Lezzet Güneşi
Göğüs dolması Tavuk göğsünü ikiye bölün. Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın. Ispanağı temizleyin. Soğan ve mantarı çok ince kıyın. Sıvı yağda unu kavurun. Sebzeleri ekleyin. Tuz, karabiberi ilave edin. Soğumaya bırakın. Sonra malzemeyi krema pompasına koyun. Açılan yerden tavuk etini doldurun. Üzerine salça sürün. Folyoya sarın. Tepsiye alın. Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında eti iyice yumuşayana kadar pişirin. Sonra folyoyu üzerinden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
* 1 adet tavuk göğsü * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 250 gram ıspanak * 1 adet soğan * 10 adet mantar * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı krema * Tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı salça * 1 kahve fincanı su
|