kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yolda çevirip 'Kahraman' dememi istiyorlar...
Yolda çevirip 'Kahraman' dememi istiyorlar...
Konya'nın Heidi'si gibiydim

Yolda çevirip 'Kahraman' dememi istiyorlar...

Yabancı Damat adlı dizideki Feride rolüyle gönüllerde taht kurdu. Oysa, o yıllardır dizilerde, tiyatro oyunlarında, sinemada rol alıyordu. "Bence tanınmak değil, benimsenmek önemli' diyor Sumru Yavrucuk: Ben Feride rolü ile benimsendim. Öyle ki, kayınvalideler dizideki rolüm için 'Semra Hanım'dan sonra yüzümüzü ağarttın' deyip, teşekkür ediyor.

Oyunculuğa 23 yılını verdiği halde "Ben daha oyuncu adayıyım" diyecek kadar mütevazı ve kendini geliştirmeye açık olan Sumru Yavrucuk, Yabancı Damat adlı dizideki evin annesi Feride rolüyle çok sevildi. Yavrucuk, Feride ile gerçek hayatta ne kadar örtüştüğünü, ideallerini, takıntılarını anlattı...

* Feride nasıl bir karakter? Feride, ideal bir Anadolu kadını. Çevreye baktığınızda devamlı 'almalarla' övünen insanlar görürsünüz. Elbiseler alınca, para harcadıkça övünen insan topluluğu. Ama Feride verdikleriyle, fedakârlıklarıyla mutlu olan biri. Kalabalık bir ailede gerçek diplomasiyi sağlayan ama boyun eğmeyen biri. Aklını kullanarak, dengeyi sağlamaya çalışıyor.

* Feride'yle benzeşiyor musunuz? Feride karakteri bana çok yakın bir rol. Vermeyi, paylaşmayı seviyorum. Zaman zaman suistimaller yaşasam da, ben böyle mutlu oluyorum. Bence vermenin hesabı yapılmamalı. Ne demişler, sağ el verdiği zaman sol el görmezmiş. Fedakârlıkların hesabı yapılmamalı.

* Sevgi konusunda da verici misiniz? Bana göre sevgi en çok verenin üstünde kalır. Bence ne kadar verici olursanız, o kadar kazanırsınız. Sevgi, boşluğa akıtılan su gibidir. Ve bu su boşlukta bir yerlerde muhakkak birikir.

* Gaziantep şivesi için özel çalışmanız oldu mu? Evet oldu. Ekip olarak iki ay boyunca Gaziantep Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Eyüp Hoca'dan, Antep yöresine ait konuşmanın doğruluğu için bu eğitimi aldık. Sadece konuşma değil, oranın örf ve adetlerini de öğrenmek üzere kitaplar okuduk.

* Rolünüze ilişkin nasıl tepkiler geliyor? Türk anasıyla özdeşleşmiş durumdayım. Öte yandan bir kaynana olduğum için birçok anne Semra Hanım'ı kastederek, 'yüzümüzü ağarttın' diyor. Bunun yanı sıra azınlıklardan da çok güzel tepkiler alıyorum. Geçtiğimiz aylarda Genco Erkal'la bir oyun için Amerika'ya gittik. Orada da çok izlendiğimizi öğrendim. Devamlı benimle konuşmak, fotoğraf çektirmek istediler. Bu da benim hoşuma gidiyor.

* Bugüne kadar pek çok sinema filminde, tiyatro oyununda rol aldınız ama Feride'yle mi bu kadar çok tanınıp, ön plana çıktınız? Birçok oyunda, sinema filminde rol aldım. Bugüne kadar da ilki 1984 yılında olmak üzere 13 bölümlük bir dizi, diğeri 1992 yılında olan bir drama, bu da üçüncü dizim oluyor. Bu dizi yine en uzun süren dizim olma özelliğini de taşıyor. Feride'yle tanınmak değil de benimsenmek diyelim. Bence tanınmak değil, benimsenmek önemli. Herkes tanınıyor, televizyonlarda çok sayıda şov var. Tanınmak kolay ama önemli olan benimsenmeki.

* Niye bu kadar az dizide oynadınız? Bu konuda kurallarım var. Öncelikli olarak birbirine benzeyen karakterler istemiyorum. Feride'yle benimsendim. Ama 10 yıl Feride olamam. Bundan sonraki karakterimin de Feride'den farklı olmasını isterim.

* Tiyatro ve oyunculukta 23. yılınızda "Ben iyiyim, tamamım" diyor musunuz? Ben daha oyuncu namzetiyim. Bugüne kadar böyle bir şey demedim, demem de. Böyle dendiği anda da, olan meyve yere düşer, onu da kuşlar, böcekler yer.

* Tiyatro ve oyunculuk dışında, Sumru Yavrucuk'un duyarlılıkları neler? Eğitim ve çevreye karşı duyarlıyım. Boş bulduğum yere hemen fide, tohum, meyve çekirdeği, ne bulduysam ekerim. Pek çok ağacım var benim. Eğitime de önem veriyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin projelerinde yer alıyorum. Üç öğrenci okutuyorum.

NEBAHAT KOÇ MERKEZ

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Oğlunu ödüllerle yaşatacak
 Paris'te sürpriz nikâh
 İktisatçı ama para biriktiremiyor
 Yıllarca aşk yaşadılar ama nikah masasına oturamadılar
 Yeni rolüne hazır
Limon ve Zeytin diş fırçalamayı öğretti
Limon ve Zeytin diş fırçalamayı öğretti
Ünlü karikatürist Salih Memecan, İpana'nın yetiştirme yurtlarında...
Plajlarda podyum rekabeti
Plajlarda podyum rekabeti
Kilo, selülit gibi sorunlarla karşı karşıya olan bayanlar için en zor...
IMF'yle yeni dönem
Uluslararası Para Fonu IMF'nin İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'nin...
Maya kehanetleri
Maya Kehanetleri'ne göre 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok...
Sabetay gerçeği
İzmirli Sabetay Sevi 1648'de 22 yaşında Mesihliğini ilan edip tarihin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.