kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MÜDÜRÜN ŞÜPHESİ: Müdür Vekili Ülkü Öztürkün müdür muavinleriyle okul yönetimine ilişkin konularda görüş ayrılıkları yaşadığı ve arkasından konuşulduğundan şüphe ettiği öne sürüldü.
Müdür muavinlerinin sesine 'kulak verdi'
Telekulak'a uzanan iddialar

Telekulakçı okul müdürü

Bunu da gördük: Lise müdiresi, anlaşmazlığa düştüğü yardımcılarının odasına dinleme cihazları yerleştirdi!.

Başkentte yeni bir telekulak skandalı patladı. Ancak adres bu kez bürokrasi değil bir okul. Polatlı Anadolu Meslek Lisesi Müdiresi Ülkü Öztürk, yardımcılarının odalarını dinlemekle suçlanıyor.

GECE TESİSATÇIYI OKULA SOKUP SİSTEMİ DÖŞETMİŞ
Nitekim iki müdür yardımcısı odalarında tavandan sarkan kabloyu takip edip kalorifer borularının arkasındaki ses alıcısını buldu. Polis de şikâyet üzerine cihazın alıcısının Öztürk'ün odasında olduğunu tespit etti.

KAYMAKAMLIK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
TBMM'ye taşınan skandala yol açan çekişmenin ardında sendika kavgası da var. Yardımcıları, vekil müdirenin kendisini şikâyet ettikleri için takip amaçlı dinlettiğini öne sürüyor.


Müdür muavinlerinin sesine 'kulak verdi'

Ankara'nın Polatlı ilçesi Anadolu Meslek Lisesi'nde ilginç bir 'telekulak' skandalı yaşandı. Okul Müdür Vekili Ülkü Öztürk'ün, anlaşmazlığa düştüğü müdür yardımcılarının odasına dinleme cihazı yerleştirdiği ortaya çıkınca, emniyet, savcılık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olaya el koydu. Savcılık, okul müdürü ile ilgili soruşturma açılabilmesi için kaymakamlıktan izin istedi. Kaymakam Hüseyin Eker de idari soruşturma başlattı. Polatlı'da meydana gelen ve Meclis'e de taşınan okuldaki telekulak skandalı, bir anda ilçenin gündemine oturdu. 12 Nisan günü ortaya çıkan olayda emniyet, savcılık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından da incelenen iddialara göre, müdür yardımcıları Sedat Özinan ve Perihan Bilgiç, odalarına girdiklerinde yere dökülmüş sıvaları fark ettiler. Tavana bakınca açıkta bulunan bir kablo dikkatlerini çekti. Öğretmen arkadaşlarını çağırarak kendi aralarında tutanak düzenleyen muavinler, durumu bir dilekçe ile de savcılığa bildirdiler. Savcılığın talimatı ile okula gelen emniyet görevlileri, kablonun ucunu takip edince boruların arkasına gizlenmiş bir ses alıcısı buldular. Görevliler, kalorifer borularına bezle sarılı kablonun devamının, Okul Müdür Vekili Ülkü Öztürk'ün odasında olduğunu saptadılar.

EŞİ KABLOYU KESTİ
İddialara göre, polisin araştırma yaptığı sırada Ülkü Öztürk'ün eşiAtatürk lisesi Müdürü Hayati Öztürk, müdür odasına girerek kabloları kesti ve odada bulunan dinleyiciyi 'yok etti'. Polis, yaptığı araştırmanın tutanaklarını dosya halinde olayı araştıran savcıya iletti. Konuyu inceleyen savcı, kaymakamlıktan okul müdürü hakkında soruşturma izni istedi. Kaymakamlık ise idari soruşturma başlatarak iki müfettiş görevlendirdi. Okul müstahdeminin çevresine olayı anlatırken, tesisatçıların gece saat 23.00 sularında okula gelerek kendisine bunun yeni bir elektrik tesisatı olduğunu söylediklerini iddia ettiği öğrenildi.
Müstahdemin, okul müdürünün kendisine yeni tesisat hakkında kimseyle konuşmamasını söylediği de öne sürüldü. Kaymakamlığın başlattığı idari soruşturma devam ederken, okul müdürlüğü görevini vekaleten sürdüren Ülkü Öztürk, iddiaları kesin bir dille redderek SABAH muhabirine şunları söyledi: "Gerektiğinde arkadaşları yanıma çağırabilmek için kurulmuş bir sistem. Kurulduğundan kendilerinin de haberi var. Bu yapılanların amacı bizi yıpratmak. Biz burada göreve başladığımız zaman, şikâyeti yapan arkadaşlar, geliş-gidiş saatlerinden giyim kuşamlarına kadar çok rahattı. Geldik ve bütün bunları kestik, rahatlarını bozduk. Disiplini sağladık. Onun için benim okulda olmadığım bir gün bu oyunu düzenliyorlar. Olayın sendika ile ilgisi yok. Oyunları tutmayınca sendika boyutunu karıştırdılar. Ama yaptıklarının hesabını verecekler."

