Peynirli patates
Patatesleri verev olarak 4 kalın daire şeklinde kesin. Un, parmesan peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir buzdolabı torbasına koyun, torbanın ağzını kapatın, sallayarak iyice karıştırın. Patatesleri de torbaya koyun ve tekrar sallayarak patatesleri peynirli malzeme ile iyice bulayın. Yumuşatılmış tereyağı ile 35x25 cm. ebatlarında sığ kenarlı bir fırın kabının içini ve kenarlarını yağlayın. Patatesleri yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve sıcak servis yapın. (6 kişilik) * 6 adet orta boy patates * 1 çorba kaşığı un * 20 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş) * 60 gr. tereyağı (yumuşatılmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|