kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Cumhurbaşkanını bu parlamento seçecek"
ABD gezisi değerlendirmesi
Demokrasi yoluna taş dökenler Muratlarına eremeyecek
CHP: 'Cumhurbaşkanlığı koltuğuna bir mollayı oturtmak istiyorlar'

"Cumhurbaşkanını bu parlamento seçecek"

AKP Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan son günlerde ortaya atılan Cumhurbaşkanlığı ve erken seçim tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimini zamanı geldiğinde bu parlamento yapacaktır" dedi.

Erdoğan konuşmasında bu iddiları gündeme getirenler için "Bir mum yaksınlarda aydınlansınlar. Karanlıktalar şu an. Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl yapılır. Hepsi bilinsin. Vakti zamanı geldiğinde seçimi bu parlamento yapacaktır. Genel seçimlerin yapılmasına 6 ay kala seçimlerin yorgunluk nedeniyle yapılmaması saygısızlıktır. Bunu bir millet vekilinin söylemesi kendisine saygısızlıktır başta. Bu parlamento vakti geldiği zaman bu seçimi yapacak onlar da bunu görecek" dedi.

"İDDALARI ORTAYA ATANLARIN TÜRKİYE'YE YAPACAK BİRŞEYİ KALMAMIŞTIR'

Başbakan
Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Erken seçim iddialarını gündeme getirenlerin bu ülkeye yapacağı hiçbir şey kalmamıştır. Böyle bir zabmanda siyasetin içini boşlafla ve ucuz polemiklerle dolduracak olanlar karşılarında AK Partiyi bulacaklardır. Bunların yaptığı gölge oyunudur. Bizi seviyesizlik minderine çekmek isteyenler o minderde yanlız kalacaktır. Siyasetin yeniden bu milletin umudu olmaya başladığı şu zamanlarda kendini yenilemeyenlerin hali budur. Onalara tavsiyem bu milletin sesini biraz dinlesinler. Yoksa içeriği önceden kestirilen söylevlerle bir yere varılamaz"

"BİZİ SEVİYESİZLİK MİNDERİNE ÇEKMEK İSTEYENLER O MİNDERDE YALNIZ KALACAKLARDIR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına son noktayı koyduğunu açıklayarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl yapılır, ne kadar zaman da yapılır, bunların hepsi bellidir. Vakti zamanı geldiğinde bu seçimi bu parlamento yapacaktır" dedi. TBMM AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim tartışmalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimine daha iki yıllık bir sürenin olduğunu hatırlatan Erdoğan, "AK Parti'nin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimi yoktur.

Bunu gündeme taşıyanlar bu ülkeye verebilecek hiçbir şeyi olmayanlardır." diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde parlamentonun seçime gitme önerisini getiren CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Hiçbir önerisi olmayan anamuhalefet şu anda şaçma sapan teklifleriyle ülke gündemine bir şeyler getirme gayretinde. Bir mum yaksınlar da aydınlatsınlar; karanlıkta kaldılar. Buna çok ihtiyaçları var." dedi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl yapılır, ne kadar zaman da yapılır, bunların hepsi bellidir. Vakti zamanı geldiğinde bu seçimi bu parlemento yapacaktır." diyerek, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına son noktayı koyduğunu açıkladı.


CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un seçimlere 6 ay kala yorgun olarak nitelediği parlamentonun cumhurbaşkanı seçimi yapmamak gerektiği sözlerini büyük zaaf olarak değerlendiren Erdoğan, "Bir defa bu ifade bir milletvekilinin kendine saygısızlığıdır. Kimsenin bu parlamentonun enerjisinin ölçme aleti kendi eline verilmemiştir. Bu da böyle biline. Bu parlamento bu görevi gayet asil bir şekilde yapacak; onlara da gerekli dersi vakti saati geldiğinde verecektir." şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, CHP'nin gölge oyunları ile Türkiye'yi meşgul etmek istediğini, ancak milletin bu ücretsiz gölge oyunlarına prim vermediğini vurgulayarak, "Bizi seviyesizlik minderine çekmek isteyenler o minderde yalnız kalacaklardır." dedi.


'TÜRKİYE'NİN ARTIK, 3 KASIM ÖNCESİNE DÖNME DİYE BİR NİYETİ YOK''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 3 Kasım öncesine dönme niyeti olmadığını söyledi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara değindi. ''3 Kasımlara dönme gayreti içinde olanlara sesleniyorum; boşuna gayret etmeyin. Türkiye'nin artık 3 Kasım öncesine dönme diye bir niyeti yok'' diyen Erdoğan, ülkenin gündemini boş kavgalarla, kısır çekişmelerle, 'en doğruyu ben bilirim', 'her kuralı ben koyarım' büyüklenmeleriyle karartmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını, AK Parti'nin böyle bir anlayışı, stratejisi ve taktiği olmadığını kaydetti.

