kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Limon ve Zeytin diş fırçalamayı öğretti
Limon ve Zeytin diş fırçalamayı öğretti

Ünlü karikatürist Salih Memecan, İpana'nın yetiştirme yurtlarında başlattığı "Sağlıklı Gülüşler Odası" projesi kapsamında açtığı merkezin duvarlarını, Zeytin ve Limon'un karikatürleriyle süsledi.

Salih Memecan, İbrahim Kutluay, Tan Sağtürk ve Okay Temiz gibi sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri İpana'nın sağlıklı gülüşler odasında toplanıyor. İpana ve Türk Diş Hekimleri Birliği'nin önderliğinde yetiştirme yurtlarında bulunan çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi vermek üzere başlayan projenin iki ayağı bulunuyor. Projenin ilk adımı, SHÇEK bünyesinde açılan "Sağlıklı Gülüşler Odası"nda diş bakım eğitimiyle atıldı. Projenin ikinci ayağında ise, çocukları ileride seçecekleri mesleklere yönlendirmek üzere kişisel eğitimler verilecek. Ünlü isimlerin desteklediği bu proje sayesinde müziğe, dansa, spora ve karikatüre yatkınlığı olan çocuklar, şimdiden bu alanın ünlülerinden eğitim alma imkanı bulacak.

LİMONUN BABASI GELDİ
SHÇEK Bahçelievler Kampusu'nda hizmete açılan "İpana Sağlıklı Gülüşler Odası"nın ilk konuğu Salih Memecan oldu. Çocukların bu odalarda daha keyifli vakit geçirmeleri için odanın duvarlarını "Bizimkiler"in sevimli kahramanları Limon ve Zeytin ile süsleyen Memecan, yaptığı karikatürlerle çocukların ilgisini üzerine çekti. Memecan'ı karşılarında gören çocuklar, "Limon ile Zeytin'in babası gelmiş" demekten kendilerini alamadı. Çocuklara karikatür hakkında temel bilgiler veren Memecan, çocuklarla birlikte olmanın kendisine büyük moral ve keyif verdiğini söyledi. "Gerçek memnuniyeti çocuklarla birlikteyken yaşıyorum. Çocukların tepkileri inanılmaz gerçek. Beğenilerini de eleştirilerini de dolaysız söylüyorlar. Bu sahicilik de çok hoşuma gidiyor" diyen Memecan, yetenekli bulduğu birkaç çocukla ayrıca ilgilendi.

Bundan sonra İpana'nın diğer yetiştirme yurtlarında açacağı odalarda da Limon ve Zeytin karakterlerinin kullanılacağını belirten Memecan, "Limon ve Zeytin'in böyle hayırlı işlere vesile olmaya devam etmesini istiyorum" dedi

PROJE ÜÇ YIL SÜRECEK
Projenin İpana adına sorumlusu Elif Ekemen ise, üç yıl sürecek projeye İpana ürünlerini alan tüketicilerin de dolaylı olarak katkıda bulunacağını söyledi. Her üç ayda bir, diğer yurtlarda da böyle bir oda açmaya çalışacaklarını da belirten Ekemen, projenin ikinci ayağının da en az diğerleri kadar önemli olduğunu vurguladı. Ekemen şunları ekledi: "SHÇEK'te bulunan çocukların, hangi mesleğe yönelecekleri konusunda belirsizlik yaşamamaları için, kişisel gelişim eğitimlerini de bu projeye dahil ettik. Proje kapsamında Tan Sağtürk, İbrahim Kutluay Basketbol Okulu, Okay Temiz, Kerem Alışık ve Salih Memecan gibi isimlerden destek aldık. Kendileri burada yetenekli çocuklara belirli bir eğitim verecek." Yurtlarda her bir bölüm için, çocukların ilgi alanlarına göre, 15 ile 30 kişi arasında değişen gruplar, şimdiden oluşturulmuş.

DİLEK SANCILI HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Plajlarda podyum rekabeti
 Ev kadınlığından istifa edip, ressam oldular
 Şanlıurfa'da tarih ve kültür turizmi büyüyor
 'A Plus' bu yaz Bodrum'da yaşayacak
 Yalın bugün İzmir'de
 Heykeller görünür oldu
 İki gün boyunca Pony festivali
 Üniversiteli sabaha kadar Parkorman'da eğlenecek
 İnci kefalinin belgeseli çekilecek
 Annelikleri bir yaşına bastı
 Menopoz bilinci için kampanya
 'Gerçek' aşka özgü sinyaller
GÜLSE BİRSEL
Taraftar ruhu!
Takım tutma konusunda demokratik bir...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Peynirli örgülü börek
Unu eleyip,...
Oğlunu ödüllerle yaşatacak
Oğlunu ödüllerle yaşatacak
Tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven, tiyatro sahnesinde, başına dekor...
İktisatçı ama para biriktiremiyor
İktisatçı ama para biriktiremiyor
Haber spikerliğinin ardından oyunculuğa soyunan Burcu Kara aslında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.