kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Meditasyon beden zekasını uyararak kilo vermeyi sağlar
Meditasyon beden zekasını uyararak kilo vermeyi sağlar
Nefes egzersizi sindirimi düzenler

Meditasyon beden zekasını uyararak kilo vermeyi sağlar

Diyet dönemleri, stres gerginlik ve mutsuzluk gibi duygular yaşatır. Ancak bazı teknikler, bu dönemi mutlu ve huzurlu bir sürece dönüştürebiliyor. Meditasyon işte bu tekniklerin en etkili olanı... Bu yöntem sayesinde sadece acıktığımızda yeme alışkanlığını kazanacak, doyduğumuz an ise yemek yemeği bırakmayı öğrenebileceğiz.

Bedenimizin doğal zekasını canlandırmak için uygulanan tekniklerin başında gelen meditasyona göre; bedenimiz fiziksel bir madde olmasının yanı sıra, aynı zamanda parlak bir zekaya da sahiptir. İçimizde var olan bu zekayı uyandırabilmemiz ise kilo verme sürecini mutluluk hissi veren doğal bir süreç haline sokabilir. Bu yönteme göre önemli olan yedikleriniz değil, onları nasıl yediğinizdir. Eğer zayıflamak istiyorsanız diyete başlamadan önce, meditasyon uzmanı Aydın Balcı ile yaptığımız görüşmeye kulak vermelisiniz...

* Meditasyon nasıl bir tekniktir? Meditasyon zihinsel bir tekniktir. Günlük yaşamda zihnimizin saflığını bozan birçok unsur, çevre şartları, stres altında çalışma, özel hayat, iş çevresi... Meditasyon ile zihin streslerden arınıp sakinleşiyor ve potansiyeli artıyor. Daha uyumlu, mutlu kişiler oluyoruz. Meditasyon, bedenimizin doğal zekasını canlandırmak için uygulanan tekniklerden biridir. Bu teknik, bedenimizle iletişimimizi geliştirmemize yardımcı olur. Kendi doğallığımıza kavuşarak acıktığımızda yiyecek, doyduğumuzda da yemek yemeği durduracağız. Bu tekniği uygulamak için kişinin kendini tanımak istemesi, kendinde gözlediği bir takım rahatsızlıkları huzursuzlukları tespit etmesi gerekiyor. Tekniği düzenli bir şekilde; günde iki defa uygulanmak gerekir. Aksi taktirde iyileştirici etkisi olmaz.

GERİLİMİ YOK EDER

* Meditasyonun zayıflamaya katkısı nedir?
Pek çok diyet programı açlığı bastırmaya çabalar, ki bunun anlamı sindirimi bastırmaktır. Bu baskı günlük yaşamımızda doğal olarak birtakım gerilimlere neden olacak ve sonuçta istediğimiz amaca uzun vadede ulaşamayacağız. Meditasyonun en yararlı yönü, gerilimlerin yol açtığı bozuklukları ortadan kaldırması, yemeğe bağımlı olanların daha büyük bir doyum kaynağı bularak bu alışkanlığı kendiliğinden bırakmasını sağlamasıdır.

* Meditasyon yeme alışkanlığını nasıl değiştirir? Beyin ve beden bir uyum içinde çalışır. Bu uyum bir takım sebepler nedeniyle bozulduğunda, insanlar aşırı yeme bağımlılığına düşebilir. Devamlı bir şeyler yeme ihtiyacı hisseder, yeme ölçülerini kaçırır ve şişmanlık ile karşı karşıya kalırlar. Sadece aşırı yeme bağımlılığı olanlar değil, aynı zamanda içki, sigara ve uyuşturucu bağımlıları da meditasyon öğrendiklerinde bir süre sonra bu alışkanlıklarından vazgeçerler. Bilindiği üzere bağımlılık tamamen bellekte köklenmiştir. Her gün uygulanacak meditasyon tekniği ile bellekteki hücreler zamanla normal durumuna dönecek ve kendiliğinden bedenin sağlıklı işaretlerini seçeceklerdir.

YENİ BİR BİLİNÇ OLUŞTURUN

* Yemek yerken nelere dikkat edilmeli?
Sakin ve sessiz bir ortamda yemek yenmelidir. Moral bozukken veya üzgünken asla yemek yenmemelidir. Yemek yerken ve su içerken mutlaka oturur halde olunmalıdır. Sadece açlık hissedildiğinde yemek yenmeli, yemek yerken acele etmekten ve hızlı davranmaktan kaçınmalıdır. Soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır. Hafif yemekler sonrasında bir sonraki öğün için 2-4 saat, tam öğünlerden sonra ise 4-6 saat ara vermek gerekir. Yemekten sonra hemen işe koyulmamalı, 4-5 dakika sessizce oturmalıdır.

* Bunların ne gibi faydaları oluyor? Meditasyon ile bedenin iç zekası uyandırıldığında bilinçli yemek yeme alışkanlığının oluşturulması ile fazla kilolardan kurtulmak mümkün olmaktadır.

DUYGU GÖKMENOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Evlenmiycem işte
 Yay'ın kalbini Kova fetheder
 Sinemada tehlike çanları çalıyor!
 Koç araya girdi saatler ileri alındı
 'Aşka Sürgün' ile Midyat'a bereket geldi
 Aysun bir kuğuydu, ya ben?
 Aylin Aslım'ın yeni albümü 'Gülyabani'den farksız
 Tarkan'ın moda kanalı hayali başlamadan bitti
 Bu bahar en güzel balkon sizinki olsun
 Tüm CD'ler hizaya!
 Torba derdi yok
 Banyo nefes alsın
 Gardıroplar değişiyor
HAKAN & UTKU
Kapat... Kapat!! Çok ayıp
RTÜK Digiturk'te yayın yapan...
AYŞE TÜTER
Çikolatalı mini toplar
Küçük bir kapta çiğ kremayı,...
Radyo dalgaları ile reflüden yarım saatte ağrısız kurtulmak mümkün
Radyo dalgaları ile reflüden yarım saatte ağrısız kurtulmak mümkün
Reflü'nün cerrahi bir girişime gerek kalmadan radyofrekans yardımıyla...
22 yıllık evlilik bitti
22 yıllık evlilik bitti
Modacı Dilek Hanif'in, 22 yıl önce nikâh masasına oturduğu 'ilk aşkı'...
'Organize İşler'e oyuncu arıyor'
'Organize İşler'e oyuncu arıyor'
Venedik Film Festivali'nde 2003 yılında 'En İyi Film' ödülünü kazanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.