kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu mekana herkes girebilecek
Bu mekana herkes girebilecek
Tecrübeli işletmeci

Kulübüme damsız da girilebilir

Efsanevi Laila'nın yerine gelen Sortie, 14 Haziran'da görkemli bir partiyle açılıyor. İşletmeci Ali Sayar "Sortie İstanbul'un gece hayatına damgasını vuracak" diyor.


Bu mekana herkes girebilecek

Efsanevi eğlence mekanı Laila yerini Sortie'ye bıraktı. 14 Haziran gecesi açılacak olan Sortie'nin işletmecisi Ali Sayar 'Burada bir kişi 35 YTL'ye sabaha kadar eğlenebilir' diyor.

Önce Pasha, ardından da Laila adıyla İstanbul eğlence hayatına damgasını vuran Kuruçeşme'deki mekan bu sezon farklı işletmeci ve farklı bir isimle kapılarını aralıyor. Mekanın mülk sahipleriyle Laila'nın sahibi Şefik Öztek'in kontratının sonra ermesinin ardından, Opera Pastaneleri'nin ve Salomanje Kulübün sahibi Erol-Varol Kaynar kardeşler ile, Margoux Restaurant'ın sahibi, içki ithalatçısı Burak Türeci mekanı kiralayarak "Sortie" (Fransızca 'çıkış' demek) adıyla yeni bir eğlence yeri açıyor. 14 Haziran'da büyük bir partiyle açılacak olan Sortie'nin genel koordinatörlüğünü Ali Sayar üstlendi. Sortie için 9 yıldır her yaz aralıksız çalıştığı Bodrum'a gitmeyen Sayar, İstanbul'un en popüler mekanlarından biri olmaya aday Sortie'yi anlattı. İşte Ali Sayar'ın ağzından Sortie hakkında merak edilen herşey...

* Sortie'de hangi restoranlar olacak?
İçinde altı ayrı restoran olacak. İtalyan restoranı Mezzaluna, dünya mutfağı restoranı Margoux, et lokantası Yüzevler, balık restoranı Mension, Uzakdoğu restoranı Tai-Pera ve Salomanje. Orta kısımdaki bar da bizim tarafımızdan işletilecek. 14 Haziran'da büyük bir davetle açacağız.

* Mekanın iç dekorasyon tamamen değişecekmiş galiba öyle mi?
Mekan, eski Pasha tarzında dekore ediliyor. Tamamen beyaz hakim, Pasha'daki gibi dört büyük kule yapılıyor. Girişte merdivenler sahile kadar iniyor. Dekorasyonu ünlü mimar Mahmut Anlar yapıyor.

* Burası her yıl açılırken ruhsat sorunu yaşardı, neden kaynaklanıyordu ve siz bu sorunu çözebildiniz mi?
Geçmişte sorun yaratan yolun altındaki balkon bölümü ve deniz kenarındaki bir bölümdü, onları yıktık. Burası ahşap üzerine kurulu bir yer olması gerekirken plana aykırı bir takım ilaveler yapılmış, beton yerler eklenmiş. Bu yerler imar planına aykırı olduğu için de sorunlar çıkmış. Biz imara aykırı bu yerleri yıktık, sorun ortadan kalktı, ruhsatımızı aldık. O yüzden biraz geciktik.

* Sortie nasıl bir mekan olacak?
Çok geniş yelpazesi olan bir mekan olacak. Yaklaşık 3 bin kişilik bir yer burası. Müşteri portföyü çok geniş; genç, orta yaşlı, yaşlı herkes gelecek. Yemeğe gelen de, eğlenmeye gelen de olacak. Bunu göz önünde bulundurarak bir konsept yarattık. Hem insanlar gelsin yemek yesin, sohbet etsin, barda içkisini içsin, hem de 24.00'den sonra eğlensin istedik. Müziği de alanında en iyi isimlerden biri olan Salih Saka'ya emanet ettik. Yani, çok iyi servis, çok iyi yemek, çok iyi müzik, çok iyi ambians olacak. Pazar günleri sinemamız olacak ve vizyondaki filmler oynatılacak. Sortie'nin bu yaz İstanbul gece hayatına damgasını vuracak üç yerden biri olacağına inanıyoruz.

HER YAŞA HİTAP EDECEK
* Açılışta özel bir şey olacak mı?
14 Haziran Salı akşamı büyük bir davetle açılışı yapacağız. 5 bin kişinin davetli olduğu açılış gecesinde, biri Avustralya'dan ikisi de Fransa'da olmak üzere üç şov gurubunun gösterisi olacak.

* Hedef kitlenizi nasıl belirlediniz?
Her yaştan insan burada kendine göre bir şey bulabilecek. Son birkaç yıldır 18-25 yaş arası gençler eğlence hayatının müdavimleri ve onlar bize de gelecekler. Yemek yiyip sohbet etmek isteyen orta yaş ve üstü insanlar da, gece yarısından sonra eğlenmek isteyen gençler de gelecek. Yani her yaş grubundan insan buraya gelip eğlenecek.

* İnsanlar buraya niçin gelecek?
Kimi gözükmek için, kimi yemek için, kimi özel bir kutlama için, kimi ise eğlenmek için gelecek. Gece dolaşan birçok insan için burası kendini gösterme yeri olacak. Kimisi oradaki insanlara, kimisi de basına kendini göstermeye çalışacak. Ama büyük bir çoğunluk da orada güzel bir manzaraya karşı, güzel dekorasyonda bir mekanda iyi yemek yemeye ve eğlenmeye gelecek.

* Bazen popüler mekanlar farklı amaçlarda olan kadın ve erkeklerin buluşma yerine dönüşebiliyor. Bu tehlikeye karşı bir önleminiz olacak mı?
Evet, biz de şahit oluyoruz. Bir kadınla bir erkek bir mekanda tanışıyor, giderken o kadının bir profesyonel olduğu ortaya çıkıyor. Bunları hem duyuyoruz hem de şahit oluyoruz. Bunların önüne geçilir ama tamamen ortadan kaldıramazsınız. Bizim mekanda bunların olacağını sanmıyorum, çünkü biz tecrübemizle bunun önüne geçebiliriz. Ama eğlence hayatında her şey var, arkadaş bulma da var, bunu ticarete döken de var. Mühim olan mekanı olumsuzluklardan soyutlamak. Onun için iyi bir ekiple ve tecrübemizle sağlayacağız.

* Bir de bu tarz mekanlara giriş sorunu vardır, kıyafeti uygun olmadığı için veya yanında partneri olmadığı için alınmayanlar oluyor. Sortie'de böyle şeyler yaşanacak mı?
Bizim kapıda kıyafet uygun olmadığı için alınmadı diye bir şey söz konusu değil. Ayrıca iki-üç erkek veya kadın gelmişse partneri yok diye alınmama diye bir şey söz olmaz. Eğer 10 erkek gelmedilerse, ayakta zor duracak kadar sarhoş değillerse, uygunsuz (Şort, terlik vb.) kıyafetle değillerse herkesi içeri alırız.

DAMSIZ GİRİLİR
* Yani, "Damsız girilmez" gibi bahanelerle içeri alınmama gibi bir şey Sortie'de yaşanmayacak öyle mi?
Benim bundan önceki mekanlarıma gelenler de bilir, böyle şeyler olmaz.

* Biraz fiyatlardan söz edelim.
Restoranlarda iki kişi yerli içki dahil ortalama 70 YTL civarında yemeğini yiyebilir. Kapı girişimizi (Sadece Cuma, cumartesi giriş ücretli olacak) 35 YTL olarak belirledik. Bu fiyata bir yerli içki dahil. Sonraki içkiler de 10 ile 30 YTL arasında değişecek.

* Sortie gibi mekanlara hiç gitmemiş ama popüler olduğu için gitmek isteyen bir kitle var. Bütçesi kısıtlı olan bu kitlenin "acaba içeri alırlar mı, acaba kazıklanır mıyım, çok mu pahalıdır" gibi çekinceleri oluyor. Onlara ne tavsiye edersiniz?
Bir kere kendilerini rahat hissederek gelsinler. Kimse onları içeri almamazlık etmez. Normalde bir akşam herhangi bir mekana eğlenmeye giderken nasıl giyiniyorlarsa öyle gelebilirler. Fiyatlarımız zaten belli, 35 YTL giriş ücreti, yanında kız arkadaşıyla gelmişse 70 YTL ödeyecek, bu fiyata iki içki dahil olduğu için ayrıca içki parası ödemeyecek. Eğer başka içki içmezse 70 YTL'ye Sortie'de sabaha kadar eğlenebilir. Kimse onlara 'Niye ikinci içki içmiyorsunuz' da demez.

* Burada restoranda ve barda sürpriz hesaplarla karşılaşılmayacak değil mi?
Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Yemek yiyorlarsa mönülere baksınlar, her şeyin fiyatı yazıyor. Restorana gelen girişte para ödemiyor. Yemekten sonra da hiçbir para ödemeden orta bara geçip içki içip eğlenceye devam edebilirler. İçki içecekleri zaman hangi içkinin kaç para olduğunu sorsunlar. O fiyatların üzerinde bir hesap gelmesi mümkün değil, eğer gelirse beni bulsunlar. Ben o sözü ettiğiniz kitlenin güvencesiyim. Eğer bir yanlışlık varsa anında düzeltilir.

* Araçlarıyla gelenler ne kadar otopark ücreti ödeyecekler?
Kapıda kahyalar olacak, araçları onlar alıp park edip, gidersen de kapıya getirecekler. Bunun belirlenmiş bir ücreti olmamasıyla birlikte genelde 20 YTL veriliyor. Ama paranız çıkışmadı 15 YTL verdiğiniz de de kimse size 5 YTL daha vereceksiniz demeyecektir.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yardım melekleri 'engeller'i kaldırdı
 Doğası, insanı ve tarihiyle Van
 Azra Erhat'ın mavi düşleri
 İp üzerindeki yaşam savaşı
 Onların da tatile hakkı var
 Süpürgeyle gelen servet
 Bu işyerinde patron da diyette personel de
 Önce sınav stresi aşılmalı
 Çocuğun beslenmesinde en sık yapılan yanlışlar
 Posalı besinler can simidi
 Bu yaz 'yeşil elma' içeceğiz
 İsteyince her şey olur
 Erkekler egoist, kadınlar masum
 Prenses sinema aşkıyla anılacak
 Bu yaz yine ayrılık var
 Erkek divalar
 Dersler şimdi denizde ve dağda
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Bu ekip çok başka
İsyanlar hapishanesi Bandırma Cezaevi...
ALİ POYRAZOĞLU
Yağmur Tanrısı'nın bunalımlı oğlu (1)
Bir varmış bir...
Fabrikasyon nikahlar
Evliliklerin arttığı yaz aylarında nikah salonlarının önündeki kuyruklar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.