kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Önerilerimi saçma bulanlar benden fikir alıyor!
Önerilerimi saçma bulanlar benden fikir alıyor!
Laetitia Casta da onunla zayıfladı

Önerilerimi saçma bulanlar benden fikir alıyor!

Yarattığı 8.0.4. adlı programladünyada milyonlarca insanızayıflatan Fransız bitkiselbeslenme uzmanı Eric Favre, önceleri kendisinin insansağlığıyla oynadığı iddiasındabulunan diyetisyen veeczacıların, FDA (AmerikanBesin ve İlaç İdaresi) onayı vebaşarılarını gördükten sonrakendisinden fikir almayageldiklerini söylüyor.

Uzun süredir bir çorba diyeti modasıdır gidiyor. Hâlâ bunun ne olduğunu bilmeyenler olduğu gibi, bu diyeti test eden ve 8 günde ortalama 4 kilo veren yüzlerce insan var. 'Yüzlerce' kişi sadece Türkiye'de... Dünyada ise milyonlarca kişi var. Üstelik bu diyetten sonuç alanlar sadece kadınlar değil. Çünkü okuyacağınız diyet programı ile erkekler çok daha hızlı kilo verebiliyor. Okuyanlar, deneyenler iyi biliyor. Programın adı 8.0.4. Açılımı ise; 8 günde, 0 zorluk ve 4 kilo. Programın yaratıcısı Fransız bitkisel beslenme uzmanı Eric Favre, 4 kilonun ortalama bir kilo kaybı olduğunu, daha çok kilo vermeye ihtiyacı olanların daha fazla, daha az ihtiyacı olanlarınsa bu programla daha az kilo vereceğinin altını çiziyor. Program, bitkisel destekleyici tabletler, yine gıda takviyesi olarak alınan bir solüsyon ve lahana çorbasından oluşuyor. Çorbayı sınırsızca içebiliyorsunuz, ancak dikkat etmeniz gereken tek şey, programla birlikte size sunulan diyet listesine harfiyen uymanız. Hatırlatmak gerekir ki, aç kalmak gibi bir durum kesinlikle yok...

'PROGRAMIM FDA ONAYLI'
* Doktorlarla aranızdaki fark nedir?
Kullanılacak bitkilerin, doğal destekleyicilerin ne tip yan etki yapıp ne tip toparlama yapacağına kavramına ben teknik olarak daha hakimim. Öyle ki bir süre sonra doktorlar bildiğim pratik bilgiler nedeniyle bana gelmeye başladı. Kendi kontrolleri altında olan profesyonel futbol ve basketbol takımlarının antrenmanlarını gıdaya nasıl adapte etmeleri gerektiğini öğrenmek için bana geliyorlar.
* Daha önceki röportajlarınızda Fransa'da pek sevilmediğinizi söylediniz. Bunun nedeni nedir? Öncelikle yaptığım işin insan sağlığını tehdit ettiğini iddia ettiler. Ancak tüm dünyada satılan birçok bitkisel destekleyici markada bile olmayan FDA onayı (AmerikanBesin ve İlaç İdaresi) var benim

