kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sihirli anne bebek bekliyor
Sihirli anne bebek bekliyor
Canbebe'den Bebek Bakım Serisi
Türkiye'nin ilk organik sütü
Bebeğiniz sakinleşmiyorsa

Sihirli anne bebek bekliyor

'Sihirli Annem' dizisinde iyilik meleği olarak tanıdığımız, çocukların çok sevdiği İnci Türkay, anne oluyor. 5 aylık hamile olan ve anne olmanın mucizevi bir olay olduğunu söyleyen İnci Türkay'ı, annelik heyecanı sardı....

Sabah yayınlanan çocuk programıyla ve "Sihirli Annem" dizisiyle çocukların gönüllerini fetheden İnci Türkay, gerçek yaşamında da anneliği hissetmenin mutluluğu içerisinde. 9 aylık evli olan İnci Türkay, ilk anda çocuk sahibi olamadıklarını ve bebeklerinin varlığından sürpriz bir şekilde haberdar olduklarını söylüyor. Henüz dünyaya gelmemiş olan bebeğini "Küba bebeği" olarak adlandıran İnci Türkay, bebek dünyaya getirmenin ve anne olmanın mucizevi bir olay olduğunu anlatırken, bu sayede ulvi bir mertebeye de yükseldiğini belirtiyor. İnci Türkay hamileliğini Bebeğim ve Biz dergisine anlattı...

* Çocuk istiyorduk, ama zamanlaması sürpriz oldu. Zaten "Ben çocuk istiyorum" dediğinizde çocuk olmuyor biliyorsunuz. Hele bir de 30 yaşını geçtiyseniz, planlı ve tarihli bir bebek sahibi olamıyorsunuz.

* 33 yaşındayım. Ama yine de yüzdeler düşüyor. Yazın çalışmadığımız zaman çocuk olsun diye düşünüyorduk. Fakat böyle düşünmemize rağmen bir süre çocuk olmadı. Hem tatil hem de yeni yıl kutlaması için Küba'ya gitmiştik. İstanbul'a döndüğümüzde öğrendik ki hamileyim. Yani bebeğimiz "Küba bebeği" oldu. O sırada böyle bir şey olması bizim için sürpriz oldu. Bir çocuk sahibi olacağımız için çok mutluyuz.

* Hamilelik meğer biraz gerilimli bir dönemmiş. Ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum. Her ay 15 günde bir ultrasonda yapılan kontroller, testler çıkabilecek olumsuzluklar. Bütün bunları öğrendikçe insan biraz paniğe kapılıyor ve gittikçe sağlıklı bir çocuk doğurmanın mucize olduğuna inanmaya başlıyor. Ben biraz panik haldeyim ve her şeyi çok bilmek istemiyorum. Bu yüzden cinsiyetini söylemesinler ve sürpriz olsun.

ACAYİP BİR HİS
*
Şaşkınım. Bazen onun içeride olduğunu unutuyorum. Özellikle çalıştığım zamanlarda kendimi kaybediyorum ve sette oradan oraya koşturuyorum. Bana "İnci, dur sen hamilesin" dedikleri anda "Aaa evet, ben hamileyim" diyorum. Benim içimde bir can var ve gerçekten bu çok garip bir duygu. Acayip bir his. İnsan çok değişiyor. Ulvi bir mertebeye eriştim. Gerçekten de öyle, kendimi mertebe atlatmış gibi hissediyorum. Her şeye daha olumlu bakar oldum. Hamile bayanların kapris yaptıklarını ve şımardıklarını söylüyorlar, bende hiç öyle bir şey yok. Benim duygusal değişimimden bebeğim etkilenmesin istiyorum. Acıkmasam bile yemek yiyorum. Çünkü ben beslenirsem, bebek beslenebiliyor. Bebek için yüzmeye başladım. Annelik herhalde böyle bir şey... Anneliğin değerini insan yavaş yavaş anlıyor.

* Eşim Ahmet benden daha mutlu. Bebeğimizin olmasını benden fazla istiyordu. Çok heyecanlı ve bebeğimizi inanılmaz merak ediyor.

* Aslında ben normal doğumdan yanayım. Yani doğurmak bence böyle olmalı. Sezaryenle doğumu çok düşünmüyorum. Doktorun ne söyleyeceği çok önemli.

* Çok heyecanlı gidiyor. Her gün yeni bir şey okuyup, bende bu tür bulgular var mı diye bakıyorum. Bütün gün internetin başındayım. Başka bir şey düşünemez oldum. Bana röportaj esnasında soruyorlar, "En büyük projeniz nedir?" diye. Ben de "Şu andaki en büyük projem bebeğim" diyorum. Başka bir proje düşünemiyorum.

