kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emniyet: "Zübeyir Aydar hakkında 2004 yılında kırmızı bülten çıkarıldı"
Belçika'da PKK'ya yasak
Emniyet: "Zübeyir Aydar hakkında 2004 yılında kırmızı bülten çıkarıldı"
İspanya'da yakalanan PKK'li serbest

Emniyet: "Zübeyir Aydar hakkında 2004 yılında kırmızı bülten çıkarıldı"

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Belçika'da bulunan Zübeyir Aydar hakkında 2004 yılının kasım ayında kırmızı bülten çıkarıldığını, İnterpol Genel Sekreterliği ve Belçika interpolünün bu konuda uyarıldığını bildirdi.

Er, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Belçika'da bulunan ve bugün basın toplantısı yapacağı duyurulan Zübeyir Aydar hakkında kırmızı bülten çıkarılıp çıkarılmadığı sorusu üzerine Er, Aydar'ın 2004 yılının Kasım
ayından bu yana İnterpol Genel Sekreterliği tarafından çıkarılan kırmızı bültenle 181 ülkede arandığını ifade etti. Ramazan Er, Aydar'ın Belçika'da bulunduğu ve bugün basın toplantısı yapacağı bilgisi üzerine İnterpol Genel Sekreterliği ve Belçika interpolünün kırmızı bültenin gereğinin yerine getirilmesi için Türk polisi tarafından uyarıldığını bildirdi.

130 KİŞİ ARANIYOR

Er, bir soru üzerine, PKK/Kongra-Gel'in ABD ve AB ülkeleri tarafından terör örgütü olarak ilan edildiğini anımsatarak, terör örgütünün yurtdışındaki yaklaşık 130 üyesinin arandığını belirtti.

Er, örgüt üyesi Fikret Karaoğlan'ın interpol kurallarına göre iade amaçlı olarak 2 gün önce İspanya'da tutuklandığını açıkladı. Er, yasadışı tüm terör örgütleriyle yasaların verdiği yetki
çerçevesinde mücadele edildiğini ifade etti.

Ramazan Er, kırmızı bülten gereğini yerine getirmeyen ülkeye nasıl bir yaptırım uygulandığının sorulması üzerine, İnterpol Ana Sözleşmesi'ne göre 18 günlük iade amaçlı tutuklamanın söz konusu olduğunu, ancak iadeye sadece yargı makamlarının değil hükümetin de karar vermesi gerektiğini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE

Bir gazetecinin, ''İngiltere terörle sert biçimde mücadele ediyor. Türkiye, neden bunu yapamıyor'' sorusuna, Terörle Mücadele Yasası çerçevesinde terörle mücadele edildiği yanıtını verdi.

Er, emniyetin yeni yasama döneminde Meclis'e sevkedilmesi beklenen yeni Terörle Mücadele Yasası'nda yer almasını istediği düzenleme bulunup bulunmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

''Emniyet teşkilatı olarak, AB ülkelerinde hangi sorumluluklar, görevler varsa bizim Terörle Mücadele Kanunumuzda yer almasını istiyoruz. Yasa tasarısını hazırlayan komisyona Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 8-10 maddelik görüşünü ilettik. Umarım yasa, yeni yasama
döneminde çıkar. Bunlar tamamen TBMM'nin takdirinde olan konulardır.''

Son günlerde karayollarında mıcırdan kaynaklı olduğu öne sürülen trafik kazalarıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Er, yaz mevsimi nedeniyle izin dönemi, yurtdışındaki vatandaşların Türkiye'ye gelişi gibi nedenlerle karayollarındaki araç sayısının ve trafik yoğunluğunun
arttığını söyledi. Er, polis sorumluluk bölgelerinde karayolları bölge müdürlüklerine ve belediyelere gerekli uyarıların yapıldığını anlattı.

Er, kaza raporlarında karayollarının kusur oranının Avrupa ülkelerinden daha düşük olduğunu belirten bir gazetecinin sorusu üzerine de, kaza raporlarında hava ve yol durumu, zemin şartları gibi faktörlere yer verildiğini, takdirin yargıya bırakıldığını ifade etti.