benim programımın. Bırakın benim gibi bir Fitonütrisyonist'i, bilim dünyasındaki insanlar bile aralarında kutuplaşıp kavga edebiliyor. Dolayısıyla benim artılarımı hisseden ve buna ciddi anlamda karşı gelen doktorlar mevcut.
* Peki size karşı duran doktorların savunması nedir? Sizin kullandığınız program tamamen doğalsa ve üstelik FDA onayı da varsa bu tepkinin nedeni ne? Birincisi ben bir bilim adamı statüsünde, bir doktor statüsünde değilim. Bu rahatsızlık veriyor. Bir diğer konu, sağlıklı ve patolojik anlamda sıkıntısı olmayan insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyorum. Onlarınki ise sadece bir hastalık anında getirdikleri bir çözümden ibaret. Dünya genelinde de şu andaki en çok ihtiyaç duyulan piyasa, insanların doğal yollarla kendilerini nasıl daha iyi, daha güzel hissederim arayışını yaşadıkları piyasa. Şu anda bu piyasanın durumu patlama noktasında ve ben burada iyi bir yere sahibim. Burada bizim önlem mahiyetinde verdiğimiz taahhütler olduğu için bütün kimyevi ilaç üreticilerin ve laboratuvarların düşmanı konumundayız.
* Şimdi dünyada programınızı kullanarak sağlıklı bir şekilde kilo veren milyonlarca insan var. Size gelen tepkilerde bir değişiklik oldu mu? Ben 20 yıldır ben bu sektördeyim ve sayısını bilmediğim kadar dava açıldı. Eczacılar birlikleri, diyetisyenler, sendikalar ve daha birçok grup ve kişi dava etti beni. Gerekçeleri de 'burada yazanlar palavra, burada yazanlar insan hayatına zarar verebilir' oldu. 6 yıl sonra bana dava açan kişi ve gruplar tarafından en çok tavsiye edilen programlardan birini üretmiş konumdayım.

ÇÖZÜM ANINDA GÖRÜLÜYOR
* 8.0.4 programı, sağlıklı olarak kilo vermede gelinebilecek son nokta mı?
Bütün eczanelerde bulabileceğiniz ve programı olan tek ürün budur. Fransa'da ya da Avrupa'da olsun 8 günde 4 kilo taahhütünü verebilen ve bunu resmi bir ortamda yapan bir tek bu program var. Bu ürün kesinlikle bir mucize ürün olarak yorumlanmamalı. Yemek biçiminin, gıda alışkanlığının yine gıda olan takviyelerle desteklenmesi tehlikeli bir şey değil. Şeker ve yağ depolarının boşaltılmasına hızlı bir şekilde yardımcı olup anında çözümünü görebildiğimiz bir program bu.
* Türk pazarına da girdiniz. Türk kadını hakkında ne düşünüyorsunuz? Türk kadınlarını süslü, bakımlı ve güzel buluyorum. Ortadoğu ve Akdeniz karışımı gibi gördüm Türk kadınlarını. Bakışlarda, davranışlarda kültürel bir mirasın dokunuşları hissediliyor.

SEZEN BAŞARAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Son Gülen Adam' yayınlanmayı bekliyor
 'Büyülü Fener' tamam Kadirizm'e devam
 Gece hayatının cool patroniçesi
 Büyük Yarış'ta Tülin Şahin de yerini alıyor
 Reklam yarışında zafer Gamze'nin oldu
 Buram buram zeytin ve kekik kokan ada:Cunda
 Eğlenceli misiniz
 İçime duygu düşüren her şey şiirim olur
 Ne yalvar, ne tehdit et ortada buluşmaya gayret et
 Örnek'in belgeselinde 'Hürrem Sultan' olacak
 Küre Dağları büyülüyor
 Duman ortalığı toz duman edecek
 Bengü 'Gel Gel' yükseliyor...
 Ünlülerin vokalisti albümlendi
 Çocuklara doğal havuz
 Doğayla uyum içinde
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ekmekli çıtır piliç
Ekmek kırığı,...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
İş yerinde ilişki ve aldatma
İş yerinde ilişkiler ve...
Kent yaşamının hem olumlu hem de olumsuz yönleri var
Kent yaşamının hem olumlu hem de olumsuz yönleri var
Cinsel hayat söz konusu olduğunda da, şehirli çiftlerle taşralı...
Kendini hayır işlerine adadı
Kendini hayır işlerine adadı
'Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi' olan güzel aktris...
Aşkını bulunca işleri durdurdu
Aşkını bulunca işleri durdurdu
Pop müziğin sevilen sesi Serdar Ortaç, aşık oldu. Kumsal Dergisi'nin...
Kısaparmaklar'a ikinci bebek geldi
Kısaparmaklar'a ikinci bebek geldi
Müzik dünyasının 'türkü baba'sı Fatih Kısaparmak, 14 yıl aradan sonra...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.