kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prof. Dr. Bengi Semerci @ SABAH
 
İş yerinde ilişki ve aldatma
Bir İlişki Bir Aldatma

İş yerinde ilişki ve aldatma

İş yerinde ilişkiler ve onların yarattığı sorunlar, sıkça yardım için başvuru nedeni olmaya başladı. Başvuran kimi zaman ilişkinin taraflarından biriyken, kimi zaman da iş yerinin dışındaki eş oluyor. İş yerinde ilişkinin ya da aldatmanın, dışardan biriyle olan ilişki ve aldatmayla farkları var mı? Belki örnekler, yaşama açısından değil ama ilişki süreci ve sonrası için oluşan farkları ortaya koyabilir. Birçok şirket, kendi iş yerinde iki elemanı arasındaki ilişkiyi hoş görmüyor. Tabii "ilişki yasaktır" demek, hak kısıtlama anlamına geleceğinden, genellikle birinin iş değiştirmesini istiyorlar. Çünkü bu ilişkilerin, iş yerinde verimi düşürdüğünü savunuyorlar. Üstelik, sadece ilişkide olan iki elemanın değil, onlarla meşgul olacak olan diğer elemanlarınkini de. Üstelik, iş yeri hiyerarşisinin bozulduğu, diğer elemanların kendilerini haksızlığa uğramış hissettiklerini, işe olan güvenlerinin sarsıldığını ileri sürüyorlar. Eğer çiftlerden biri ya da her ikisi evliyse, eşlerle evde olan huzursuzluğun iş yerindeki verime etkisi ve aldatılan eşin iş yerinde çıkarması olası rezalet de artı risk sayılıyor.

NİÇİN İŞ YERİ?
İş yeri ilişkilerinin çeşitli nedenleri vardır. Bu neden kişinin yaşına, bulunduğu düzeye ve kendi kişilik özelliklerine göre değişebilir. Özellikle büyük hacimli iş yerleri, çalışan insanların başkalarıyla karşılaşmaları için iyi fırsattır. Hele gününün büyük kısmını orada geçiren, farklı sosyal çevrelere girmek için iş dışı zaman bulamayanlar için, iş adeta yaşamın kendisidir. Buna birlikte geçirilen uzun saatler de eklenince, yakınlaşmalar kaçınılmaz olabilir. Kişilik özelliklerine gelince, çekingen, insanlarla tanışmakta zorluk çeken kişilerin, yakınlık kurmaları için iş uygun bir ortam olabilir. İş yeri koşullarında oluşan yakınlaşmaları, konuşmaları, esprileri gerçek olarak algılayabilir. Bunun sonucu oluşacak hayal kırıklığı, iş veriminin düşmesinden öte ruhsal sorunlara yol açacaktır. Bazen evde olan huzursuzluk, evdeki eşten daha uzun geçirilen vakit, sorunları anlayışla dinleyen bir arkadaş, ilişki için iyi bir neden sayılabilir. Başlangıçta sorunların paylaşılması için başlayan bu dostluk, bir ilişikiye, bu ilişki de yeni sorunlara yol açabilir.

İÇİNDEN ÇIKILMAZ
İçinden çıkılmaz hale gelen üçgene, iş yerinde çıkabilecek sorunlar da eklenince kendinizi mahkemede ya da psikoterapide bulabilirsiniz. Tabii, ikisinin birden olma olasılığı da yabana atılamaz. Bir başka ilişkinin kahramanı genç ve hırslı eleman olabilir. Yükselmenin, önemsenmenin ve isteklerini elde etmenin yolu olarak, iş yerinde yöneticiyle kurulan bir ilişki olarak görebilir. Bunun en büyük riski, işlerin aksaması değildir. Risk yalana inanma, yöneticinin değişmesi, ilişkinin açığa çıkmasıyla artık yükselebilecek bir iş kalmaması gibi sıralanabilir. Bir de orta yaşı geçen erkekler var tabii. Kolayca kurulabilen, iş yerinde oluşturduğu hayranlığı ve gücü doruklara çıkaracak, kendi düzeyindekiler tarafından hayranlıkla onaylanacak ilişkiler. Ama ilişkinin idaresini elinden kaçırma, peş peşe yapılan hatalar, arttığını düşündüğü gücü ve hayranlığı kaybederek sıradan olma gibi kayıplar, aldatılan eşe yakalanmayı en önemsiz sonuç haline getirebilir. Her şeye karşın, aşkınız iş yerinde olabilir ve onun için diğer şeyleri kaybetmeyi göze alabilirsiniz. Bu arada iş yerinde tanışıp, ömür boyu mutlu olan çiftleri de unutmamak gerekir. Bu çiftlerin aynı işyerinde çalışmaktan hoşlanmadığını da...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Müstakbel alkolizm: DİPSOMANİ   / 07-07-2005
 Ruhsal hastalıkların olmadığını, ilaçların zararlı olduğunu söyleyenler   / 04-07-2005
 Eş (Evlilik) terapisinin temelleri (2)   / 02-07-2005
 Eş (evlilik) Terapisi nedir?   / 30-06-2005
 Ceza-ödül sistemi ve çocuk   / 27-06-2005
 Haz   / 25-06-2005
 Medya ve psikiyatri   / 23-06-2005
 Sünnet mevsimi   / 20-06-2005
 Unutulan adam: BABA   / 18-06-2005
 Histrionik kişilik   / 16-06-2005
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ekmekli çıtır piliç
Ekmek kırığı,...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
İş yerinde ilişki ve aldatma
İş yerinde ilişkiler ve...
Kent yaşamının hem olumlu hem de olumsuz yönleri var
Kent yaşamının hem olumlu hem de olumsuz yönleri var
Cinsel hayat söz konusu olduğunda da, şehirli çiftlerle taşralı...
Kendini hayır işlerine adadı
Kendini hayır işlerine adadı
'Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi' olan güzel aktris...
Aşkını bulunca işleri durdurdu
Aşkını bulunca işleri durdurdu
Pop müziğin sevilen sesi Serdar Ortaç, aşık oldu. Kumsal Dergisi'nin...
Kısaparmaklar'a ikinci bebek geldi
Kısaparmaklar'a ikinci bebek geldi
Müzik dünyasının 'türkü baba'sı Fatih Kısaparmak, 14 yıl aradan sonra...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.