OLAY MECLİS'E DE TAŞINDI
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de konuyu Meclis'e taşıdı. İnce, verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e şu soruları yöneltti:

* Okulun Müdür Muavini Ülkü Öztürk'ün dinleme cihazı yerleştirdiği polis tutanakları ile sabit olduğu ve olay savcılığa intikal ettiği halde, müdürün okulda tutulmasının nedeni nedir?

* Adı geçen müdürün olayla ilgili tanık olarak ifade veren öğretmenlere baskı yapmasının önüne neden geçilmemektedir?

* Bu konuyla ilgili bakanlığınızca yürütülen bir soruşturma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Dinleme olayından sonra müdür muavini öğretmenlere açık destek veren Türk Eğitim Sen Polatlı İlçe Başkanı Erol Akman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Temiztaş'ı suçladı. Akman, "Hikmet Uluğbay Pansiyon İlköğretim Okulu Müdürü Yüksel Aydın'ı, kaloriferlerin yanmaması ve okulun pis olması gerekçeleriyle açığa alındı. Ancak Ülkü Öztürk, suç işlediği halde açığa alınmıyor. Ülkü Hanım burada korunuyor. Bu siyasi bir tutumdur" dedi. Tesisatı döşeyen elektrikçi Ramazan Ülker'in ise olayı anlatırken, düzeneğin okul müdürünün isteği ile kurulduğunu belirterek, bu sistemle müdür muavinlerinin odasındaki konuşmaların rahatlıkla müdür odasına ulaşacağını söylediği iddia edildi.

GÖKSEL ÇAĞLAV ŞENOL ATEŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Mülk satışı turizmi vuruyor
 Öcalan kararı yarın
 Orgeneral Büyükanıt: 'Terörist başıyla ilgili konuda biz...
 Tunceli'de çatışma
 RTÜK'ten 'reyting' eleştirisi
 Metallerin Dansı İstanbul'da
 Rolling Stones albüm çıkarıyor
 Top model Heidi Klum evlendi
 Altın Koza'da 14 film yarışacak
 Vekilin çevik, atik ve sporcu olanını severim!
 Muhtarlara zam müjdesi
 Akşit'ten şifreli yasağa tepki
 Sabıka kaydı ücreti 3 YTL'ye çıktı
 Karaman'ın göreve iadesine onay
 SABAH'a Abdi İpekçi Gazetecilik Ödülü
 'Spor, spor olmaktan çıktı'
 'Büyük Üstad'a veda
 'Eken de devlet için çalışıyordu'
 Koruma yasal hale geldi
 Başbakan Erdoğan devreye girdi CHP ile TCK krizi aşıldı
 YDK toplandı 4 bin polis şefinde terfi heyecanı
ERDAL ŞAFAK
2001 kışından 2005 baharına
Buna rastlantı...
UMUR TALU
Gazetecinin gözyaşları
Dün İstanbul'da, Boğaziçi'nde,...
ERGUN BABAHAN
Dokunulmazlık
Dokunulmazlık ya kaldırılmalı ya da ceza...
24 saatlik Kıbrıs bilmecesi
Rusya'daki Erdoğan-Papadopulos- Annan görüşmesi sonrası dün Kıbrıs...
Bush'tan randevu çıktı: 8 Haziran
ABD büyükelçisi Edelman'ın Başbakan Erdoğan'la görüşmek için 6...
Dünya derbisi
Dünya derbisi
Bugün 21.00'de başlayacak G.Saray-F.Bahçe Türkiye Kupası finali üç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu