Kestaneli sarma
Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin.
* 2 su bardağı pirinç * 500 gram yaprak * 500 gram soğan * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 kase kestane ( kebap) * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı yenibahar * Karabiber * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 çorba kaşığı nane * Yarım demet dereotu
|