kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müzik treni İstanbul yolunda
Müzik treni İstanbul yolunda
48 saatlik bir müzik şöleni

Müzik treni İstanbul yolunda

18 Haziran’da yola çıkan ve Avrupa’nın önde gelen müzik festivallerine farklı ülkelerden gençleri taşıyan ‘Soundwave’ adlı müzik treni, son durağı İstanbul’a yaklaşıyor. Rock’n Coke festivali için 2 Eylül’de İstanbul’a gelecek olan tren, 600 müzik severi The Cure, Korn ve The Offspring gibi büyük gruplarla buluşturacak.

3-4 Eylül tatillerinde Hezarfen Havaalanı'nda düzenlenecek Rock'n Coke festivaline geri sayım sürerken, yabancı müzik severleri festivale taşıyacak olan 'Soundwave' adlı özel müzik treni de İstanbul'a yaklaşıyor. 18 Haziran 2005'te Danimarka'dan yola çıkan Soundwave, Avrupa'yı baştan sona kat eden yolculuğunda, gençleri farklı ülkelerdeki 'Soundwave Festivaller Turu' kapsamındaki festival alanlarına taşıyor. 2 Eylül'de İstanbul'a gelecek olan müzik treni, Rock'n Coke'a olan yoğun ilgi nedeniyle, Sirkeci Garı'ndan festivalin yapılacağı 'Müzik Kasabası'na iki sefer yapacak.

KESİNTİSİZ EĞLENCE
İçinde DJ performansından ritim atölyesine, canlı müzikten diskoteğe kadar müziğe dair her türlü eğlencenin bulunduğu tren, son durağı İstanbul'a Avrupa'nın pek çok ülkesinden tam 600 genç müzik dinleyicisi getirecek. Böylece, tren İstanbul'a gelene dek tam 18 bin kilometre yol kat etmiş olacak. Soundwave'in İstanbul'dan önceki durakları İsviçre, Fransa, İspanya, Hollanda, Yunanistan'dı. SABAH Gazetesi, şu an Almanya'da bulunan müzik treninin eşsiz eğlencesine katıldığında ise, trenin rotası Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dı. Özel olarak tasarlanan, 250 metre uzunluğundaki ve dokuz vagonlu trende gençlerin müzik coşkusuna, Belçika'nın başkenti Brüksel'den Hollanda'ya kadar ortak olduk. Dışı tamamen dans eden gençlerin resimleriyle kaplanan trenin bazı vagonları, yolcu koltukları kaldırılarak bambaşka bir havaya büründürülmüştü. Barlar, tarot falcıları, makyözler, restoranlar ve en önemlisi de, hiç durmayan müzik eşliğinde yapılan dört saatlik Brüksel-Amsterdam yolculuğu, göz açıp kapayıncaya dek geçti. Birbirinden farklı etkinliklerin düzenlendiği vagonlar ise, farklı zevklere sahip müzik dinleyicilerini memnun edecek nitelikteydi. Örneğin bir vagonda gençler DJ performanslarıyla eğlenirken, bir başka vagonda canlı müzik eşliğinde keyifli dakikalar yaşıyor. Ritm vagonunda ise vurmalı çalgılarla herkes adeta kendinden geçiyor. Farklı ülkelerden 320 kişiye ev sahipliği yapan Soundwave, yolculuğunun sonunda Hollanda'nın en büyük açık hava ve dans festivali 'Dans Valley'ye ulaştı. Birbirinden ünlü DJ'lerin binlerce müzik severe keyifli dakikalar yaşattığı festival, yağmur nedeniyle zaman zaman tehlikeye girse de, gençler eğlenmekten ve dans etmekten kendilerini alıkoyamadılar. Çamurun içinde edilen danslar ve ilginç şovlar tam iki gün sürdü.

50 BİN KİŞİ İZLEYECEK
Festivallere sponsor olan Coca Cola'nın Avrupa Müzik Aktiviteleri Müdürü Umut Özaydınlı, trenin geçtiği dokuz ayrı ülkede Türkiye'yi tanıttığını ifade etti. Özaydınlı, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Rock'n Coke'a 50 bin kişinin katılmasının beklendiğini belirterek, şunları söyledi: "Soundwave, üzerindeki 'Rock'n Coke İstanbul' logosuyla, dünyanın dört bir yanından gençleri İstanbul'a davet ediyor. Festivalde bu yıl toplam 38 grup sahne alacak. Yurtdışından ise en az 600 kişi festivale katılmak için İstanbul'a gelecek. Bu tren dünya gençliğini müzikle, barışla ve en önemlisi de birbirleriyle buluşturuyor. Tren İstanbul'a geldikten sonra Sirkeci-Çatalca arasında iki sefer yaparak, gençleri festival alanına götürecek."

İNCİ DÖNDAŞ - HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Soyunmak ve sevişmek beni rahatsız etmiyor'
 Yemeklerde Jolie tatlılarda Pitt
 Kazım Koyuncu anısına 'Hey Gidi Karadeniz'
 'Misi' üzüm türüymüş Rumbir kadın adı değil
 Sinemayı yine krize sokacaklar
 Bundan sonra ben de varım!'
 Soğuk görünüyorum aslında sıcakkanlıyım
 Yenisi için hazırlık!
 Amasya evleri koruma altına alınıyor
 Çamkoru'daki geyikler
 Kadifekale ışıklandırıldı
 Değişim ustası bir serseri: Johnny Depp
 Çekim arasında tekne sefası
 Babalığa Leni'yle alışıyor
 Adaland dünyanın en iyi 10 su parkı arasına girdi
GÜLSE BİRSEL
'İçelim güzelleşelim'in bilimsel ispatı!
Gördüğünüz gibi...
AYŞE TÜTER
Bahçıvan sandalı
Patlıcanları sapları 1,5 cm. kalacak...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Kadın ve erkeğin gezegeni ayrı mı?
Kadınlar erkekleri,...
İşte 2005'in plaj modası
İşte 2005'in plaj modası
Yoksa siz hâlâ tatile gitmediniz mi? Bavulunuza neler koymanız...
Ünlüler huzuru namazda buldu
Ünlüler huzuru namazda buldu
Beş vakit namaz kılan, Umre ve hacca giden ünlülerin sayısı artıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.