Kayısılı kek
Küçük bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip, malzemeler iyice karışana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kuru üzümü ve kayısı ezmesini katıp, yedirin. Un, kabartma tozu ve sütü karışıma ilave edin. Elde ettiğiniz hamuru 15x25 cm ebatında bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
* 3 su bardağı kekun * 125 gram tereyağı * 1 su bardağı tozşeker * 2 adet yumurta * 1 su bardağı kuru üzüm * 1,5 su bardağı ezilmiş kayısı * Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı süt
|