Ülke için söyleyecek sözü olanın, başlarının üstünde yeri olduğunu, ama yeni ufuklara doğru ilerlerken siyasetin içini boş lafla, ucuz polemikle doldurmaya uğraşanların, karşılarında AK Parti Grubu'nu bulacağını belirten Erdoğan, ''Eskiden, biliyorsunuz gölge oyunları vardı. Bunlar, şimdi gölge oyunlarıyla Türkiye'yi meşgul etmek istiyorlar. Ücretsiz gölge oyunlarına gerek yok, yorulmasınlar. Çünkü bunlara da millet prim vermiyor. Bunu, böyle bilmeleri lazım. Açıkça söylüyorum; bizi seviyesizlik minderine çekmek isteyenler, o minderde yalnız kalacaklardır'' diye konuştu.

Siyasetin yeniden milletin umudu olmaya başladığı bir dönemde, kendini yenileyemeyen, söylemini güncelleyemeyen, milletin önüne hal çaresi koyacak vizyonu bir türlü edinemeyenlerin halinin ''acıklı'' olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Onlara tavsiyem; biraz bu milletin sesine kulak versinler, bu milleti biraz dinlesinler, ama yakından dinlesinler; içine girerek dinlesinler. Bizim yaptığımız gibi, bu milletin beklentilerini, bu insanların mutluluğunu siyasetlerinin ana hedefi haline getirsinler. Siyaseti sahici kılan, bu ülkeye yararlı kılan, erdemli kılan mihenk budur. Yoksa içeriği önceden rahatlıkla kestirilebilen açıklamalarla siyaseti gürültüye boğmakla kimsenin varabileceği bir yer yoktur. Geriye dönüp bakınız, bu üslup kimlere ne getirmiştir, görün. Ya bu ülkeye yararlı olacak siyaseti düşünüp, fikredip ortaya koyunuz ya da yeni bir geleceğe doğru koşar adım ilerlemekte olan bu millete daha fazla gölge etmeyin. Yoksa bu millet, zihinsel ağırlıklarından kurtulmayı gayet iyi bilir, bunu da özellikle hatırlatmak isterim. 2.5yıl içinde bu ülkenin gerçekleştirdiği bu büyük atılımın, bu büyük değişimin enerjisini bu millet nereden buldu zannediyorsunuz. Eski alışkanlıklarınızdan kurtulun, bu milletin heyecanına ortak olun. Bakın sizler de rahatlayacak ve inanıyorum bu ülkeye gerçekten katkıdabulunmanın yollarını bulacaksınız. Yeter ki samimiyetle düşünün. Büyükbir samimiyetle söylüyorum, o zaman en büyük destekçiniz de yine biz oluruz.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Türban krizine Gül'den tepki
 Gazeteciler Yüce Divan'da tanık olarak dinlendi
 "Fransa, Türkiye'nin umutlarını frenliyor"
 Eski Rum Bakan Themistokleus'tan itiraf
 CHP'ye sine-i millet resti
 CHP'li İnce'den Bilal Erdoğan'a 'hodri meydan'
 'Kimse gölge taşlamasın'
 Arınç'a Hindistan'dan misafir
 Yüce Divan'da 9 tanık dinlenecek
 AKP'den 'AK patronlar' haberine tepki
 Şenkal Atasagun emekli oldu
 Eski Mardin vekili vefat etti
 Başbakanlık önünde eylem
 Orgeneral Özkök Kazakistan'a gitti
 Aile hekimlerine 5 bin 500 YTL maaş
 İkizlerin kararan dünyası
MAHMUT ÖVÜR
Siyasette 'orta sınıf' hareketi
Türkiye'de mevcut merkez...
MUHARREM SARIKAYA
Kıbrıs satrancı...
AB dışişleri bakanlarının Gümrük...
YAVUZ DONAT
Demirel'den Çankaya formülü: Kavgasız, kansız,hilesiz,...
Mahkemede yüzleşecekler
Emel Sayın'ın "Adımı Necdet Üruğ'la 1. MİT Raporu'na Semra Hanım...
Ankara'ya İsveç'ten prenses konuk
Başbakan Erdoğan, İsveç'in Veliaht Prensesi Victoria'yı...
Sınavı geçen üniversiteye girebilmeli
Sınavı geçen üniversiteye girebilmeli
Boğaziçi Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder...
Anneye yalvarış
Anneye yalvarış
Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine türbanlı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu