kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İsteyince her şey olur
İsteyince her şey olur

Sarıyer'deki bir devlet okulu, spor salonu olmamasına rağmen tenisten karateye, güreşten futbola kadar pek çok dalda başarıya ulaşan sporcular yetiştiriyor.

ENKA, TED ve belediyeye ait spor tesislerini antreman yapmak için kullanan Osman Saçmacı İlköğretim Okulu'nun 1300 öğrencisinden 400'ü, müdürleri İskender Menkü'nün de verdiği destekle, hem derslerinde hem de sportif alanda başarıdan başarıya koşuyor. Kimi zaman bir spor klübünün kimi zaman ise belediyenin kapısını çalarak antreman yapacak bir alan istiyorlar. İzin çıktıktan sonra da eşofmanlar giyiliyor ve sıkı bir çalışma başlıyor. Bu çalışmalar meyvelerini vermeye başlamış bile. Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, tenisten biniciliğe, güreşten futbola, voleyboldan masa tenisine, atıcılıktan karateye, eskrimden atletizme kadar birçok spor dalında başarıyla mücadele eden sporcular var. 1300 öğrencisi bulunan okulun 400'ü lisanslı olarak spor yapıyor. Hepsinin dersleri de çok iyi.

HEM KOÇ HEM MÜDÜR
Öğrencileri sporla buluşturan isim ise dört yıldır okulda görevli olan, eski futbolcu ve voleybol antrenörü İskender Menkü. 30 yıllık eğitimci olan Menkü okulun idari işlerle ilgilenmekten çok, öğrencilerin derslerin yanı sıra sosyal alanda da başarılı olmasını görev edinmiş. Öğrencilerin aynı zamanda "Koç"u da olan Menkü, eğitim felsefesini şöyle açıklıyor: "Öğrencilerimizi spor yapmaya teşvik ediyoruz. Sosyal etkinliği olmayan okulun dersanelerden bir farkı olmaz. Öğrencilerle arkadaş gibiyiz. Sporcu öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Bu öğrencilerimizin ders başarısının spora başladıktan sonra artması da, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Voleybolda İstanbul Bölge Şampiyonluğu ve derecelerimiz var. Güreşte ise takım halinde Türkiye birinciliğimiz. Çeşitli turnuvalarda derece alan sporcularımızın yanısıra İstanbul Bölge 2. ve 3.'lüğümüz de bulunuyor. Atıcılıkta, eskrimde, masa tenisinde, yüzme, tenis, binicilikte ve karatede de başarılı sonuçlar elde ettik. Okulumuz bir spor salonuna kavuşursa, bu başarılarımız katlanarak artacağına inanıyorum."

RAKİP TANIMIYORLAR
Okulun en başarılı olduğu spor dallarından biri de ata sporumuz güreş... Güreşte takım halinde Türkiye birinciliği bulunan okulun en başarılı güreşçilerinden biri, tam 3 yıldır mindere çıkan 7'nci sınıf öğrencisi Furkan Küçük. Serbest dalda güreşen Küçük'ün, iki Türkiye birinciliği ve bir Türkiye üçüncülüğü bulunuyor. Kendisine Hamza Yerlikaya'yı örnek aldığını söyleyen Küçük, "Olimpiyatlarda altın madalya kazanmak istiyorum" diyor. Karate sporuyla uğraşan ve kahverengi kuşak sahibi olan 2. sınıf öğrencisi Handan Yıldırım, geçen yıl İstanbul'da katıldığı iki ayrı turnuvada 2'ncilik ve 3'üncülük elde etmiş. Derslerinde de oldukça başarılı olan ve karateye 5 yaşındayken başladığını söyleyen küçük karateci, yaptığı karate figürleriyle izleyenleri kendine hayran bırakıyor. "Televizyonlarda izlediğim filmlerden etkilenerek bu spora başladım" diyen Yıldırım, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtiyor. Nilüfer Polat da, atıcılık sporu ile okul sayesinde tanışmış. Yugoslav göçmeni bir ailenin kızı olan Polat, tabanca ile katıldığı Atıcılık Kulübü yarışmasında bu yıl ikincilik kazanmış. Milli bir atıcı olmak istediğini söyleyen Polat, "Türkiye'yi yurtdışında temsil etmek en büyük idealim" şeklinde konuşuyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yardım melekleri 'engeller'i kaldırdı
 Doğası, insanı ve tarihiyle Van
 Azra Erhat'ın mavi düşleri
 İp üzerindeki yaşam savaşı
 Onların da tatile hakkı var
 Süpürgeyle gelen servet
 Bu işyerinde patron da diyette personel de
 Önce sınav stresi aşılmalı
 Çocuğun beslenmesinde en sık yapılan yanlışlar
 Posalı besinler can simidi
 Bu mekana herkes girebilecek
 Bu yaz 'yeşil elma' içeceğiz
 Erkekler egoist, kadınlar masum
 Prenses sinema aşkıyla anılacak
 Bu yaz yine ayrılık var
 Erkek divalar
 Dersler şimdi denizde ve dağda
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Bu ekip çok başka
İsyanlar hapishanesi Bandırma Cezaevi...
ALİ POYRAZOĞLU
Yağmur Tanrısı'nın bunalımlı oğlu (1)
Bir varmış bir...
Fabrikasyon nikahlar
Evliliklerin arttığı yaz aylarında nikah salonlarının önündeki kuyruklar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.