YAKLAŞIK 4 TON EROİN YAKALANDI


Yılbaşından bu yana yapılan uyuşturucuyla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Er, operasyonlar kapsamında 3 bin 3341 olayda 6 bin 728 şüphelinin yakalandığını kaydetti.

Er, operasyonlarda 3 ton 933 kilo 454 gram eroin, 2 ton 281 kilo 692 gram esrar, 21 kilo 570 gram baz morfin, 15 kilo 832 gram kokain, 15 kilo 753 gram afyon, 9 bin 736 adet sentetik ecza, 562 bin 39 adet ecstasy, 1 milyon 594 bin 716 adet captagon, 41 kilo 85 gram asitanhidrit ele geçirildiğini bildirdi.

POLİSLİĞE YOĞUN BAŞVURU

Polis meslek yüksekokullarına yapılan başvurular hakkında da bilgi veren Er, 25 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında 27 bölge merkezine başvuru yapıldığını kaydetti. Er, 2005 üniversiteye giriş sınavında puan türlerinin en az birinden 195 ve daha yukarı ham puan
alanların başvurularının kabul edildiğini belirtti.

Ramazan Er, 21 Ağustos'ta yapılacak sınava 18 bin 139 bayan, 68 bin 292 erkek olmak üzere toplam 86 bin 431 adayın başvurduğunu, 74 bin 528 adayın başvurusunun kabul edildiğini kaydetti. Er, bu yıl 24 polis meslek yüksekokuluna 6 bin 610 erkek, 390 bayan olmak üzere
toplam 7 bin adayın yerleştirileceğini açıkladı.

Er, trafik güvenliği konusunda geçen yıl başlatılan ''Bireysel ve Toplumsal Duyarlılık Yaratma'' kampanyasının bu yıl da sürdürüleceğini ifade etti. Ramazan Er, geçen hafta Türkiye genelinde meydana gelen 120 ölümlü trafik kazasında 142 kişinin hayatını kaybettiğini, 247 kişinin yaralandığını kaydetti.

Er, geçen hafta polis sorumluluk bölgesindeki 143 asayiş olayında 61 kişinin öldüğünü, 123 kişinin yaralandığını, olaylarla ilgili 88 kişinin yakalanarak, adli makamlara sevkedildiğini belirtti. Ramazan Er, geçen hafta 42 terör olayı meydana geldiğini, 71 kişinin yakalandığını bildirdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 ÖSS sonuçları yarın
 Günday'ın inadı tuttu
 Zübeyir Aydar için jet başvuru
 CHP yönetimi: Doğulu vekiller bizi bağlamaz
 Paranın her derde deva olmadığının resmidir
 Türkyılmaz kitaplarını geri alamayacak
 Kalite belgeli ilk müftülük
 AİHM, öğretmenin başvurusunu kabul etti
 Başsavcı Ok: İzlemedeyiz
 Mumcu ikna etti Bağımsız Şirin "Anavatan" dedi
 Kürtçe öğretme isteği suç değil
 Partileşme adımı atan DTH yasal korumada
 Cevap ve düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
Döner...
Claudia Roth, Almanya'daki Türkler'in oyunu...
ÖMER LÜTFİ METE
Üstsüze bakmayan Bakan mı olur?
Üç aylara girdik, ikinci...
FATİH ALTAYLI
İstanbul Formula 1'i hissetmiyor
Bugünden başlayarak...
ERDAL ŞAFAK
www.turkiye.eu
Sonbaharda AB'de sanal ortamdaki sınırlar...
Annenin savaş karşıtı eylemi yayılıyor
Asker oğlunu yitirdiği Irak Savaşı'nı Bush'un çiftliği önünde kamp...
Askerler 'direnişin' son kalesine de girdi
İsrail'in Gazze'den çekilmesine en sert direniş başladı. 1500 aşırı...
YES (Yıldıray-Emre-Selçuk) formülü
YES (Yıldıray-Emre-Selçuk) formülü
Bulgaristan yenilgisi Milli Takım'da moralleri bozmadı. Eylül...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu