kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Londra patlamalarla sarsıldı
ANSA: ''Gizli örgüt, İtalya ve Danimarka'ya da Irak ve Afganistan'daki askerlerini geri çekmeleri uyarısında bulundu''
400 km'lik Londra metrosu 12 hatta işliyor
Görgü tanıkları faciayı anlatıyor
IRA: "Patlamalarla ilgimiz yok"
G-8 liderleri bildiri yayımlayacak
Covent Garden'ı askerler koruyor
Dünya liderleri kınadı
Erdoğan: Medeniyetlere karşı yapılmış bir saldırı
Gül: Saldırılar terör boyutlu

Erdoğan: Medeniyetlere karşı yapılmış bir saldırı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da bugün yaşanan saldırıların, her şeyden önce insanlığa karşı, medeniyetlere karşı yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, teröre karşı ortak mücadele çağrısında bulundu..

Erdoğan, ''Bir dayanışmanın bu alanda olmasının gerektiğini ve bir sebep-netice ilişkisi olduğunu bilmemiz, terörün sebeplerini de ortadan kaldırmamız gerektiğini bilmemiz gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Sun Valley Konferansı çerçevesinde Türk ve yabancı gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısına, İngiltere metrosuna yapılan saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Dünkü konuşmasında da küresel terör üzerinde durduğunu ve küresel barışın önemi üzerinde özellikle vurgu yaptığını belirten Erdoğan, ''Her şeyden önce bu olay insanlığa karşı, medeniyetlere karşı yapılmış bir saldırı'' dedi. Kendilerine ulaşan ilk haberlere göre, bu saldırılarda 33 kişinin öldüğünü ve bin civarında yaralıdan 45'inin çok ağır durumda olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Teröre karşı yaklaşık 40 bin insanını kaybetmiş bir ülkenin Başbakanı olarak, evladı olarak, tabii bundan acımız bizim çok daha büyük. Nitekim hafta içinde yine bir değişik saldırıyı biz ülkemizde yaşadık ve tren raylarımıza döşenen mayınlarla 6 evladımızı kaybettik. Bunlar asker evlatlarımızdı, şehit oldular. O zaman da açıkladık, yine açıklıyoruz, bundan sonra da açıklamaya devam edeceğiz. Teröre karşı bir ortak mücadelenin olması gerektiğini hep vurguladık. Ortak inisiyatifin içerisinde Türkiye'nin her zaman yer almaya hazır olduğunu vurguladık. Bunun dininin, milliyetinin, ırkının ve vatanının olmadığını hep vurguladık, vurguluyoruz. Nerede, ne zaman, kimi, niçin, nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen olduğunu hep vurguladık, vurguluyoruz. Bundan sonra da vurgulamaya devam edeceğiz, ama bir dayanışmanın bu alanda olmasının gerektiğini ve bir sebep-netice ilişkisi olduğunu bilmemiz, terörün sebeplerini de ortadan kaldırmamız gerektiğini bilmemiz gerektiğine inanıyorum.'' Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Toni Blair'ın şahsında tüm İngiliz halkına ve bu saldırıda ebediyete intikal edenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara şifa diledi.

İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

''Bu terörle mücadelede bizler yine aynı konumdayız, aynı noktadayız, çünkü terörle mücadeleye ülkemizde aynı şekilde devam ediyoruz'' diyen Erdoğan, bunun sadece sınırları belli olan bir sıkıntı olmadığını, sınırları belli olmayan bir sıkıntı olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Özellikle istihbarat örgütlerimizin birbirleriyle olan dayanışmaları ve bu dayanışma neticede meydana gelecek olan bilgilerin belli bir havuzda toplanması suretiyle buna karşı tedbirlerin geliştirilmesinin gereğine de inanıyor ve savunuyorum'' dedi. Irak'ta kaçırılan Mısır büyükelçisinin de öldürüldüğü haberini aldıklarını belirten Erdoğan, ''Bundan dolayı da yine Mısır halkına başsağlığı diliyorum ve terörü, nereden gelirse gelsin, gerek şahsım ve millet olarak lanetlediğimizi açıkça ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

''TOPLANTILAR CİDDİ KAZANIMLARA VESİLE OLACAK''

Başbakan Erdoğan, dün sabah başlayan Sun Valley toplantılarında yaptığı sunumda ağırlıklı olarak İslam ve demokrasi konularına değindiğini dile getirerek, toplantının soru-cevap bölümüyle birlikte olumlu bir neticenin hasıl olduğuna inandığını kaydetti. Erdoğan, ''İnanıyorum ki, iş dünyasının ABD'deki ağırlıklı, güçlü temsilcilerinin bir arada olduğu bu toplantılarımız, dünyanın geleceği noktasında da özellikle düşünsel bir bütünlüğe gitme noktasında veya bunların müzakere masasına yatırılması noktasında, çok ciddi kazanımlar elde etmemize vesile olacaktır. Dün de ifade ettiğim gibi, küresel barış birbirimizi anlamak, yakından daha iyi tanımaktan geçiyor'' dedi. Bazı şirketlerin yönetim kurulu başkanlarıyla ve CEO'larıyla (üst yönetici) birebir görüşmelerinin olduğunu da ifade eden Erdoğan, bunun içinde medya dünyası, bilişim teknolojisinin ağırlıklı temsilcileri ve sağlık sektöründen temsilcilerin yer aldığını kaydetti. Kendileriyle akşam saatlerine kadar devam eden ikili görüşmeler yaptığını belirten Erdoğan, ''Tabii içlerinde ülkemizde yatırımları olanlar olduğu gibi, olmasını istediğimiz firmalar da vardı. Temennim odur ki, bu attığımız adımlarla ülkemize doğrudan yabancı sermayenin girmesi konusunda olumlu gelişmeleri yakalarız'' diye konuştu. Erdoğan, bugün San Francisco'ya geçeceğini belirterek, burada bir düşünce kuruluşunda konuşma yapacağını ve Türk vatandaşlarıyla bir toplantı gerçekleştireceğini bildirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Gazze'den geri çekilme
 Talabani: Silahlı gruplarla görüşülmüyor
 Kyoto protokolü için anlaşamadılar
 İkinci raund da Blair'in
 Göstericiler kendi kanunlarını yazdı
 Avrupa'da doğum günü kutladı
 Williams kardeşler rol için kapışacak
 Fransızlar, Türkiye karşıtı atağa geçti
 İngiliz ordusuna Viagra dopingi
 İran ve Irak arasında ilk temas
 'FransAlmanya bitti'
 Prens Albert resmen babalığı kabul etti
 Meksikalı anne altız dünyaya getirdi
 Cruise'un ayakları yerden kesildi...
 Johnny Depp Kidman'ı istiyor
 40 yaşüstü erkekte sertleşme sorunu
SOLİ ÖZEL
Yeniden yapılanma
Ortadoğu'da çöken bir düzenin...
Pires piresi
Pires piresi
Fransız yıldız, G.Saray'dan senede 2 milyon 750 bin Euro ile 3 yıllık...
Pandi-ani dönüş
Pandi-ani dönüş
Carew'in yerini doldurmak isteyen Beşiktaş, Uruguaylı yıldızı...
Erdoğan'ın türban formülü
Erdoğan'ın türban formülü
Ankara'dan Sun Valley'e yaklaşık 23 saat süren yolculuk sırasında...
Koalisyonlar asansör boşluğuna düşmek gibi
Türkiye ekonomisinde başlangıçtan beri istikrar içinde geçen büyüme...
Denktaş'a devlet şeref madalyası
Cumhurbaşkanı Sezer "Türk ulusu üstün hizmetlerinizi unutmayacak"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu