kapta harmanlayın. Limon kabuğu, limon suyu, sherry, şeker ve suyu, şeker eriyinceye kadar karıştırarak, kapağı açık olarak kaynama noktasına getirip, hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak şurubu meyvelerin üzerine döküp, üzerlerine kapatın ve soğuyuncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis yapın. (8 kişilik) * 800 gr. karpuz * 250 gr. çilek (dörde bölünmüş) * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı sherry * 75 gr. tozşeker * 160 ml. su
|