* Bebekle birlikte hayatım değişmeye başladı. Bir kere ilk 3 ay korkunç yorgunluk yaptı. Şimdi geçti biraz, ama yine de akşam saat 10-11 olduğunda tedirgin oluyorum.

HER ŞEY BEBEK İÇİN
*
Tek mutsuz olduğum nokta, çikolata. Beni tanıyanlar çok iyi bilirler, ben çikolata delisiyimdir. Çok fazla çikolata yerim. Ama hamile kaldıktan sonra, doktorum çikolatayı azaltmamı söyledi. Bu beni çok mutsuz ediyor. Bunların dışında çok iyi beslenen bir insanım. Sebzemeyve yerim, eti sevmem, ama balık severim. Önceden 3 öğün yiyorsam, şimdi 5 öğün yemeye başladım. Çünkü bebeğin aç kalma fikri beni çok telaşlandırıyor. Yani kendimle alakam kalmadı. Kendimi taşıyıcı anne olarak görüyorum. Ben bir aracıyım şu an ve her şey bebek için.

EN AZ 11 KİLO ALMALIYIM
*
Ben zayıf hamilelik taraftarı değilim. Tabii bir kadın hamileliği boyunca 20 kilo alsın demiyorum. Ama her şeyin bir standardı var. 5-6 kiloyla da bebek doğurabilirsiniz. Ama sonradan nelerin çıkacağını kimse hesap edemez. Zaten bir anne olarak insan bu minicik bebeğe kıyamaz. Ben açıkçası normal bir hamilenin en az 10-11 kilo alarak doğurması taraftarıyım. Ben de bunun için gayret ediyorum. Kilo almaya da başladım. 10-11 kilo almam gerektiğini düşünüyorum. Sağlıklı bir hamilelik için okuduklarıma ve doktorlarımın söylediğine göre bu kadar almak gerekiyormuş. Ancak bu şekilde sağlıklı bir çocuk doğurabiliyorsunuz.

* Ben çok doyumsuz bir insanım. Küçüklüğümden bu yana çok mutlu bir aile ortamında büyüdüm. Hayattaki tek idealim evim, kocam, çocuklarım ve köpeklerim olmasıydı. Hep bu arzuyla yaşadım. Kariyer, meslek ve her şey benim için ikinci sıradadır. Ama şu ana kadar karşıma öyle biri çıkmadığı için belki de, gözümü kapattım ve çalıştım. Ahmet'le tanıştıktan sonra oldu her şey. Onu görünce "Bu adamla aile olabilirim, bu adamla çocuğumuz da olsun ve hep birlikte olalım" diyebildim.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bu başrol ciddi ciddi onu oyuncu yapacak
 30'lu yaşlara özel partinin ikincisi bu gece
 İzel Fatsa'da sakat ayağıyla konser verdi
 Pink Martini: İstanbul bizim için çok özel
 Akvaryumların sevimli dostları
 'Ünlüler kampta' Seray stüdyoda
 Dostlar için el emeği hediyeler
 Tüm dünya Reina'daki F1 partisini izleyecek
 Bikinili Hülya sanatçılara dert oldu
 Ona tuzak kurun!
 Kova'nın ilacı Yay ile Terazi
 Yakılacak fotoğraflar
 Yardım sevmez Cindy
 Tatil için de gelecek
 Dövmelerinden bıktı
 Haydi çocuklar tiyatroya!
 Anneler ve yavrularına
RAHŞAN GÜLŞAN
Kıldan tüyden meseleler
İstanbul'a geldiğimden beri...
HAKAN & UTKU
En'kor'men 'Kor'can Karar 'Kor'dan haber bültenini...
AYŞE TÜTER
Yazlık salata
Isıtılmış yağa salam ve kabakları...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Aile Dayağı
* Merhaba Bengi Hanım biz...
Meme rekonstrük-siyonu sorunları en aza indiriyor
Meme rekonstrük-siyonu sorunları en aza indiriyor
"Hastanın karın, sırt ya da kalçasından alınan dokularla, meme...
Kalp krizine yol açmıyorlar
Kalp krizine yol açmıyorlar
Cinsel sorunlar için kullanılan ilaçların, diğer ilaçlardan farklı...
Picasso'nun eserleri İstanbul'a geliyor...
Picasso'nun eserleri İstanbul'a geliyor...
Sakıp Sabancı'nın kurduğu müzeyi dünyanın en önemli müzeleri arasına...
Side'de bir su cenneti...
Side'de bir su cenneti...
Turizm cenneti Antalya'da her yıl onlarca yeni otel açılıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.